Bună ziua,
Aș vrea să știu cum se poate face sistarea unei pensii alimentare sau care este procedura. Menționez că fiul meu a terminat facultatea dar nu a susținut examenul de licență.
Mulțumesc
Bună seara.Eu am un contract de înteținere cu părinții mei.Aş vrea să ştiu dacă după moartea mamei mele, tata a decedat, frați mei mai au drept la moştenire
Legea 64/2011-metodologia cu privire la aplicarea unitară a dispozițiilor în materie de stare civilă, art.106 înscrierea schimbării numelui de familie și/sau a prenumelui pe cale administrativă, aici găsiți tot ce aveți nevoie sau mai simplu vă adresați Direcției de evidență a persoanelor pe raza localității de care aparțineți.Este o întreagă metodologie si este de durată, dar bănuiesc că pentru d-voastră merită.Mult succes
să zicem că legal așa ar fi, nu are nici o obligație, (deși eu nu cred acest lucru), dar ce să facem în acest caz cînd la degradarea gardului a contribuit nu doar timpul ci și vecinul. L egile lui Pește și ale lui Papură Vodă. Uni cu munca și alți cu lunca, adică cu legile care îl apără și care nu,i dau nici o obigație de a întreține hotarul, adică gardul construit de alții. Ce pot face, atunci cînd orătăniile vecinului îmi ,,fiolează,, ograda iar eu privesc cu neputință că vecinul nu are nici o obligație de a aduce o îmbunătățire la gard. Dacă ,i,am reținut găina care a intrat la mine în curte m,a reclamat la poliție iar d-nul polițist m,a acuzat de furt.Păi întreb și eu: în ce țară trăim domnilor și ce legi sunt astea?.
Buna seara.As vrea sa stiu daca vecinul are vreo obligatie de a intretine gardul care ne desparte, acest gard fiind din lemn este foarte vechi si ponosit. Gardul este in intregime construit de parinti mei, vecini neavind nici o contributie la construirea lui. Am discutat cu ei si le,am propus sa reparam gardul impreuns dar ei nu vor si pace.Cum trebuie sa procedez?