Stimate moderator sau jurist dispus să-mi ofere un răspuns la această problemă: Vicepreședintele și-a dat verbal demisia în cadrul Ședinței de CD. Exprimarea voinței sale unilaterale a fost trecută în procesul verbal iar președintele a luat act de dorința vicepreședintelui de a demisiona din calitatea de vicepreședinte și de membru în CD. La solicitarea vicepreședintelui ședința a fost înregistrată audio și există în custodia CD. Vicepreședintele a refuzat însă să semneze procesul verbal redactat legal prin parcurgerea fazelor clasice: 1. formulare, 2. redactare, 3. citirea textului redactat, 4. reformulare sau nuanțare, 5. acord asupra formulării finale. Toate aceste faze sunt evidente în înregistrarea audio. Cu toate acestea, la finalul ședinței când președintele a cerut citirea PV-ului înainte de semnare, vicepreședintele a refuzat să semneze procesul verbal pretinzând ca PV-ul să-i fie trimis prin E-mail pentru a verifica textul urmând ca abia apoi să-l semneze sau nu. Președintele a obiectat spunând că PV-ul se citește se semnează și se parafează la final de ședință și că solicitarea vicepreședintelui este inadmisibilă. Întrebare: este demis de drept vicepreședintele prin exprimarea voinței sale trecută ca atare în PV , înregistrată audio și la care, atunci când i-a fost citită redactarea din PV nu a avut obiecții sau demisia exprimată verbal nu devine valabilă decât în momentul remiterii scrise a acesteia către CD? Întrebăm pt. că vicepreședintele nu dă semne că ar dori să trimită către CD demisia sa scrisă. Cu mulțumiri,..
Mai precis situatia ar fi urmatoarea: Domnul X este ales director de Departament si validat de Senat. Inainte de aplicarea Legii 153/2017 care din cite stiu a devenit operationala din 2018 functia de dir. de Dep. era indemnizata cu indemnizatie de conducere, fiind - logic - functie de conducere conform Legii 1/2011. Mandatul unui dir. de Dep. conform legii este de 4 ani. Intre timp acelasi domn X devine si presedinte al Senatului unei universitati dat fiind ca in Legea 1/2011 pozitia de presed. de Senat nu este considerata functie de conducere si , deci, nu este incompatibila cu functia de dir. de Dep. In primii doi ani, pina la intrarea in vigoare al Legii 135/2017 functia este neremunerata. Conform L. 135/17 functia de presed. de Senat devine remunerata la nivel de rector. Domnul X inaintea detinerii celor doua functii a fost angajat ca prof. univ. dr. Intrebare: Domnul X poate cumula cele doua salarii conform ART. 35 din Codul muncii dat fiind ca norma de prof. univ. dr. (7ore/sapt conform L.1/2011) nu duce la depasirea maximului de 40 ore/sapt stabilite ca limita de Codul muncii? Daca da, ce poate sa faca domnul X in cazul in care administratia univ. nu i-a virat in cont drepturile salariale cuvenite conform exercitarii: 1. a normei didactice de 7 ore /sapt, 2. a atributiilor de dir. de Dep., si, 3. a indeplinirii sarcinilor de presed. de Senat? Multumesc pentru timpul acordat!
Buna ziua! Am si eu o intrebare legata de cumulul de functii. In Legea 135 dar si in Legea 1/ 2011 functia de presedinte al Senatului unei univ. nu este considerata functie de conducere. Legea 135 prevede salarizarea presed. de Senat la nivel de rector. In aceasta situatie un presed. de Senat poate cumula o functie de conducere? Daca da, persoana respectiva este indreptatita sa fie remunerata pentru ambele functii dat fiind ca functiile respective nu sunt incompatibile conform legii? Multumesc!
AngelaSerban
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Omul intreaba cum poate obtine un duplicat (probabil si o adeverinta ca si-a satisfacut serviciul militar) si i se raspunde cum poate declara pierdut livretul militar. Mai oameni buni, voi nu intelegeti ce intreaba omul? Are virsta de pensionare, 65 de ani, este probabil scos din evidentele armatei, (limita era de 63 si a fost redusa la 50), livretul militar pierdut este deja un act caduc (deposit) iar omul nu are nevoie de un alt livret militar pe care armata oricum nu i-l va elibera ci doar de o adeverinta din parte armatei care sa ateste ca si-a satisfacut serviciul militar pt. ca perioada aia cit a fost in armata ca recrut/soldat se ia in calcul la pensie. Raspundeti deci la situatia asta daca chiar stiti un raspuns.
Multumesc frumos pentru rapsuns. Mi-e groaza sa-mi pierd timpul prin instante. Voiam sa stiu daca persoana care cumpara dreptutul litigios ( mai exact dreptul de mostenitoare, adica certificatul de mostenitoare) poate intra legal in apartament pe cota parte ce-mi revine de drept (fara sa mai trec printr-un proces de iesire din indiviziune) si daca ulterior ii poate face surorii mele o oferta de cumaprare a celeilalte parti. In felul asta m-as scuti de drumurile pe la tribunal.
Sunt, impreuna cu sora mea, mostenitoarea a doua aprtamente pt. care am certificat de mostenitor. Nu ne-am inteles niciodata. Acum suntem intr-un blocaj pe tema vinzarii apartamentelor. Pot sa vind unui tert fie certificatul meu de mostenitor fie drptul meu litigios? Care sunt pasii? Multumesc!