avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Activitate ana_ola65

Activitate ana_ola65

Buna ziua,
Cu respect ma adresez dumneavoastră, rugandu-vă sa-mi indicați care sunt pasii necesari sa-i fac pentru punerea în plata a unei sentinte judecatoresti.
În instituția publică în care lucrez aveam normat 0,5 bibliotecar, post pe care era angajată prin cumul de funcție o învățătoare, angajata pe durata determinata de 1 an.
La finele lunii septembrie 2015 am fost chemati la ISJ pentru normare (normarea personalului didactic auxiliar și nedidactic se face în fiecare an în luna septembrie), moment în care am fost anunțati că ni se reduce 0,5 normă bibliotecar, intrucat la nivel de judet, inspectoratul nu se încadra în numărul de norme aprobat de minister.
Persoana care a ramas fara post a dat scoala și ISJ in judecata și a castigat.Desfacerea CM a fost facuta în baza art.65 (1)
În Hotarare spune ca instanta dispune restabilirea situației anterioare în sensul că obligă pârâtu (unitatea școlara) la reintegrarea reclamantei pe postul și funcția deținută anterior (bibliotecar)precum și la plata catre reclamantă a unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate.
Multumesc pentru raspuns!
Răspuns la discuția lnregistrare plangere
Vă multumesc pentru răspunsuri!
Buna ziua!
Am un vecin care, de mai bine de 1 an și jumătate pune muzică după ora 22.00, chiar după ora 0.00 uneori.
Nu l-am reclamat la poliție deoarece sunt colegă de serviciu cu soția acestuia, dar la sfârșitul săptămânii trecute a întrecut măsura și limita bunului simt, în sensul că a în jurul orei 00.28 a dat drumul la muzică , eu l-am sunat să dea muzica mai încet sau să o oprească, iar el a început să mă sune.M-a sunat până în jurul orei 1.00, iar dimineată mi-a dat trezirea, sunându-mă din nou.
Am mers la poliție si am depus plângere împotriva acestuia, acuzându-l de hărțuire telefonică și încălcarea liniștii și ordinei publice.
polițistul din comună mi-a luat plângerea, dar fară să mi-o înregistreze.Când am cerut un număr de înregistrare, mi-a spus că șeful de post este cel care înregistrează și că, momentan nu este, dar că o să mă cheme ei la post.
Intrebare:
Nu putea, întradevăr, ajutorul șefului de post să înregistreze acea plângere, sau intenționat nu a înregistrat-o?
Ce trebuie eu să fac în continuare?
Vă mulțumesc !
Multumesc!
Mdaa, nu am facut poprire la acea data.
Executorul judecatoresc mi-a trimis un e-mail în care imi cere sa-i aduc în scris lamuriri cu privire la provenienta acelor sume, iar eu nu stiu ce raspuns sa-i dau.
Buna dimineața,
În urmă cu doi ani am primit o înștiințare de poprire pentru una din angajate noastre.Am pus în aplicare această ordonanță de poprire atâta timp cât a fost angajata instituției noastre, dar in anul 2014 și-a dat demisia și a plecat din țară.
Între timp, dânsa a mai primit bani de la noi, reprezentând drepturi salariale cuvenite și neacordate, câștigate prin Hotărâri judecătorești.
Pe aceste sume nu i-am facut poprire.
Zilele acestea am fost notificați de către executorul judecătoresc care, ne-a cerut lămuriri, în scris, cu privire sumele primite.
Întrebare: Era sau nu legal să punem,în aplicare acel Ordin de poprire pentru sumele câstigate în instanță?
Mulțumesc!
Răspuns la discuția Succesiune mostenire
Nu exista nici unul din actele mentionate mai sus pentru acceptarea tacita a mostenirii.
In toti acesti ani fiul care a locuit in casa a platit impozitul pe cladire si teren.
Doar cel care a locuit in casa are domiciliul la acel imobil.
Buna seara,
Daca succesiunea dupa tatal decedat in anul 2011 nu s-a facut in termenul prevazut de lege si doar unul dintre cei trei copii a locuit in casa care face obiectul masei succesoriale, ceilalti copii mai au dreptul la mostenire,acum?
Mentionez ca tatal nu a fost casatorit cu nici una dintre mamele copiilor.
Multumesc!
Răspuns la discuția Stergere amenda penala din cazier
Multumesc!
Buna ziua,
Fratele meu a primit cu ani în urmă o amenda penala, pe care a plătit-o.
Acum ar dori să se inscrie la școala de agenți poliție însă, daca mai în evidențele poliției acea amendă penală, nu va putea.
Există vreo modalitate de ștergere din evidențele poliției a amenzii penale?
Menționez că fratele meu a mai incercat prin 2005 să dea examen de școala de agenți poliție, si-a scos cazierul, în cazier nu era menționată amenda penala, a ajuns până la proba scrisă, dar a afost nevoit să se retragă din cauza acelei amenzi.
Vă mulțumesc !