avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1999 soluții astăzi
Forum Activitate robidana

Activitate robidana

Răspuns la discuția Contract intretinere
Vă mulțumesc pentru răspunsul dvs.!
Buna seara! Am o cunostinta care are un contract de intretinere, in care scrie ca subsemnata x il imputerniceste pe fiul ei necasatorit sa o intretina (medicamente, hrana.....) pe durata vietii iar dupa moartea ei fiului ii ramane casa.intre timp fiul s-a casatorit are copii....Subsembata x a decedat, fiului i-a ramas casa.Intrebarea este daca se ajunge la un eventual divort sotia are ceva drept in acea casa? Fratii sotului pot contesta acel contract de întreținere? Mulțumesc anticipat!
Răspuns la discuția probleme cu mostenirea
Nu, parintii noștri nu mai au alte bunuri(sunt in viața amandoi parintii, nu doar mama) la fel trebuie sa procedam? Va mulțumesc din suflet pentru raspuns!
Răspuns la discuția probleme cu mostenirea
va rog frumos ajutati-ne cu un sfat,deoarece noi nu mai suntem de acord sa impartim nimic cu sora mare .Doamna Amza Monica ne-a dat un sfat si ii multumim foarte frumos iar eu am intrebat daca incheiem contract vanzare cumparare,trebuie dovedit ca s-a facut plata adica,ca sora mai mica le-a platit parintilor casa?si mai vrem sa stim daca dupa moartea parintilor sora mare poate ataca in instanta aceasta decizie.(cu speranta ca m-am facut inteleasa(nu prea stiu sa vorbesc in termeni juridici)astept un raspuns.O zi buna!
Răspuns la discuția probleme cu mostenirea
Buna seara....daca se incheie un asemenea contract trebuie dovedit ca a cumpărat casa? Sau se poate incheia doar in acte vanzarea-cumpararea?Si sora mare nu poate contesta contractul dupa moartea parintilor?
Buna ziua!
Noi suntem 3 surori:sora cea mare a avut grija de bunica noastra (mama mamei noastre)mama fiind singura la parinti,de acolo a mostenit casa bunicii+inca o casa (au avut grija de o batranica vecina)bineinteles cu un mic ajutor si de la noi ......cand a fost sa se treaca casa bunicii pe sora cea mare mama noastra a renuntat la mostenire in favoarea surorii noastre si intelegandu-se ca atunci cand o sa se imparta casa mamei sora cea mare sa nu mai aiba pretentii de aici.Numai ca acum mama vrea sa imparta casa mie si surorii mai mici sa-mi dea si mie o mica parte din casa iar casa sa o treaca pe sora cea mica avand in vedere ca ea o sa ii ingrijeasca pe parinti si ca a investit in acea casa.......pana aici toate bune si frumoase...........doar ca sora cea mare s-a trezit si ea ca doreste parte din casa(a uitat cat a primit si de intelegere).
va rog frumos ajutati-ne cu un sfat,deoarece noi nu mai suntem de acord sa impartim nimic cu sora mare
Răspuns la discuția valabilitate acte
topograful ne-a spus ca actele sunt valabile doar un an.......
va multumec pentru raspuns!o zi buna!
Buna ziua......am vandut un teren intravilan .....cumparatorul ne-a platit dezmembrarea,Ne-am inteles ca atunci cand sunt gata actele (dezmembrarea)sa vina sa achite contravaloarea terenului si sa trecem acel teren pe el.Numai ca actele sunt gata din luna februarie si el numai vine cu restul banilor,ne tot amana.....Asi eu o intrebare:
1.Actele de dezmembrare sunt valabile doar un an ?Adica daca in termen de un an nu facem contract vanzare-cumparare va trebui sa facem din nou dezmembrarea?

Buna ziua......am vandut un teren intravilan .....cumparatorul ne-a platit dezmembrarea,Ne-am inteles ca atunci cand sunt gata actele (dezmembrarea)sa vina sa achite contravaloarea terenului si sa trecem acel teren pe el.Numai ca actele sunt gata din luna februarie si el numai vine cu restul banilor,ne tot amana.....
1.Actele de dezmembrare sunt valabile un an?
2.putem vinde altcuiva(noi asa ne-am inteles care se razgandeste pierde banii,daca se razgandeste el pierde banii care i-a dat ptr dezmembrare,daca ne razgandim noi ii platim dezmembrarea)
Noi nu putem astepta dupa el pana are el chef sa vina cu banii......in conditiile acestea trebuie sa ii inapoiem banii?
multumesc ptr raspuns anticipat
Răspuns la discuția 3 asociati
va multumesc!