avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Activitate palaceathena

Activitate palaceathena

Vă rog frumos să mă lămuriţi în următoarea situaţie:

În temeiul O.U.G. nr. 51/2008 a fost desemnat, un avocat pentru a-mi formula apelul, de către barou emiţându-se şi delegaţie pentru judecatorie a cărei hotărâre a fost atacată cu apel.
La tribunal s-a dat termen pentru judecarea apelului luna viitoare.
Pentru a fi reprezentat în apel, trebuie să formulez o nouă cerere către tribunal de acordare a ajutorului public judiciar sub forma plăţii onorariului avocatului, pentru a fi confirmat avocatul de către barou şi pentru a emite o delegaţie şi pentru tribunal?
Mulţumesc!
Fiind beneficiara venitului minim garantat acordat în baza Legii nr. 461/2001 , am fost înştiinţată telefonic de către Direcţia de As. Soc. Comunitară de faptul că Direcţia de Plăţi şi Inspecţie Socială a emis o dispoziţie la data de 01.07. 2019 prin care s-a sistat plata ajutorului social până la clarificarea situaţiei, dat fiind faptul că A.N.A.F a emis o adeverinţă din care reiese că în anul 2017 figurez cu un venit din premii în valoare de 673lei din care organizatorul concursului a virat impozitul aferent acestui premiu în valoare de 109lei la în luna februarie 2018.
Precizez că am participat la un concurs organizat de către Milka în anul 2017 şi am câştigat un scuter electric, pe care ulterior l-am donat, având interdicţie medicală de a-l folosi.
În cadrul anchetei sociale de la vremea respectivă am declarat verbal acest lucru inspectoarei D.A.S.C. care a conchis că necâştigând bani în baza unui contract, un obiect nu constituie venit realizat.
Vă rog foarte mult să mă consiliaţi,
1.) dacă această suspendare a plăţii pe motivul unei suspiciuni de realizare de venit nedeclarat are bază legală ?
2.) Cum se poate realiza repunerea în plată.
Arăt că sunt inapt temporar de muncă până la remediarea lombosciaticii algoparestezice, hernie de disc prin intervenţie chirurgicală, fiind programată la neurochirurgie săptămâna viitoare, dar în urma sistării plăţii aj. soc,, este sistată şi plata contribuţiei către sănătate, drept urmare nu mai pot beneficia de asigurarea medicală, fiind obligată la plata tuturor costurilor.
Vă rog mult să mă ajutaţi cu un răspuns just!
Da. Am primit hotărârea motivată din care am citat în ghilimele, urmând să depun apel.
Chitanţa menţionată, reprezentând onorariul avocaţial, este singura dovadă de cheltuieli de judecată depusă de reclamnată la dosar. Acţiunea în pretenţii formulată de Asociaţia de Proprietari este scutită de taxă de timbru, neexistând altă cheltuială privind procesul.
In prima instanta, reclamantei, care a formulat o actiune in pretentii, i s-au admis 70% din pretentii.
In intampinare am fost de acord cu jumatate din suma pretinsa, solicitand prin cererea reconventionala, in urma expertizelor sa se constate ca datorez jumatate din suma pretinsa.
Totodata, judecatorul ma obliga si la plata a 700lei cheltuieli de judecata " corespunzator pretentiilor admise in parte"
Pe motivul respingerii expertizei tehnice urmeaza sa declar apel, mentiinand cuantumul sumei nedatorate din cererea reconventionala.
Este corect ca din onorariul de avocat in cuantum de 800lei, cat reiese din chitanta depusa la dosar, sa fiu obligata la plata a 700lei?
Cum se calculeaza chelt de judecata in cazul cererilor admise in parte?
Referitor la Legea nr. 196 din 20 iulie 2018 privind infiintarea, organizarea si functionarea Asociatiilor de proprietari si administrarea condominilor publicata in Monitorul Oficial din 30 iulie 2018 pe care am listat-o ieri de pe legis purtand in preambul precizarea " Prezenta forma consolidata valabila incepand cu data de 28.09. 2018-31.05.2019", va rog sa-mi spuneti daca mai este sau nu valabila dupa data de 31.05.2019.
Întrebarea mea este: dacă termenul de apel se prelungeşte, începând un nou termen de formulare a apelului de la data desemnării/confirmării avocatului de către barou, în condiţiile în care am înregistrat cerere de aj. public jud, înăuntrul celor 30zile de când mi-a fost comunicată hotărârea.
Vă rog mult ultima actualizare a dispoziţiilor art. 13 şi 14 din O.U.G. 51/2008 privind ajutorul public judiciar în materie civilă.
Vă rog mult ultima actualizare a dispoziţiilor art. 13 şi 14 din O.U.G. 51/2008 privind ajutorul public judiciar în materie civilă.
Mulţumesc!
Întrebarea mea este: dacă termenul de apel se prelungeşte, începând un nou termen de formulare a apelului de la data desemnării/confirmării avocatului de către barou, în condiţiile în care am înregistrat cerere de aj. public jud, înăuntrul celor 30zile de când mi-a fost comunicată hotărârea.
In urma formularii cererii de acordare a ajutorului public judiciar la instanta de fond, mi-a fost desemnat un avocat.
S-a pronuntat o hotarare cu drept de apel.
Trebuie sa formulez din nou cerere de acordare a ajutorului public judiciar pentru exercitarea caii de atac.
Si daca avocatul care m-a reprezentat la instanta de fond nu mai vrea sa formuleze apelul?
Mi s-a aplicat sancțiunea contravențională amendă 500lei, pe motivul că ” am plasat mai multe plase cu deșeuri în spațiul comun al imobilului unde domiciliez,” în temeiul art 2 alin. (1) lit. a din HCL 371/2007 în data de 04.10.2017.
În data de 03.10.2017 am fost atenționată verbal de către doi agenți ai Poliției Române. Le-am spus că sunt suferindă de hernie de disc având interdicție de a ridica, motiv pentru care o persoană binevoitoare mă ajută la curățenie și urmează să le scoată din imobil la locul destinat ridicării deșeurilor, fiind perioada curățeniei de toamnă în cartier, când majoritatea vecinilor își scot deșeurile din apartamente.
Chiar în acea zi am plecat de la domiciliul meu pentru a-mi trata pneumonia la Salină conform actului medical elberat de medicul curant.
Sunt motive de anulare a P.V.?

Cert este că în perioada curățeniei de toamnă se scot mormane de deșeuri, dar nimeni nu se gândește să reclame.
Reclamația este făcută în mod șicanatoriu de către vecinul meu de palier cu care am litigiu pe rolul judecătorie pe motivul că nu și-a plătit cota parte aferentă părților comune pentru agentul termic consumat și astfel mi-a afectat dreptul de a folosi în condiții normale apa caldă și căldura în apartamentul pe care îl dețin în proprietate.