avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Activitate AdaPale

Activitate AdaPale

Buna ziua, Comunitate!
Ma puteți sfatui, va rog, cum sa procedez pentru a transfera contractul de închiriere a locului de parcare de la ADP, pe pe numele meu pe al sotului? Talonul e pe numele meu, insa din cauza serviciului stau mai mult in strainatate, revenind in tara la 2-3 lumi pentru cateva zile. De altfel am devenit si rezident al tarii in care lucrez. Totusi masina este permanent in tara iar sotul meu petrece mare parte a anului in Romania. Ma astept ca la urmatoarea innoirea a contractului, administratorul blocului sa refuze sa semneze declaratia ca locuiesc la adresa si vreau da evit pierderea locului de parcare. Cum sa procedez? Mulțumesc.
Daca am pasaport CRDS mai trebuie sa depun la ANAF formularul pentru declararea rezidentei fiscale in tara in care am domiciliul?
Buna ziua,
Am lucrat 6 luni cu contract de munca inregistrat legal intr-o tara UE, am platit impozit, contributii la asigurarile sociale&pensie, tot ce platea si un cetatean al acelei tari. La parasirea tarii (Malta) nu am putut sa recuperez contributiile platite sub pretextul ca nu se returneaza decat daca am lucrat minim 12 luni. Pentru tara respectiva nici pensia comunitara nu se acorda decat daca se lucreaza minim 12 luni. Evident, cele 6 luni imi lipsesc din stagiul de cotizare pentru pensie in Romania. As vrea sa stiu daca si in ce conditii as putea adauga aceste 6 luni la calculul stagiului de cotizare (nu mai conteaza daca intra sau nu la calculul pensiei, ci doar la stabilirea perioadei totale de cotizare la un sistem de asigurari sociale si pensii de stat). Multumesc.
Multumesc!
Multumesc!
Buna ziua,
Sfaturile primite pe acest forum m-au ajutat foarte mult in demersul impotriva unei decizii de concediere abuzive in conditiile in care nu am putut angaja avocat, iar pentru aceasta va multumesc inca o data. Am trecut prin faza de fond si apoi de apel, am castigat si in apel si am in mana hotararea definitiva (sentinta) a Instantei prin care decizia de concediere a fost declarata nelegala si anulata. Ce fac mai departe? Prin hotararea data, Instanta a confimat faptul ca sunt indreptatita sa primesc drepturile cuvenite pe o anumita perioada de timp, insa ce trebuie sa fac pentru ca fostul angajator sa puna in aplicare prevederile sentintei? In mod cert, nu o va face din proprie initiativa :) Va multumesc.
Va multumesc pentru raspunsul atat de prompt si de clar! Doar o precizare, va rog, hotararea este executorie chiar daca nu a fost comunicata?
Am castigat in prima instanta procesul cu fostul angajator. Instanta a decis anularea deciziei de concediere si repunerea partilor in situatia dinainte de concediere, cu plata la zi a drepturilor salariale pe perioada cat am fost concediata. Sentinta nu a fost inca redactata si comunicata partilor, este doar prezentata pe scurt pe Portalul Instantelor de Judecata. La catva timp dupa ce am fost data afara m-am angajat la o alta firma si nu intentionez sa renunt la acest loc de munca, desi in contestatia impotriva deciziei de concediere am solicitat reangajarea. Nu mai doresc acest lucru, desi se pare ca Instanta mi-a acordat acest drept. Ce pot sa fac?
Mai mult, desi hotararea nu a fost inca redactata si comunicata si oricum, paratei i s-a acordat drept de apel, acum 2 saptamani am primit instiintare de la fostul angajator prin executor judecatoresc sa ma prezint la lucru a doua zi, la ora 8. Mi-am luat concediu de la actualul serviciu si m-am prezentat la fostul loc de munca cu o adresa in care informam conducerea fostului angajator ca atat timp cat sentinta nu este nici macar redactata si comunicata, demersul lor este netemeinic si ca in absenta hotararii judecatoresti definitive consider decizia lor de a relua vechiul contract de lucru ca fiind un abuz la adresa mea. Am depus adresa cu nr de inregistrare si am comunicat si verbal directorului punctul meu de vedere. Azi am primit o convocare la cercetare disciplinara pentru 7 absente nemotivate!!! Va rog sa imi spuneti:
1. Cum pot sa renunt la reincadrarea la angajatorul anterior pentru ca nu vreau sa imi pun in pericol jobul actual, dar nici nu vreau sa renunt la anularea concedierii si drepturile salariale pentru lunile de cand m-au concediat neintemeiat?
2. Este legal sa decida in baza unei hotarari necomunicate si unilateral reluarea vechiului contract de munca si sanctionarea mea pentru pretinsele absente nemotivate? Precizez ca sunt sub contract de munca cu alt angajator!!!
3. Cum pot verifica daca reactivarea vechiului contract este inregistrata in Revisal?
Buna ziua, data gresita pe decizia de sanctionare (nr xx din: data gresita) poate constitui motiv de nulitate a deciziei? Daca problele in apararea mea sunt emailurile pe care le-am trimis catre clienti de pe contul de serviciu si telefoanele pe care le-am dat de pe telefonul de serviciu, cum poate fi obligata societatea sa le depuna la dosar in cazul in care am contestat decizia, iar societatea sustine ca nu poate aduce listingurile.