avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Activitate Prodeanu

Activitate Prodeanu

Am o întrebare: dacă vecinul meu a contruit o casa fară autorizaţie de construcţie acum 10-15 ani, mai pot să-l reclam la ITC?
Bună seara
Am o întrebare. Pot să-l reclam pe vecinul că și-a construit casa fără autorizație de construcție deși au trecut 10 ani?
Bună ziua,
Aș vrea să știu cum se poate face sistarea unei pensii alimentare sau care este procedura. Menționez că fiul meu a terminat facultatea dar nu a susținut examenul de licență.
Mulțumesc
Bună seara.Eu am un contract de înteținere cu părinții mei.Aş vrea să ştiu dacă după moartea mamei mele, tata a decedat, frați mei mai au drept la moştenire
Răspuns la discuția Schimbare nume
Legea 64/2011-metodologia cu privire la aplicarea unitară a dispozițiilor în materie de stare civilă, art.106 înscrierea schimbării numelui de familie și/sau a prenumelui pe cale administrativă, aici găsiți tot ce aveți nevoie sau mai simplu vă adresați Direcției de evidență a persoanelor pe raza localității de care aparțineți.Este o întreagă metodologie si este de durată, dar bănuiesc că pentru d-voastră merită.Mult succes
Domnul spyke_florin, posibilității are destule și încă ce posibilității, dar e rea voință, se bazează pe alte principii și bănuesc că și pe relații.
să zicem că legal așa ar fi, nu are nici o obligație, (deși eu nu cred acest lucru), dar ce să facem în acest caz cînd la degradarea gardului a contribuit nu doar timpul ci și vecinul. L egile lui Pește și ale lui Papură Vodă. Uni cu munca și alți cu lunca, adică cu legile care îl apără și care nu,i dau nici o obigație de a întreține hotarul, adică gardul construit de alții. Ce pot face, atunci cînd orătăniile vecinului îmi ,,fiolează,, ograda iar eu privesc cu neputință că vecinul nu are nici o obligație de a aduce o îmbunătățire la gard. Dacă ,i,am reținut găina care a intrat la mine în curte m,a reclamat la poliție iar d-nul polițist m,a acuzat de furt.Păi întreb și eu: în ce țară trăim domnilor și ce legi sunt astea?.
Buna seara.As vrea sa stiu daca vecinul are vreo obligatie de a intretine gardul care ne desparte, acest gard fiind din lemn este foarte vechi si ponosit. Gardul este in intregime construit de parinti mei, vecini neavind nici o contributie la construirea lui. Am discutat cu ei si le,am propus sa reparam gardul impreuns dar ei nu vor si pace.Cum trebuie sa procedez?