Buna ziua ,
PFA - in anul 2017 am emis factura de vanzare marfa , am incasat valoarea marfii in anul 2019 .
In ce an se declara pe venituri , pt . calcul plafon scutire TVA ?
Multumesc .
Buna ziua ,
Societate autorizata pt vanzarea de metale si pietre pretioase in baza OUG 190/2000 privind regimul metalelor pretioase si pietrelor pretioase in Romania comercializeaza bijuterii din aur si argint . Va rugam sa ne raspundeti la urmatoarea intrebare :
societatea poate sa vanda aur de investitii ( lingouri conform definitiei din Codul Fiscal ) catre persoane fizice fara TVA ?
Vreau sa va intreb daca poate sa intabuleze casa numai pe numele lui dupa divort , deoarece el nu este de acord cu partajul si merge numai pe furt si amenintari .
Buna ziua , sunt in divort cu sotul meu , i-am cerut sa facem partajul lucrurilor comune si a refuzat ; a furat banii comuni , masina si aproape toate bunurile comune din casa si s-a mutat cu o alta femeie , in fiecare zi vine si mai fura din lucrurile care au mai ramas , am depus plangeri la politie si urmeaza procese in instanta . Avem un imobil pe care l-am construit in timpul casniciei pe un teren care il avea el inainte de casatorie . In anul 2014 a mers la notar si a dat declaratie notariala prin care declara ca imobilul este bun comun in vederea intabularii . Intabularea nu s-a facut pana in prezent . Va rog sa-mi spuneti , dupa divort poate sa intabuleze casa numai pe numele lui , ce pot sa fac , cum sa previn acest lucru , pentru ca este un om fara caracter , violent , imi aduce amenintari sa parasesc acest imobil si vreau sa evit inca un proces .
Va multumesc !
Buna ziua ,
Ma aflu in proces de divort cu sotul , amandoi locuind intr-un imobil construit in timpul casatorie fiind bun comun , acum cateva zile cand m-am intors acasa de la serviciu am gasit locuinta goala , sotul a furat aproape toate bunurile comune din locuinta si a parasit domiciliul , in fiecare zi cand eu sunt la serviciu el intra in locuinta si mai fura si din putinul care a mai ramas . Am chemat politia , s-a facut cercetarea la fata locului si s-a incheiat un dosar penal pe numele lui de furt . Va rog frumos sa-mi spuneti ce repercursiuni are aceasta fapta asupra lui , iar eu ce sanse am sa mai recuprez din bunurile furate ?
Va multumesc !
Buna ziua ,
PFA - activitate servicii de cazare pensiune .
Intrebarea este daca sunt obligata prin lege sa am casa de marcat . Incasarile pana acum le-am facut cu chitante .
Va multumesc !
Buna ziua ,
Vreau sa depun actele de divort , iar certificatul de casatorie in original este la sot si nu vrea sa mi-l dea . Va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac in cazul acesta stiind ca la cererea de divort trebuie sa depun certificatul de casatorie in original .
Va multumesc !