avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Activitate alenira

Activitate alenira

impozite si taxe locale
art.62 din legea nr27/1994 mai este in vigoare?
Daca doi soti care au proprietati multiple, le separa la buna intelegere si fiecare le trece pe declaratia speciala, pe cele pe care au convenit ca sunt ale lui, raspunzand solidar pentru toate obligatiile care ii revin, si deci si pentru plata impozitului majorat in functie de ordinea cronologica a cumpararii, poate fi influentat de ordinea cronologica de pe declaratia speciala a celuilalt?.Este vorba de o recalculare dupa vechiul cod fiscal.
Eu impreuna cu sotul meu, am convenit de comun acord ca dupa divort sa ne impartim imobilele, fara sa mergem la tribunal sau la notar si in functie de aceasta intelegere fiecare dintre noi sa ingrijim imobilele ce ni se cuvin pe proprie raspundere si sa platim la stat impozitele aferente.
Ca o consecinta a acestei impartiri, fiecare si-a completat declaratia speciala de impozitare, inregistrand in ordinea procurarii toate imobilele, astfel incat sa nu ramana nicio proprietate ne declarata.
Cu toate acestea, primaria nu a tinut cont si la imobilul meu de domiciliu, a calculat impozitul 50% cu tariful de baza, si 50% cu tariful majorat cu 300% cansiderandu-se ca acea parte este a sotului si pentru el este a 3 a proprietate, in conditiile in care el nu mai are niciun fel de obligatie fata de acest imobil. Mie imi revin absolut toate obligatiile asa cum ne-am inteles. Divortul s-a pronuntat in anul 2006, si aceasta intelegere a functionat perfect, numai ca primaria nu o ia in calcul si mie in felul acesta mi-a crescut artificial f mult impozitul pe locuinta. Cum ma pot apara pe cale juridica?
Buna ziua,

Am constatat intamplator ca impozitul pe cladiri a fost calculat gresit incepand cu anul 2011, cand s-a aplicat calcularea majorata a impozitelor in functie de ordinea cumpararii lor.Ce pot face pentru remedierea acestei greseli si recuperarea banilor?
Va multumesc anticipat pt raspuns.
Buna ziua.
Vreau sa pun o intrebare cu privire la codul fiscal valabil pana la 1 ian 2016.
In urma unui divort am impartit proprietatile pe cale amiabila, fara sa apelam la nicio institutie.
Fiecare in parte, si-a completat declaratia speciala punand in ordine proprietatile dupa data achizitionarii lor, prima fiind trecuta cea in care domiciliaza fiecare si care este inscrisa si in C.I.
Acum cand s-a schimbat codul fiscal, am descoperit ca impozitul a fost calculat luandu-se in calcul, ca fiecare proprietate este 50% a unuia si 50% a altuia, astfel incat impozitul la imobilul meu de resedinta s-a calculat cu 50% cu tarif normal si 50% cu tariful majorat cu 300%, ca la fostul meu sot ar avea alta ordine. Dar repet, fiecare si-a trecut pe declaratia speciala toate imobilele care i se cuveneau in urma partajului facut pe cale amiabila intre noi.Ce am eu pe declaratie el nu are, iar prin insumarea imobilelor din fiecare declaratie, picam pe cele pe care le-am avut impreuna inainte de divort. Este legal asa cum s-a procedat?
Răspuns la discuția Relatia nepot-bunic
Am citit cu multa atentie raspunsul pe care mi-l ati dat. Cred ca ati evaluat corect situatia si sfatul dvs, este solutia cea mai buna. Poate din prea multa dragoste si atasament fata de nepotica, care a crescut sub ochii mei de la 3 zile, m-am simtit nedreptatita cand am constatat reticenta lor in a-si da acordul sa merg la ei sa vad pe cele mici. Desigur ca si lor le-a lipsit diplomatia si respectul si chiar si-au facut vizibile niste carente in educatie. Mie mi s-a parut o gelozie deplasata. Fiul meu a fost atat de nepoliticos incat spre a o departa pe nepotica in cauza, care are acum aproape 3 ani si jumatate i-a spus fetitei ca bunica este grasa si batrana Grasa nu sunt si nici atat de batrana, atata vreme cat ma cobor la nivelul ei si o ajut prin jocuri sa-i stimulez imaginatia si sa traiasca in frumoasa atmosfera de basm si poveste atat de necesara copilariei.
Conform legii 274/2004, cunosc faptul ca atat nepotii cat si bunicii au dreptul la o buna comunicare intre ei care sa conduca la intarirea afectiunii reciproce.
Prima mea nepotica a crescut in locuinta mea din prima zi de externare de la maternitate, desigur impreuna cu mama ei, pana la nasterea celei de-a doua fetite, cand s-au mutat in locuinta lor.
Intre mine si nepotica cea mare exista o f buna comunicare. De cate ori ne intalnim spune ca tatal ei si mama ei sunt buni, dar eu sunt cea mai buna. Aceasta situatie a atras gelozia parintilor, mai ales a mamei care este posesiva. In acest context pentru a se rupe aceasta comunicare dintre noi, nu vor sa mai ma primeasca la ei in vizita, vizita pe care eu mi-o permit o singura data pe luna, pentru ca este vorba de a merge in alt oras. Parintii nu recunosc acest lucru si spun ca nu e loc in casa, desi am spus ca pot sa ma organizez, si seara sa ma intorc acasa cu toate ca au un apt cu 4 camere si ei au stat la mine 2 ani.Am nevoie de un sfat, nu stiu cum sa procedez, sa fie bine pt toata lumea. Mi-am imaginat statutul de bunica, cu totul altfel: sa ma joc cu nepotelele, sa mergem in parc la plimbare, sa le spun povesti, sa invete poezii, cantecele, sa le insuflu dragostea pt citit, pentru cultura, sa mergem la teatrul de papusi, sa le ajut in educatie, sa inteleaga care sunt valorile morale pe care un om educat trebuie sa le respecte, si tot ce este constructiv pt o educatie solida.