Mulțumesc frumos.
Eu sunt la sute de kilometri distanta de acel loc, și chiar dacă as identifica persoanele sau firma care lucrează acel pământ pot sa diu ignorat total. Doar au lucrat atâția ani bănuiesc pamantul și știu si dumnealor ca nu au plătit impozitul..
olivia.neacsu a scris:
ce se poate întâmpla daca eu nu plătesc respectivul impozit? Se poate ajunge la vânzarea casei?
Avand in vedere ca tatal dvs. a decedat, pentru recuperarea datoriei primaria trebuie sa solicite dezbaterea sucessiunii. Dupa dezbatere, primaria va demara procedurile de poprire impotriva dvs., in calitate de mostenitor legal. Pana atunci, dvs. nu datorati nimic primariei, si nu va poate pune poprire pe conturi.
Daca plătesc acel impozit inseamna ca terenul ii aparține tatălui meu și pot realiza succesiune după el?
Avand in vedere ca tatal dvs inca apare ca proprietar, inseamna ca acesta nu a facut act de vanzare-cumparare pe acel teren. Ce puteti face dvs. este sa va interesati cine lucreaza acel teren, sa-i explicati situatia, sa plateasca impozitul si sa demareze un proces pentru pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act de vanzare-cumparare pentru acel teren(aici succesiunea trebuie sa fie dezbatuta).