avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Activitate brenda-patricia1

Activitate brenda-patricia1

Trimitere judecata pentru neplata penalizare contract.am stat cu chirie și din multe motive a trebuie sa reziliez contractul mai devreme . Am discutat cu proprietarul și a fost de acord , ca pot elibera mai devreme , cu 2 zile înainte de eliberare m a sunat sa mi spună ca nu respect contractul și ca o sa ma dea în judecata. am primit o înștiințare ca trebuie sa achit o penalizare de 500 euro specificată in contract. S au spart țevi și una din camere au fost inundate , nu am putut sa o folosesc proprietarul rezolvând problema dupa aproximativ 2 luni , mi am gasit masina blocata de mai multe ori de vecini , am și o plângere facuta la politie ca nu am putut sa o folosesc, întreținerea pt acest apartament era exorbitant de mare , contoarele erau la comun cu celelalte apartament dar eu plăteam cel mai mult, calcul făcut în program Excel, când ontrebam cum s a calculat dna s hiba discuția sau zicea ca o sa gasesca alta metoda .in luna mai am plătit 1040 lei pt 2 adulți și 2 copii .
este legal sa mi se pună sechestru pe masina pt o datorie la banca , fără sa fiu cutata înainte. M am trezit cu pv in cutia postala .
buna ziua

va rog sa ma ajutati cu un raspuns. matusa si unchiul detinau o casa si un teren .
masa succesorala :
dupa moartea sotului , raman 1/2 dintr un imobil 1/2 din teren sotiei .
mostenotori legali
6/12 sotiei
6 frati / surori care le revin cate 1/12 la fiecare
In 2005 decedeaza si mama care lasa un testament in care specifica ca toate bunurile ei in cote egale lasa celor 2 nepoti de frate .
dupa deces, se face certificat de mostenitor
Bunuri mobile : decedata avea 3/4 din imobil (2/4 ca bun propriu si 1/4 dupa decesul sotului ) , se precizeaza ca restul de 1/4 apartin in cote legale fratilor si surorile sotului.

din toate cele de mai sus celor 2 frati cat le revin din toate bunurile ?
va Multumescc
Beatrice Stefan 0768170097
in urma desesului tatalui meu se face succesiune si ii lasa jumatate sotiei ( mamei mele ) si restul fratilor .Mama decedeaza si lasa prin testament toate bunurile ei celor 2 frati , din toate bucurile parintilor ei au dreptul la 75 %
va multumesc
Bună ziua
Am o rata la un credit , plătesc ratele dar mi sa pus poprire pe cont banca nu ma instintat iar ratele s-au dus la poprire . Am rezolvat problema cu un debitor dar acum am aceași problema contul codebitorului este poprit și la fel ca și prima oară o rata sa dus către poprire.banca este obligata sa mă anunțe? Prima oară am plătit o rata în plus.nu as vrea ca și acum sa mai plătesc o rata în plus.
Cum pot proceda?și nu cred ca mai pot găsi alt codebitor.Cum plăti ratele?
Bună ziua , mă confrunt cu o problema mare,am trăit în concubinaj și a rezultat un copil m am despărțit de tatăl copilului de 9 ani , când copilul avea 3 ani .La început la vizitat dar după a plecat din tara .Și nu la mai căutat decât foarte rar .cred ca au trecut 5-6 ani. Cum pot face sa nu mai aibă drept asupra lui? A avut probleme cu drogurile și cu legea.afacut și pușcărie în Italia.am încercat sa vb cu el sa îmi dea semnătura sa pot scoate copilul din tara sa plecam în concediu dar nu a vrut.am primit și câteva amenințări ca o sa văd eu când vine ce îmi face.Am primit și câteva scrisori din pușcărie ,îi scria copilului ca îi pare rău. Nu știu dacă o sa vina dar nu as vrea sa ne deranjeze copilul e mare are aproape 12 ani și nu ar avea o influenta Bună asupra lui.nu as vrea sa mai depind de el.el este un tata doar cu nume.ce șanse sm dacă îl dau în judecata și dacă pot obține custodie unică. Procesul poate dura mult?