avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Activitate ralexa2007

Activitate ralexa2007

Bună ziua. As dori sa cumpăr un apartament dar este o situație care ma nedumereste. La lista de plata apar la penalități o suma destul de insistenta, peste 1000 lei. Asta în timp ce restantele sunt de 50 lei la fondul de reparații și 100 lei întreținerea. Proprietarul are o relație tensionata cu administrația și susține ca nu are de plata aceasta penalitate, dar în același timp nu ajunge la un consens cu președintele de bloc sa o șteargă de pe lista. În concluzie eu, ca și cumpărător, trebuie sa îmi asum și aceasta datorie. Totuși, cum este posibil sa existe penalități atât timp cât nu sunt restante?? Știam ca penalitățile nu pot fi mai mari decât restanta la care se aplica. Am vreo posibilitate sa contest aceste penalități, dacă ma hotărăsc sa cumpăr in aceste condiții? Mulțumesc.
Bună seara. În primul rand sper sa îmi fie permisa întrebarea în aceasta categorie a forumului, deoarece nu se refera la o asociație de proprietari. În schimb, este vorba despre tulburarea liniștei unei întregi comunități. Astfel, în comuna Ștefănești de jos, Ilfov, in fiecare weekend și nu numai, răsună manelele efectiv ca la concertele organizate pe marile stadioane. Începând cu orele 16-17 și pana în zori. Poate pare exagerat dar nu este, în propriile curți nu ne înțelegem om cu om din cauza muzicii care urlă de la vecini aflați la câțiva km depărtare. Exista vreo lege care sa împiedice difuzarea muzicii la maxim? Mulțumesc.
Societatea este un srl și nu cred ca în statut este ceva stipulat cu privire la moștenitori. Adevărul este ca tatăl meu nu a mai avut nici o activitate legata de aceasta firma de aprox. 10 ani, nu a semnat nimic, nu a participat la nici o ședință etc. Sa înțeleg ca în momentul succesiunii preluam atât bunurile deținute de tatăl meu cât și datoriile acumulate de aceasta firma? Și dacă în momentul succesiunii nu pomenesc nimic de aceste acțiuni avute de tatăl meu?
Bună ziua. Tatăl meu decedat a fost asociat 50% și administrator la o societate comerciala. Aceasta societate nu a mai avut activitate din anul 2014, după cum am vazut pe site ul risco, dar are datorii. Nu știu către cine, stat sau privați, probabil ambele. Ce se întâmplă cu aceste acțiuni și mai ales cu datoria, eu nefiind interesat, evident, sa fac succesiune pt acestea. În schimb exista alte active pt care doresc succesiune. Mulțumesc.
Aceasta cotizatie se plateste dintotdeauna fara sa fie vreo reparatie de amploare facuta sau in proiect.
Buna ziua. As vrea sa stiu care este procedura prin care unei asociatii de proprietari i se poate solicita un raport/explicatii in ceea ce priveste gestionarea fondului de reparatii. Pe ce perioada aceasta este obligata sa justifice incasarile si cheltuielile? I se poate reprosa stabilirea unei cote neobisnuit de mari (aproape 100lei/luna)? Multumesc frumos!
Buna seara. Parintii mei locuiesc langa Bucuresti, pe malul unei balti (Pasarea). Terenul are o usoara panta spre apa, iar casele se afla la aprox 200 metri de aceasta. De mai bine de un an, unul dintre vecini aduce camioane cu pamant pe care il depoziteaza pe terenul sau, de la casa sa spre lac si pana la gardul dintre noi. Pana in prezent, a ridicat nivelul terenului sau cu 1 metru jumatate. Nu am reusit sa aflam care este scopul. Pentru prima data de cand este construita casa, incepand cu topirea zapezilor si pana la venirea verii am avut subsolul inundat. Apa intra ca un izvor. In timpul verii am facut pe langa casa un sant unde am instalat un tub de drenaj si un put de unde, cu o pompa, sa scoatem apa. Cand ploua, scoatem apa incontinuu, ceea ce inseamna ca la baza casei este un mic lac. In plus, cand ploua, de pe pamantul vecinului vin catre rasadurile noastre siroaie rosii de apa. Din cate am inteles, intentioneaza sa aduca in continuare pamant pentru a inalta si mai mult nivelul. Putem face ceva pentru a-l obliga sa se opreasca, eventual sa aduca terenul la starea initiala, dat fiind ca afecteaza prin inundatii calitatea terenului si casei parintilor mei? In timpul verii terenul sau este plin de ambrozie, ceea ce stiu ca e ilegal. Va multumesc.
Buna ziua. Locuiesc intr-un imobil cu 3 apartamente. Contoarele fiind comune, unele dintre utilitati (apa si gaze) sunt achitate de catre mine urmand ca impartirea intre apartamente sa se faca in functie de nr. de persoane care locuiesc in fiecare apartament. Problema este cu unul dintre apartamente care achita utilitatile cu intarziere, in prezent fiind neachitat de cateva luni. Ce solutii exista pentru a-i obliga sa achite? Mentionez ca socotelile se fac pe biletele si se inmaneaza fiecaruia dintre ceilalti 2 proprietari, iar atunci cand achita nu se elibereaza nici un document. Teoretic as putea sustine ca am achitat singur orice perioada doresc, ceilalti neavand nici o dovada ca au platit. Evident nu voi face asta dar vreau sa explic modul de incasare/plata de pana acum. Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Multumesc. Din raspunsul Dvs. inteleg ca formularea din contract, prin care eu ma oblig sa asigur "intretinerea locuintei", nu ma obliga sa achit si acoperisul blocului. Totusi ceilalti respondenti sugereaza ca proprietarul, adica eu, achita cheltuielile comune blocului. Este si acesta un punct de vedere , totusi formularea din contract nu ma avantajeaza? Multumesc inca o data.
Buna ziua. Va cer parerea in ceea ce priveste o clauza a unui contract de renta viagera. La obligatiile mele (debirentierul) se stipuleaza, citez: "Totodata, subsemnatii debirentieri ne obligam, fara a schimba natura juridica a a contractului de renta viagera, sa asiguram o buna intretinere a locuintei (reparatii, curatenie)". Intrebarea este daca intra in obligatia noastra sa achitam fondul de reparatii al blocului. Din acest fond se fac reparatii care nu sunt in interiorul apartamentului, de exemplu ultima cheltuiala fiind schimbarea acoperisului. Acea formulare cu intretinerea locuintei implica si cheltuielile comune ale blocului? Multumesc pentru ajutor.