avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Activitate mihai3434

Activitate mihai3434

Multumesc inca odata pentru bunavointa de a-mi raspunde. Acum m-am linistit pentru ca doamna respectiva si-a luat un avocat care face presiuni asupra mea si ma ameninta cu plangeri si citatii daca nu ii dau cheile garsonierei.
Ea cere cheile pe motiv ca, ea este mostenitor legal in calitate de fiica( din prima casatorie) si ca ar avea intaietate in fata mea care nu sunt ruda cu decedatul ci legatar universal. A dat o declaratie de acceptare a mostenirii imediat dupa decesul tatalui. Multumesc pentru raspuns.
Răspuns la discuția mostenire urmasi
Sa-i faca mama un contract de intretinere celui care o ingrijeste si face toate platile. Acest act nu se poate ataca.
Buna ziua,
Am ingrijit un batran care m-a instituit legatar universal. Dupa decesul acestuia a aparut un mostenitor rezervat de existenta caruia nu stiam. Am deschis succesiunea la notariat iar masa succesorala este compusa dintr-o garsoniera. Cheile casei sunt la mine avand in vedere ca eu l-am ingrijit pe batran , in ultima perioada am locuit cu el pentru ca era imobilizat la pat,am platit intretinerea si am facut si unele imbunatatiri pentru care am chitante. Mostenitorul rezervatar imi cere cheile de la casa . La cine trebuie sa stea cheile pana la dezbaterea succesiunii?
Răspuns la discuția Probleme cu copropietarii
Succesiunea o fac peste doua luni si asta pentru ca atunci pot nu pentru ca nu vreau si nu aceasta este problema. Imobilul nu se vinde pentru ca este de patrimoniu si cine vrea sa cumpere doreste sa construiasca in acel loc un bloc sau pentru ca pretul oferit nu este acceptat de toti. Eu va rugasem sa imi spuneti daca pot face ceva,eventual daca il pot trage la raspundere pe acel avocat pentru situatia creata. Va multumesc!
Buna ziua,
Sunt legatarul universal al unei persoane decedate care in urma unui proces de retrocedare a dobandit dreptul de copropietar asupra unui imobil. Casa de avocatura care s-a ocupat de acel proces are imputernicire de vanzare a acelui imobil plus un comision de vanzare. Din mai multe motive acea casa nu se vinde atat de repede pe cat ar dori copropietarii. Unul dintre avocatii casei respective care este insarcinat cu rezolvarea problemelor legate acest imobil le-a comunicat celor care s-au interesat de stadiul vanzarii ca de vina sunt eu ca nu vreau sa fac succesiunea.In urma acestui fapt am devenit subiect de barfa intre multele rude care sunt copropietari( vreo 24 de persoane) si chiar sunt sunat si luat la intrebari de cei mai apropiati. Ce ma sfatuiti sa fac pentru a iesi din aceasta situatie neplacuta? Va multumesc!
Răspuns la discuția Taxe si impozite
Va multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Situatia mea este urmatoarea:
in anul 1999 am cumparat o casa care face parte dintr-un imobil compus din trei case ,cu un teren aferent in indiviziune. In acel moment exista pe rol un dosar deschis pentru iesirea din indiviziune a terenului. Procesul s-a terminat in anul 2009 cand sentinta a devenit definitiva si irevocabila. In cadrul acestui proces a fost efectuata o expertiza topografica in baza careia s-a dat sentinta.Avand in vedere ca masuratorile efectuate de experti au fost facute cu aparate performante si in urma propunerilor de iesire de indiviziune au rezultat diferente de dimensiune atat a caselor cat si a terenului. In anul 2009 m-am prezentat la Directia taxe si impozite sector 5 unde am depus sentinta si raportul de expertiza pentru a fi luata in evidenta cu noua situatia. Dupa un timp indelungat in care nu am primit niciun raspuns m-am prezentat din nou la impozite unde mi s-a spus sa prezint un alt act ca sentinta nu este clara. Nu stiu ce alt act as putea prezenta dupa o sentinta definitiva si irevocabila. In anul 2011 am facut o cerere la care am anexat sentinta si raportul de expertiza pentru a ma inregistra cu noua situatie , la care nu am primit raspuns. Acum o saptamana am primit de la Taxe si impozite o instiintare de plata in care figuram tot cu vechea situatia si in subsolul paginii scrie ca daca situatia nu corespunde cu realitatea sa merg sa fac modificarile. M-am prezentat la ghiseu unde in primul rand mi s-a spus ca o sa platesc o amenda ca nu am inregistrat modificarile in terment de o luna plus penalitatile aferente. In plus mi se cere s-a aduc si ceilalti proprietari din imobil iar pentru proprietarul care a decedat sa ii spun CNP-ul, lucru care imi este aproape imposibil. Va rog sa imi spune-ti cui sa ma adresez in aceasta situatie. Ma gandeam sa ma inscriu la o audienta dar unde ,la director sau la oficiul juridic?Mentionez ca am pastrat bonurile cu nr de inregistrare al cererilor mele de modificare . Va multumesc!
Răspuns la discuția succesiune in instanta
Aveti perfecta dreptate dar este avocatul tatalui meu si nu pot face nimic in acest sens. Tata este o persoana in varsta iar acest avocat i-a fost recomandat de cineva in care are incredere si caruia acest avocat i-a castigat un proces.Ramane sa astept comunicarea hotararii instantei si dupa aceea cred ca o sa va urmez sfatul si o sa-mi angajez si eu un avocat. Va multumesc inca o data pentru timpul acordat.
Răspuns la discuția succesiune in instanta
Da. Este avocatul tatalui meu. Adevarul este ca eu nu am incredere in ceea ce spune si de aceea cer si alte pareri. Va multumesc inca o data pentru sfaturi si pentru timpul acordat,