avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Activitate ella86

Activitate ella86

Firma am infiintat-o de anul trecut, iar la activitati secundare este trecut si acest cod CAEN (6920).ONRC nu mi-a cerut nimic de la CECCAR. Cred ca tocmai se modificase legea contabilitatii in perioada infiintari societatii.
Nu ca angajat, ci pe o firma cu cod CAEN 6920, fara ca aceasta sa fie autorizata CECCAR.Conform legii contabilitatii, eu inteleg ca persoanele cu studii superioare pot tine contabilitatea la firmele cu cifra de afaceri mai mica de 35000 euro.
Pot tine contabilitatea la o firma cu cifra de afaceri de pana la 35000 euro daca am firma cu codul CAEN 6920 "Activitati de contabilitate si audit financiar; consultanta in domeniul fiscal ", fara sa fiu inregistrata la CECCAR, conform Legii contabilitatii actualizata in 2011 ?

"(3^1) În cazul persoanelor prevazute la art. 5 alin. (1^1), contabilitatea poate fi organizata si condusa potrivit prevederilor alin. (2) si (3) sau pe baza de contracte/conventii civile incheiate potrivit Codului civil cu persoane fizice care au studii economice superioare, situatie in care raspunderea pentru conducerea contabilitatii revine acestor persoane fizice."
Răspuns la discuția incidenta bancara
Multumesc pentru raspuns.E cineva care care il poate insoti maine la ora 14:00?Contra cost bineinteles.
Ce i se poate intamplaunei persoane juridice care intra in incidenta de plata?Acesta isi plateste datoria fata de furnizor cu cash, dar intre timp este citat de politia economica.La ce se poate astepta?Considerati ca ar trebui sa fie insotit de un avocat atunci cand merge la politia economica?Multumesc
Cum se aplica noile reglementari de la 01.07.2010,in cazul unei intreprinderi individuale care are angajati?Se declara si se platesc contributii ca si pana acum, adc la fel ca la un SRL, sau mai trebuie platit si declarat si altceva?Multumesc
Am deschis de curand o intreprindere individula (sistem real) cod caen 9602 - coafura si alte activitati de infrumusetare , 4791- comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet si 4799 - comert cu amanuntul efectuat in afara magazinelor, standurilor, chioscurilor si pietelor , si am cateva nelamuriri.
1) In cazul in care doresc sa fac un magazin on-line am nevoie de casa de marcat?
2) Din cate am inteles eu plata impozitul pe venit se face anticipat , dar cum se calculeaza?( 16%* venitul net declarat in 220?)
3)Plata cass - obligatoriu si cas - doar daca nu sunt angajata la alta societate?Si cum se calculeaza (5.2 %,respectiv 30,80 % din venitul net declarat in 220)?
4)Ma pot angaja la propria intreprindere si daca da, platesc contributiile cas si cass % din salariu sau si din venitul net?
Răspuns la discuția Plati in valuta
Da,garda m-a amendat.Multumesc pentru raspuns.
Am primit o amenda in baza legii 15/1996 privind întărirea disciplinei financiar-valutare art.6 alin.2, deoarece am primit chitanta in valoare de 6000 euro. Dar H.G. nr. 2185/2004, privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor art. 5 şi 6 din Ordonanţa Guvernului nr. 15/1996 privind întărirea disciplinei financiar-valutare, publicata in M.O. nr. 1224 din 20/12/2004 spune clar ca sub incidenta aceste ordonante nu intra incasarile si platiile in valuta.
Am urmatoarea situatie: angajat part-time(4ore/zi) cu functia de baza la alta societate.In cazul in care acesta isi da demisia de la societatea unde are functia de baza, poate beneficia de ajutor de somaj daca este concediat de firma la care lucreza part-time?Societatea la care are este angajat cu 4 ore/zi are doar 2 angajati.In cazul acesta vorbim de concediere individuala,nu?Multumesc.