avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 325 soluții astăzi
Forum Activitate laura38038

Activitate laura38038

Buna ziua,

Avem un invatator care atunci cand a fost chemat la comisia administrativa pentru a raspunde dosarului de sesizari (inclusiv inregistrari ce dovedesc o conduita neconforma statutului) a decis sa intre in cfs un an cu blocarea postului. In acest an a venit un alt invatator minunat. Contactata ce face mai departe pentru ca riscam sa pierdem acest dascal bun pe care copii il adora, a mentionat ca nu stie, ca nu doreste sa mai vina la aceasta clasa, ca isi va prelungi CFS. In acest CFS doamna a finalizat un curs de instructor de fitnes si si-a deschis un pfa. Deci noi riscam sa pierdem un dascal adorat de copii pentru ca invatatorul care ii certa la orice mica greseala si a incalcat frecvent statutul elevului (inregistrarile depuse la sesizari) sta in cfs tinand locul ocupat, un loc la o clasa pe care nu il mai doreste: si daca ma intorc prefer la alta clasa. Ce se poate face in acest caz? Are voie acest invatator sa lucreze tinand cont ca este in CFS? Acele sesizari isi pot pierde efectul daca este in CFS sau cum iese poate fi trasa la raspundere? Poate directiunea sa refuze un nou cfs pe motiv ca nu exista inlocuitor?
Buna ziua. Am o intrebare pentru o prietena. Este asistenta medicala, dar cum situatia o face sa necesite mai multi bani ( e mama singura cu 2 copii, abia si-a cumparat in rate o casa, si doreste sa faca si faculatatea de medicina) doreste sa stie daca din punct de vedere legal poate sa se apuce si de video chat. Isi poate pierde jobul de asistenta medicala de la spital de stat?
O intrebare. Daca intanta pronunta respingerea cererii. Cu drept de apel in 3 zile de la pronuntare sentinta fiind prin mijlocirea grefei instantei si eu nu primesc nimic si nu am habar ce motivare sa scriu, cum exercit dreptul la apel?nici macar urcata motivarea in dosarul electronic

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Este vorba despre o simpla sintagma folosita in ultimul timp nu modifica cu nimic procedura de comunicare .

Ordin de protectie.

In data de 24.08 am avut proces de ordin de protectie. Eu in cerere am solicitat avocat din oficiu insa s-a emis adresa catre parchet doar pt parat si in instanta nu s-a zis nimic de avocatul meu si deci m-am reprezentat singura. Nu am intrebat pt ca pur simplu m-am taiat toata. Eu impotriva paratului -fostul sot am mai obtinut inca 3 ordine de protectie in trecut. A fost condamnat pt incalcarea a doua ordine + amenintare. In plus pe langa asta s-a respins cu drept de recurs in 3 zile de la pronuntare prin punerea solutiei la dispozitia partilor prrin mijlocirea grefei instantei.

Intrebarile mele:

1. Daca s-a decis respingerea acordarii asistentei juridice pentru reclamanta nu trebuia sa se comunice cel tarziu in timpul judecatii?
2. Eu o data ce a mentionat ca a ramas in pronuntare am fugit la propriu de la judecatorie ( filmarile ce prind curtea judecatorie pot confirma asta). S-a mai intamplat in trecut sa cer ajutorul jandarmeriei sau sa stau o ora la judecatorie sa plece ca ma astepta. Nu ar trebui sa cer indreptarea materiala: drept de apel in 3 zile de la comunicare tinand cont ca eu nu stiu de ce s-a respins, nu mai eram acolo sa ascult pronuntarea. Maine este ultima zi de apel si in dosarul electronic nu s-a urcat motivarea si acasa nu am primit nimic. Pe baza a ce fac apel cand nu stiu de ce s-a respins cerere?
As demara executare silita dar nu am pe ce ca nu are nimic pe numele lui si " nici nu vrea sa munceasca" citat dupa vorbele tatalui lui.
Pensie alimentara

In anul 2015 am divortat, Cum fostul sot a adus adeverinta ca nu are venit s-a stabilit pensia alimentara la 175 de lei cu indexare de drept trimestriala, in functie de rata inflatiei.

In acest caz tinand cont ca din 2015 pana azi salariu minim pe economie a crescut, trebuie sa solicit marirea sau ea s-a facut automat prin indexarea de drept?

Daca el nici acum nu are loc de munca legal ( a tot fost plecat pe dincolo din spusele parintilor lui si a politiei- este implicata ca este caz de violenta domestica) am sanse sa castig un proces de abandon de familie pentru neplata pensiei alimentare? mentionez ca el nu a platit niciodata pensia alimentara si desi a fost condamnat de 2 ori (9 luni de arest pentru incalcarea ordinelor de restrictie si 1800 de lei amenda penala pentru amenintare) tot nu ma lasa in pace si ma terorizeaza. Am liniste doar cand e in arest. mentionez ca sub amenintarea de puscarie el a platit amenda de 1800 de lei si cred ca acum e in curs sa mai achite o amenda penala de 6000 de lei. Deci as putea dovedi reaua intentie.
nu am facut nimic pana acum pentru ca am apreciat linistea care am avut-o cat a fost arestat sau ocupat sa faca rost de bani ca sa nu faca puscarie. Interesul meu nu este legat de acei bani (chiar daca este un drept garantat de lege) ci pur si simplu sa fiu sa fim lasati in pace.

Ok inteleg asta cu privire la solutionarea plangerii. Dar la cererea de comunicare a numarului si stadiului dosarului ar trebui sa se aplice: art. 8 alin. (1) din Ordonanta de Guvern nr. 27/2001 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor, Autoritatile si institutiile publice sesizate au obligatia sa comunice petitionarului, in termen de 30 de zile de la data inregistrarii petitiei, raspunsul, indiferent daca solutia este favorabila sau nefavorabila.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Procesul penal se desfasoara dupa regulile stabilite in codul de procedura penala, termenul de 30 de zile pe care il invocati, nu este reglementat in codul de procedura penala.

Ok. Atunci unde pot reclama incalcarea termenului de 30 de zile in care ar trebui sa mi se raspunda la sesizare respectiv la cererea de aducere la cunostinta a numarului de dosar si a stadiului? Sunt astfel incalcate drepturile mele de a avea acces la dosar in calitate de parte vatamata. Eu de la depunerea plangerii cu chiu cu vai am reusit sa obtin doar nr de condica. Nu am cunostinta daca s-a dispus inceperea urmaririi penale, la ce sectie de politie s-a trimis dosarul pentru cercetari. Absolut nici o informatie chiar daca am trimis mai multe cereri sesizand si de cate ori s-a incalcat termenul de 30 de zile de raspuns la o sesizare.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Nu aveti aceasta posibilitate intr-un proces penal.
Aveti dreptul sa depuneti cerere de urgentare la procuror si după cel puţin un an de la începerea urmăririi penale, puteti formula contestatie la judecatorul de drepturi si libertati, solicitand accelerarea procedurilor.


Buna ziua. In data de 11.06.2020 am trimis o plangere catre parchet online. De atunci si pana azi nu am primit de la parchet nimic, nici macar numarul de dosar, stadiul dosarului desi l-am cerut de nenumaratori: in 21.06, 12.07. In 24.07 am depus probe noi la dosar si din nou am solicitat numarul de dosar si stadiul. Am reusit acum o saptamana sa aflu numarul de condica si atat. In baza carui articol ma pot adresa instantei cu cerere de obligatia de a face? In cauza vorbim de o plangere de abuz de incredere prin fraudarea creditorilor.
Răspuns la discuția Executare silita
Pai sunt 2 hotarari judecatoresti..a mea civila si actuala penala ( vad ca m-ai dureaza aceea ca s-a depus apel)...acum depinde de momentul in care se organizeaza licitatia pe autoturism. Am inteles ca o data cu plata facuta la AEGRM eu voi avea prioritate. Sigura chestie diferita este ca eu nu am pus sechestru asigurator..ci doar sechestru pe bunul mobil si plata la AEGRM.