avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Activitate jenip1

Activitate jenip1

Răspuns la discuția Pensie de intretinere
Pensia alimentara este platita de casa de pensie. Aceasta a raspuns ca ei platesc pe an universitar adică pana la 01.10.2018. Suma este de 500 lei.
Bună seara! Fiul meu de 25 ani ă terminat cursurile la zi - master- în iunie ă susținut dizertație . A primit pensia de intretinere si luna aceasta , septembrie. Tatal acestuia este suparat ca ii s-a oprit din pensia pe care o încasează de anul trecut, si pe lunile dupa susținerea dizertație. Am incercat sa aflu raspuns de la universitatea la care a fost masterand, iar răspunsul a fost ca anul universitar 2017- 2018, ale cărui curs le.a urmat fiul meu a început la 01.10.2017 si se termina la 01.10.2018. Adică din octombrie nu ar mai primi pensia.
Va rog sa ma lămuriți daca asa este....deoare tatăl acestuia il invinuieste pe copil ca primește de 3 luni pensie necuvenita!!!
Va multumesc ca existați!
Ynocentta, 24 este zi nelucratoare: sâmbătă!!!
In data de 7,02,2018 mi s-a retinut permisul de conducere pentru 30 zile.
am avut dovada de 15 zile, adica pana in 23,02,2018,
Iar in data de 24,03,2018 ar trebuie sa il ridic de la politie.
Mentionez ca 24,03,2018 este intr-o zi de sambata ( zii nelucratoare), iar eu lucrez in alt oras decat cel de domiciliu (adica de unde ar trebui sa ridic permisul)?
CARE AR FI CALEA LEGALA SA INTRU IN POSESIA PERMISULUI DE CONDUCERE, IN CEL MAI FERICIT CAZ PE 23,03,2018 FARA SA CONDUC?
Daca din data de 24,03,2018 as circula fara sa ridic permisul de conducere ce s-ar intampla???
VA MULTUMESC!!!!
Buna ziua. In anul 2014 am cumparat o masina de la o persoana fizica, iar din cauza taxei de mediu care este foarte mare ( persoana de la care am cumparat-o a inmatriculat-o in baza unei sentinta civila iar dupa ultimile modificari eu , cel care am cumparat-o nu mai beneficiez de acelasi beneficiu din sentinta), am convenit cu acesta sa ramana pe numele acestuia dar am trecut-o pe numele meu pentru a plati impozit. impozit pe care pana la aceasta data l.am platit anual.
anul trecut in luna octombrie am aflat ca eu, persoana cu handicat-permanent-din 2014, beneficiez de anumite scutiri printre care si scutirea de la plata impozitului pe mijloacele de transport.
Azi am fost la "taxe si impozite" si mi s-a comunicat verbal ca nu pot fi scutita de plata impozitului " pentru ca nu este trecut numele meu pe nici un act- certificat de inmatriculare, cartea masinii......". Numele meu nu a fost niciodata trecut pe actele solicitate de functionara respectiva niciodata, dar cand a fost sa platesc am putut plati si asa, dar cand trebuie sa fiu scutit nu se mai poate.
va rog sa ma lamuriti daca am dreptul la acea scutire, deoarece mi se pare nedrept sa am obligatii dar nu si drepturi!!!!
Răspuns la discuția pensie de intretinere
- nu citati inutil mesajele anterioare, multumesc

multumesc!
intrebarea era daca pe perioada pana la 01.10.2016 mai poate primi pensie de intretinere.
de la secretariatul facultatii i s-a spus ca are calitatea de student in anul universitar 2015-2016, adica de la 01.10.2015-01.10.2016,ca putea sa nu ia examenul de licenta.....
va multumesc pentru raspuns! dar intrebarea era alta!
va rog sa imi raspundeti la intrebarea de astazi din 04.07.2016
gerberga a scris:

Pana la sfarsitul anului universitar i se datoreaza pensie de intretinere.

Daca isi continua studiile, atunci pensia va fi platita pana la 26 de ani.

va rog sa ma ajutati cu un temei legal, de care se poate folosi copilil meu, la unitatea platitoare de pensie de intretinere, in sensul ca anul universitar se incheie , din punct de vedere legal, la 01.10.2016!
unitatea platitoare l.a anuntat ca cu luna iulie 2016, nu mai beneficiaza de pensie de intretinere, deoarece a sustinut examenul de licenta, pe care l.a si luat.
un tanar de 22 ani, urmeaza sa sustina examenul de licenta in iulie 2016, la terminarea a 4 ani de studii superioare.
1. pana in ce luna trebuie tatal sa ii plateasca pensia de intretinere, tinand cont ca anul universitar incepe la 01 octombrie si se termina pe 30 septembrie? unitatea considera ca la sustinerea examenului de licenta isi pierde calitatea de student.
2. daca de la data de 01 octombrie 2016 se inscrie la master si lucreaza( realizeaza venituri din drepturi salariale) poate sa mai beneficieze de pensie de intretinere pana la varsta de 26 ani?
Răspuns la discuția probleme cu asociatia de locatari
ADEVARAT A INVIAT! MULTUMESC PENTRU RASPUNS!
PUTETI SA IMI SPUNETI DE CE LEGE POT FACE UZ IN MOMENTUL REINTALNIRII CU PRESEDINTELE ASOCIATIEI DE LOCATARI?