avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Activitate Elena123456ely

Activitate Elena123456ely

Am auzit despre o lege din Codul Civil care suna cam asa : "Pentru motive temeinice, instanţa de tutelă poate recunoaşte minorului care a împlinit vârsta de 16 ani capacitatea deplină de exerciţiu. În acest scop, vor fi ascultaţi şi părinţii sau tutorele minorului, luându-se, când este cazul, şi avizul consiliului de familie". Prin urmare , care ar putea fi aceste " motive temeinice " ( dorinta de a lucra cu norma intreaga , cu contract de munca )? Unde trebuie depusa aceasta cerere si ce documente trebuie sa avem in vedere ? Iar odata cu dobandirea capacitatii depline de exercitiu se poate părăsi teritoriul Romaniei ? Cât poate dura aceasta procedura ? Va mulțumesc anticipat pentru raspunsuri !
Răspuns la discuția Plecare de acasa
Nu stiu ce sa zic , sunt in aceeasi situatie , eu iti spun ca am mers la politie si acolo mi-a fost spus doar faptul ca daca nu vreau sa ma intorc acasa , o sa anunte protectia copilului si o sa ajung la un centru de plasament pana fac 18 ani , nu stiu daca este valabil ce au spus , sau a fost spus doar sa ma sperie sa ma intorc acasa , exact ceea ce ai auzit tu , am auzit si eu , dar iti spun , pe mine nu m-au lasat sa dau nici o declaratie , au intocmit ei un proces verbal cu cele intamplate , mi-au luat amprente si m-au rugat sa ma intorc acasa , si peste 3 zile sa imi dea timp de gandire zic ei " ca esti tanara si e pacat de tine sa ajungi pe acolo ,cand ai toate conditiile acasa " , eu le-am spus ca am mai plecat odata si cand am revenit la domiciliu am luat o bataie de la tatal meu , pe care nu o sa o uit nici peste 20 de ani , dar nu au luat in considerare , au zis ca e perfect normal ca un parinte sa reactioneze asa dupa ce copilul ii pleaca de acasa ... o sa urmaresc subiectul si iti voi spune din proprie experienta cum merg lucrurile
Răspuns la discuția Plecata de acasa la 17 ani
Va dau dreptate oarecum , dar parintii mei nu sunt de acord cu absolut nici una din cele doua variante ,pentru ca sunt constienti ca daca o sa plec la bunica, sau la orice ruda apropiata , o sa o fac pentru a ma putea vede si cu prietenul meu si mi-au zis : "pleci de acasa , nu ma intereseaza unde , fie politia te aduce inapoi , fie te duce la un centru de plasament si scapam si de o grija " credeti-ma, ca si copil sa auzi de la un parinte mereu ca te vede doar ca pe un consumator si ca pe o grija , doare ... sunt parintii mei , ii respect , dar vreau sa le arat ca violenta , atat verbala cat si fizica nu sunt o opțiune, tatal meu este un om foarte dur , foarte reticent , este certat pana si cu mama lui , adreseaza inclusiv sotiei ( mamei mele ) cuvinte jignitoare si considera ca in casa la el doar el are dreptul sa" faca legea "
Răspuns la discuția Plecata de acasa la 17 ani
Am alternative , daca relatia cu el nu o sa mai mearga , ma voi duce la locuiesc la bunica mea ,dar ea fiind destul de in varsta nu vreau sa o implic in problemele astea momentan , altfel as fi ales de la inceput sa stau la ea .acum cu tot circul asta nu vreau sa o fac sa se ingrijoreze .
Răspuns la discuția Plecata de acasa la 17 ani
Prim munca ''part time " ma referam la ceva cu jumatate de norma , iar de locuit o sa raman in tara , cel putin pana termin scoala , el ma sustine din toate punctele de vedere.
Răspuns la discuția Plecata de acasa la 17 ani
Deoarece au insistat parintii , au zis ca sa merg ca ei vor sa "isi ia mana de pe mine "
Buna ziua , problema sta in felul urmator , am 17 ani si vreau sa plec de acasa . Impreuna cu prietenul meu , am gasit o locuinta cu chirie , el lucreaza in italia , si castiga destul cat pentru amandoi , eu mi-am gasit ceva de munca " part-time " pentru bani de buzunar in paralel cu scoala. Cand am mers la politie , am primit doar doua variante :ori mergi acasa , ori ajungi la casa de copii . Iar parintii mei au spus "decat sa te stiu cu ala , mai bine sa te duca acolo , chiar o sa insist sa ajungi acolo daca acasa nu e bine " . In urma unei plecari anterioate ,2 zile , cand am dat ochii cu tatal meu am fost obligata sa merg acasa , dupa care m-a batut si m-a jignit , dar politia a spus ca sunt reactii normale ale unui parinte , la nervi... si nu au luat in considerare nimic din ce am spus. Au lasat aceleasi opțiuni. Intrebatea mea : exista si o a treia optiune , variantele prezentate anterior sunt valabile ? M-am saturat sa ma jignească ,sa ma considere " curva " pentru ca stau cu acest baiat si sa imi spuna mereu " stai la mine in casa , mananci pe banii mei , faci ce spun eu " ....va multumesc anticipat pentru raspunsuri si pentru atentia acordata acestui subiect !
O minora in varsta de 17 ani se poate casatorii , in cazul in care este gravida , fara incuviintarea parintilor ? Iar daca da , va putea lucra, sau sa treaca granita fara procura etc (ca in cazul unei persoane majore ) ?
Daca o mama minora (17ani) care a mers la liceu in Romania fara intrerupere , exceptand motivele medicale , doreste sa nasca in Anglia , in ce conditii va beneficia de alocatie pentru copil? (am inteles ca in Romania se dau undeva la 700lei pentru mame eleve sau studente ) In anglia se da aceasta indemnizatie ? de ce suma va beneficia pentru copil si ce acte sunt necesare ? Mentionez ca tatal copilului lucreaza acolo de trei luni . Ei fiind necasatoriti poate naste si beneficia de alocatie acolo , ea fiind totusi minora ?

Multumesc anticipat !
Răspuns la discuția 16 ani... ajutati-ma urgent
Eu cred ca defapt singurul motiv pentru care vrei sa ramai gravida e doar ca sa te poti muta cu respectivul , doar ca sa faci un copil este simplu , dar sa il si cresti nu este la fel de usor si nu ma refer neaparat moral , sau ca nu ai fi tu in stare sa te descurci , ma refer financiar , pentru ca un copil e o responsabilitate ce nu creste cu banii de alocatie , iti spun din proprie experienta . Ai mare grija ce alegi si ce decizii iei..stiu ca vrei sa te muti cu el dar oare o sa fie mai bine sa fii " dadaca " lui decat sa stai acasa cu parintii tai , tu trebuie sa te gandesti , nu stiu cat de legal este insa am mai auzit de la alte fete care au plecat la 16 ani ca parintii au sunat la politie , au mers sa vada in ce conditii sta respectiva si nu au putut sa faca nimic decat sa intrebe daca e acolo de buna voie ... nu stiu exact , iti zic doar din ce am auzit deci nu te baza pe asta , dar iti dau un sfat moral , ai grija ce decizie iei pentru ca nu e usor sa te maturizezi asa brusc , gandirea ta o sa fie alta peste ceva timp ..