avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Activitate veterinarul66

Activitate veterinarul66

Buna !
Am depus actele pentru infiintarea unui SRL la Registrul Comertului .
Obiectul de activitate este : Punct Farmaceutic Veterinar,cod CAEN 7500.
Am primit amanare pe motiv ca nu sunt Medic Veterinar .
Conform legii,nu mai exista obligativitatea ca actionarul sa fie medic Veterinar !
In jure : Legea nr. 155/2018 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 70/2017 privind modificarea și completarea Legii nr. 160/1998 pentru organizarea și exercitarea profesiunii de medic veterinar
Articol unic. -
Se aprobă Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 70 din 5 octombrie 2017 privind modificarea și completarea Legii nr. 160/1998 pentru organizarea și exercitarea profesiunii de medic veterinar, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 799 din 10 octombrie 2017, cu următoarele modificări și completări:
Art. 37. -
(1) Produsele medicinale veterinare se comercializează numai din depozite farmaceutice veterinare, puncte farmaceutice veterinare și farmacii veterinare. Modificări (1)
(2) Înființarea și funcționarea depozitelor farmaceutice veterinare, a farmaciilor veterinare și a punctelor farmaceutice veterinare se realizează conform prevederilor legislației aplicabile în vigoare; în cazul în care acestea se înființează în baza Legii societăților nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, o cotă din capitalul social poate fi deținută de un medic veterinar, indiferent de mărimea acestei cote.

Deci : conform Art.37. aliniat 2 ,* în cazul în care acestea se înființează în baza Legii societăților nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, o cotă din capitalul social poate fi deținută de un medic veterinar, indiferent de mărimea acestei cote.*,rezulta ca nu mai este obligatoriu ca un Medic Veterinar sa fie actionar !
Tinind cont de aceasta,este vreun motiv sa fiu refuzat ?! Cum contest refuzul ?!Ce text legal formulez ?!
Astept un raspuns urgent !
Multumesc anticipat !
cred ca nu am fost destul de precis,respectiv : montarea se face direct pe peretele stradal al casei mele !!!....nu ,asa cum spuneti dvs la limita proprietatii !!!
deci: o poate face fara acordul meu ?! peretele stradal este proprietatea mea !!!
eon,instaleaza noi regulatoare de gaz,in exteriorul locuintelor,practic distrugind estetica fatadelor,asta fara o cerere de acord fata de proprietar,racordarea facinduse dupa ureche netinind cont de distrugeri
ce se poate face ? e legal sau nu ?!
sunt de acord cu montarea ,dar cativa centimetri mai jos,de proiectul lor,asta intrucit daunele produse sunt minore
astept un raspuns urgent
multumesc anticipat
Buna ! Cred ca nu am fost eu suficient de explicit in prezentarea cazului !!!
1)Prin avizul comisiei de expertizare a capacitatii de munca,concediul medical a fost prelungit cu 30 de zile,respectiv ,pina la data de 31.08.2016,inclusiv( !!!) urmand ca la data de 01.09.2016,sotia sa se prezinte din nou in fata comisiei de expertizare a capacitatii de munca
2)Datorita inrautatirii starii de sanatate,sotia a fost internata in spital in perioada 31.08.2016 - 06.09.2016 !!!
3) Intrebarea este :medicul,in conditiile date, avea sau nu obligatia sa acorde concediu medical ,strict pe perioada spitalizarii ?!
Datorita unor probeme medicale (neurologice) sotia mea a efectuat pina la data de 31.08.2016,120 de zile de concediu medical.
In data dde 01.09.2016,urma sa se prezinte la comisia medicala in vederea stabilirii incadrarii/neincadrarii intr-o grupa de pensionare pe caz de boala,respectiv prelungirea sau neprelungirea concediului medical cu inca 30 de zile in vederea incercarii de recuperare medicala.
Datorita bolii,in data de 01.09.2016,a fost internata in spital 6 zile.
La externare,fara nici un fel de explicatii,medicul a refuzat sa-i acorde concediu medical,respectiv,redactarea unei cereri de trimitere pentru rezolvarea situatiei catre comisia de evaluare a capacitatii de munca.
In aceasta situatie,dispare continuitatea concediului medical,respectiv,apare riscul ca angajatorul sa desfaca disciplinar contractul de munca,deoarece sunt 6 zile de absenta nemotivata pina in prezent,iar deoarece situatia medicala nu ii permite sa lucreze vor urma alte zile de absenta nemotivata !!!
INTREBARE : Este legal refuzul medicului de acordare a concediului medical pentru perioada de spitalizare ?!
Deoarece eu consider ca nu,cum rezolv problema pe cale legala ?!
tatal a trait in concubinaj 20 de ani
concubina a murit in urma cu 10 ani
anul acesta a murit si tatal
fratii concubinei solicita partaj imobiliar
au acest drept ?
daca da,care este procentul din masa succesorala ?!
multumesc anticipat
In vederea stabilirii noului impozit pe cladiri,am cerut un act de carte funciara informativ !
Asa am constatat ca atit eu cit si vecinul suntem edificati pe aceeasi parcela de teren.....fara dezmembrare
Ambii suntem mostenitori.
Suprafetele inscrise actual in cartea funciara,nu corespund cu cele faptice din teren,fiind mult diminuate,de ambele parti !!! In plus exista niste inadvertente privind linia de hotar stiuta !!!
Vecinul a chemat ,fara stirea mea un topograf,sa faca masuratori,probabil convenabile lui !!!
Mentionez,ca primul cumparator al unei parti din aceasta parcela,a fost tatal meu in 1967,iar celalalt a cumparat 5 ani mai tarziu,in 1972...
Intrebari
1. Avind in vedere ca primul cumparator este tatal meu,respectiv,suprafata de teren din parcela a fost trecuta prima in CF,sunt in masura sa pastrez suprafata reala cumparata,sau prin dezmembrare se diminueaza sau imparte egal intre cumparatori ?
2. Vecinul,poate face dezmembrarea fara acordul meu ?!Asta,deoarece eu stiu ca se face de comun acord in fata unui notar public !!!

Multumesc anticipat !!!
in urma cu 25 de ani,dupa decesul tatalui,in urma succesiunii,mostenirea s-a impartit amiabil in cota de 1/2 mama si 1/2 fiul.
dupa 25 de ani,mama mai poate renunta la cota ei de 1/2 ?
daca da,care este procedura ?!
daca nu,care este cea mai ieftina procedura prin care fiul ,cu acordul mamei,devine unic proprietar ?!....cam cat ar fi costurile si durata ?!
multumesc anticipat !!!