Pentru posturile pentru care s-a afișat rezultatul selecției dosarelor de concurs in data de 15.05.2023 se pot continua procedurile de ocupare aacestora?
Art. 71. -
(1) Examenul de promovare a personalului contractual în grade sau trepte profesionale sau într-o funcţie pentru care este prevăzut un nivel de studii superior constă în susţinerea unei probe scrise sau a unei probe practice, după caz, cu respectarea prevederilor art. 19-34, 36-40 şi 42-61."
Conform art. 30 din HG 1336/2022, membrii comisiei de concurs și ai comisiei de soluționare a contestațiilor, precum și secretarii acestora au dreptul la o indemnizație reprezentand 10% din salariul de baza minim brut pe tară garantat in plată.
Va rog să imi transmiteți un pct de vedere privind acordarea acestei indemnizații in cazul comisiilor de concurs/de soluționare a contestațiilor in cazul examenelor de promovare in grad profesional superior celui deținut .
Mulțumesc.
Poate salariata (personal contractual, functie de executie) aflata in concediu crestrere copil in varsta de pana la doi ani, sa participe la examenul de promovare in grad profesinal imediat superior ?
Un angajat pe perioada determinata, participa si este admis la concursul pentru ocuparea unui post vacant in cadrul aceleiasi institutii. Putem modifica prin Act Aditional CIM existent in ceea ce priveste durata contractului, functia, salariul, atributiile postului si o noua perioada de proba?
Multumesc.
Institutie publica cu personal contractual, ce ne puteti spune despre organizarea probei suplimentare prevazuta la art. 32(2) din HG 1336/2022 ?
In cuprinsul hotararii nu se da nici un alt amanunt cu privire la aceasta proba doar ca trebuie aprobata o procedura de organizare si defasurare. Proba va fi gestionata de un expert sau de membrii comisiei de concurs, Daca va fi gestionata de un expert, acesta va fi si el platit la fel ca membrii comisiei ? Expertul poate fi un salariat propriu cu studii de specialitate in domeniu IT, de ex., daca proba suplimentara consta in verificarea cunostintelor din domeniul it?
Multumesc.
Salariaţii care beneficiaza de facilitatile fiscale pentru sectorul agricol și industria alimentară prevăzute în Codul fiscal, beneficiaza de reducerea contribuţiei la pensii cu 3,75% , partea care merge la pilonul II de pensie ( nu sunt obligaţi să contribuie cu 3,75% din venitul brut lunar la pensia privată Pilon II ).
Intrebarea mea este, de ce, pentru cei care nu au fost obligati si nu sunt inscrisi la Pilonul II trebuie sa se reduca CAS cu 3,75%, daca pentru ceilalti este optional?
Buna ziua,
Facilităţile fiscale acordate sectorului agricol şi industriei alimentare, din 29.06.2022, pot fi acordate si institutiilor publice care desfasoara activitati in sectorul agricol care se încadrează în condiţiile prevăzute la art. 60 pct. 7 din Codul fiscal sau sunt destinate doar sectorului privat?