avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate dovahkiin

Activitate dovahkiin

Răspuns la discuția Judecatorul de camera preliminara
Art. 54 - Competenţa judecătorului de cameră preliminară

Judecătorul de cameră preliminară este judecătorul care, în cadrul instanţei, potrivit competenţei acesteia:

a) verifică legalitatea trimiterii în judecată dispuse de procuror;

b) verifică legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor procesuale de către organele de urmărire penală;

c) soluţionează plângerile împotriva soluţiilor de neurmărire sau de netrimitere în judecată;

d) soluţionează alte situaţii expres prevăzute de lege.

Pe scurt si la obiect, fara a intra in teorie:

1. Da, are competenta.
2. Da, "urmarirea penala se poate incheia aici" sau "o sa se ajunga la proces"(rezulta din art. 341 expus mai sus)
Răspuns la discuția Cum functioneaza Justitia
Problema este ca a lasat sa expire termenul de introducere a plangerii impotriva ordonantei de respingere ca inadmisibila. Chiar daca prima plangere a fost trimisa pe cale administrativa la parchet din greseala, nu avea rost sa revina cu adresa la instanta din moment ce prima si singura plangere formulata oricum ar fi fost respinsa ca ramasa fara obiect din moment ce prim-procurorul a raspuns ulterior formularii acestei plangeri.
M-am grabit cand am raspuns la intrebare. Eu am avut in vedere ca titularul cererii are calitatea de avocat. Eroarea a continuat si cand am citat jurisprudenta deoarece art. 409 alin. 1 lit e care permitea avocatului ales sau din oficiu sa declare apel indiferent daca a formulat sau nu cerere de anulare sau reducere, a fost modificat prin OUG 18/2016 in sensul ca acuma poate declara apel doar daca amenda a fost aplicata prin sentinta.
In concluzie,nu se poate face apel in alte conditii decat cele impuse de CPP.
Răspuns la discuția dosar penal
Ce s-a bifat cand ati completat constatarea amiabila la rubrica vatamari corporale? Daca ambii ati declarat "NU" si ati semnat, din punctul meu de vedere nu mai poate fi vorba de parasirea locului accidentului.
Răspuns la discuția Instrainare autovehicul
Nu puteti fi trecut in certificatul de inmatriculare decat daca sunteti propietar. Articolul citat se refera la faptul ca vor fi scutiti de taxa nu numai propietarii ci si cei care le folosesc numai, in cazurile si scopurile prevazute de textul de lege.
Răspuns la discuția redobandire permis
In principiu, da, daca se modifica O.U.G. 195/2002 va prevedea dispozitii tranzitorii. Termenul de reabilitare de drept aplicabil in cauza(nu judecatoreasca) este de 3 ani si se calculeaza de la expirarea termenului de supraveghere( pe care nu l-ati precizat ). Ipotetic, daca termenul de supraveghere ar fi de 2 ani, reabilitarea de drept va interveni pe 13.03.2021.
Răspuns la discuția Prins sub influenta Canabisului
Doar ca era sub influenta, nu. Cumpararea sau detinerea in vederea consumului in schimb este infractiune, acum depinde ce a declarat prietenul cu care a fost la acel "cineva".