avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Activitate costantincostica

Activitate costantincostica

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractele se incheie pe o perioada de 1-2 ani. Dumneavoastra nu ati mai fost de 5 ani. Furnizorii au trimis instiintari ca doresc innoirea contractelor, Daca a expirat acea perioada,, contractul s-a reziliat si sotul s-a dus sa faca pe numele dansului contractele.. Despre ce date private vorbim aici ca nu a fost necesar sa va acceseze datele?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sfatul meu este sa va colectati prin instalatie proprie acele scurgeri, in caz contrar o sa aveti probleme cu cei de la mediu ca poluati solul indiferent unde este amplasat, privat sau public, si cu cei din administratie locala/firma canalizare ca nu colectati corect apa. Ca sa stiti pentru dumneavoastra, se plateste atat pentru apa pluviala cat si pentru apa menajera(indiferent modul de obtinere a acesteia, ca este la ghiuveta, sau prin alte aparate obtinuta). Mai simplu este sa recuperati intr-un recipient si il goliti la un moment stabilit sau un furtun/o teava si il conectati la scurgere. Pe langa cele spuse , asa cum au spus ceilalti participanti la forum, nu trebuie sa aduceti prejudicii vecinilor...

Daniel S. a scris:

Din pacate aceasta nu este o optiune pentru noi.
Varianta mai complicata este sa prelungesc furtunul de scurgere, cu inca 8-9m sa ajunga in afara curtii, dar cu un cost exagerat.
Raman inca interesat de un raspuns la intrabarea mea initiala, cu prelungirea scurgerii astfel incat sa cada pe pamant. Exista prevedere legala sa nu am voie sa fac asta?

Daniel

o trimiteti prin posta cu confirmare de primire. In mod Sigur cineva primeste corespodenta si semneaza, iar dumneavoastra aveti acel document ca dovada,
puteti sa indicati articol si lege unde specifica varsta maxima pana la cat se poate plati? multumesc
La articolul 10 din Legea nr. 121/2014 privind eficiența energetică, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 574 din 1 august 2014, cu modificările și completările ulterioare, alineatul (5) se modifică și va avea următorul cuprins:" (5) În imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică este obligatorie montarea sistemelor de măsurare până la 31 decembrie 2021 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire și apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spațiu cu altă destinație decât cea de locuit. În cazul în care utilizarea de contoare individuale nu este fezabilă din punct de vedere tehnic sau nu este eficientă din punctul de vedere al costurilor este obligatorie montarea sistemelor tehnice de stabilire a consumurilor individuale de energie termică, repartitoarelor de costuri, pe toate corpurile de încălzire din fiecare apartament sau spațiu cu altă destinație decât cea de locuit." Vreau sa intreb si eu , daca spune ca se monteaza pana la 31 decembrie 2021 obligatoriu pentru, citez: "fiecare apartament sau spațiu cu altă destinație decât cea de locuit.", am incheiat citatu, asta inseamna ca este valabil doar pentru spatiile sau apartamentele care sunt definite nelocuite??!! Deci pentru cele locuite nu este termen definit inca, pentru cine este in masura va rog sa exemplificati daca este obligatoriu acest termen pentru cei care locuiesc in apartamente. Multumesc anticipat.
Mai exact unde scrie ca la 3 luni se verifica?
Vedeti ca nu a-ti venit cu toate detaliile. Eu nu vad din cele spuse decat un consum inregistrat corect de contorul general, deoarece inregistreaza si consumul de la santierul care este in lucru. Problema dumneavoastra este ca nu sunteti in regula cu traseul/magistrala de alimentare a blocului dumneavoastra. Revin la cele spuse de mine anterior. Faceti o cerere in care sa cereti lamuriri asupra conductei/traseului cu notificare ca in 10 zile sa va raspunda si dovezi care sa ateste ca aveti dovezi de consum inregistrat incorect de contorul lor(adica puneti copie dupa verificarile metrologice ale apometrelor si indexul acestora scris in proces verbal de constatare semnat de o comisie interna a asociatiei). Trimiteti aceasta cerere prin posta cu confirmare de primire, nu alta modalitate de depunere ca nu veti avea dovezi. Vor fi obligati sa va dea un raspuns. In functie de raspuns puteti notificati prin posta cu confirmare de primire si autoritatile locale care vor trebuii sa va dea raspuns cu notificarea ca in 10 zile sa va raspunda, indiferent de relatiile care sunt acolo. Nu va lasati intimidati de pile si relatii , si daca nici asa nu aveti o rezolvare, va puteti adresa instantei cu dovezile stranse, unde aveti sanse mari. Atentie insa ca raspunsul sa il cereti sa vina cu confirmare pe adresa asociatiei ca sa nu invoce ca au dat raspuns dar nu ati specificat modalitatea de raspuns. Puteti consulta si un avocat ca sa va ajute sa redactati cele spuse de mine.

marinicafarafrica a scris:

Cum sa ne adresam la Primaria Bragadiru cind sotia dezvoltatorului lucreaza acolo ! Trageti voi concluzia de ce sunt atitea nereguli. Cineva mi a zis ca daca cei de la ANPC ar fi corecti , in urma controlului , ar solicita opratorului de apa in termen de 30 - 60 zile , sa aduca contuarul general linga bloc , cum prevede legea! In caz contrar se va inchide apa. Si va dati seama ce ar insemna sa ramina un bloc de 170 ap. fara apa , Noi am preluat apa pe numele asociatiei dar nu si blocul de la dezvoltator pentru alte nereguli care refuza sa le remedieze in bloc ! Mai face un bloc linga noi. Deci daca raminem fara apa pe cine dam in judecata, pe dezvoltator s au Apacanal Ilfov s au Primaria ? Toti sunt implicati

2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va recomand sa le trimiteti o cerere prin posta cu confirmare de primire unde sa va respunda in scris si in termen legal daca contorul inregistreaza doar consumul aferent asociatiei, numarul de locuinte care le alimenteaza, specificand si despre pierderi. Va recomand si instalarea pe magistrala a unui contor pasant cu verificare metrologica valabila sa inregistreze in paralel tot consumul doar pt aceea asociatie. Ii puteti notifica in cerere ca se vor lua masuri suplimentare de inregistrare cu un contor pasant dupa acesta si verificat metrologic. Atentie insa acesta sa fie in aceeasi clasa de precizie ca sa nu invoce un astfel de motiv. In functie de raspunsul dat puteti merge la avocat si in instanta. Daca nu aveti cele spune de mine o sa fie mai greu de dovedit in instanta consumul real...
Cand spui "pai la bloc nu sunt decat 2 feluri de ramificatii " este la un bloc specific intr-o locatie sau la general? Daca este la general nu este adevarat ...


filip01 a scris:


CipM a scris:


Articolul 172(1) Robinete de închidere se prevăd:
a) [...]
b) pe fiecare ramificație importantă;
c) [...]
d) la baza fiecărei coloane; [...];


Deci detectorul de la art 129/144(1) trebuie sa actioneze un electroventil care, conf 144(2), trebuie sa actioneze asupra unui robinet aplasat conform art 172(1) b sau d (a sau c nu se aplica in acest caz) - cel mai simplu si ieftin este amplasarea unui singur electroventil/robinet la intrarea in imobil/scară.



pai la bloc nu sunt decat 2 feluri de ramificatii
1. cele din care pleaca coloanele din distributia orizontala de la et 1 si
2. in fiecare apartament spre aragaz.
cum baza coloanei este mentionata expres separat la d), ramane ca si T-ul din fiecare apartament, unde oricum exista robinet de inchidere, este ramificație importantă si se poate monta electroventil.

stiu ca exista multi care incearca sa faca sofisme pt a mai ciuguli ceva de pe urma superprotectiei cu care incearca incearca ANRE sa se derobeze de orice raspundere dar parca de data asta nu le iese

o fi simplu cu un singur electroventil dar nu si ieftin la preturile nesimtite practicate la wireless. si oricum problema mare este ca desi in europa se merge pe contorizare individuala pt dramuirea energiei, noi centralizam si punem la galeata inclusiv disp de siguranta. iar sinecuristi din asociatii marseaza pt ca altfel le-ar scadea drastic imparatia.


Daca sunteti pe ENGIE, recomand sa mergeti la firma de service Engie, si va lamureste, cred ca ei gasesc solutia. Sunt autorizati ANRE si pe ei ii intereseaza sa aive contracte. Cand am fost eu am intrebat de care sa pun si un domn cumsecade a explicat ca nu este obligatoriu sa fie wirelees sau cablu ca sunt aparate(detectoare) care stiu si wireles si pe cablu, care sunt omologate, astea ca trebuie 'nush de care' este pentru a vinde ei un anumit tip de aparat( senzor), si fiind vorba de cantitati mari pot comanda si sa le vanda la un alt pret decat cel din piata... A spus ceva de un detector de gaz wireles gas88 si m-am uitat pe net si intradevar suporta ambele modalitati de conexiune(am gasit asta pe emag la specificatii). Toata chestiunea este ca unii nu doresc sa caute mod de rezolvare, este mai simplu sa vina cu produsul lor. Deci,vorbele ca nu sunt compatibile este doar o vrajeala. Eu recomand sa consultati un specialist in privat dupa care puteti lua decizia corecta conform legii. Nu stau sa caut eu toate detaliile dar este posibil. Asta este pentru cel care se opune ca are deja detector. Pentru cel cu dop legea spune cam clar ca trebuie sa isi monteze. Ar fi bine sa il notificati prin recomandata cu confirmare de primire, iar in cazul in care nu va raspunde, sau se opune, aveti legea care va protejeaza si il puteti actiona in instanta cum au spus colegii mai sus(nu stiu exact ce ordonanta). Mergeti la un avocat pentru lamuriri exacte.

vali m a scris:

Ieri m-a sunat presedintele unui bloc sa-mi spuna ca a sunat la mai multe firma pentru revizie si niciuna nu vrea sa faca revizia pe aparatele vechi (care au fost montate anul trecut!!).
I-au spus ca ori le pun wireless ori nu fac si sa-si caute alta firma.
Ce sa mai facem in cazul asta?? Nu gasesti firma care sa-ti faca si avem un termen pentru revizie.