Buna dimineața ! As dori sa știu ce pași trebuie parcurși pentru divorț , fiind implicați 2 minori , locuința comuna fiind construită pe terenul “ oferit cadou “ de soacra , toate actele pana in prezent fiind pe numele acesteia ?
Contează cine inițiază aceasta acțiune ? Dacă plec impreuna cu copiii înainte de a demara procesul de divorț , se considera părăsirea domiciliului conjugal ? Vârsta copiilor este 2, respectiv 8 ani .
Mulțumesc frumos pentru răspuns !
Buna ziua , am achiziționat un pat , “ personalizat “ in sensul in care am dorit material textil in loc de piele , cum era cel din magazin …. In cadrul aceluiași magazin am comandat și un dressing , nu S-au putut corela produsele , sa fie livrate și montate intr-un singur transport , motiv pentru care , in cazul patului am solicitat montaj si transport personal … Inițial părea ca nu senpotriveste somiera , fiind mai mica , de fapt trebuiau altfel montate laturile patului , lucru constatat de echipa lor de montaj …. Cert este ca , acest pat dispune de material textil incorporat doar la tablie , lateralele având o husa detașabilă , cu posibilitatea prinderii cu scai , lucru constatat acasă , nici un reprezentant al magazinului nu a considerat important sa fim notificați in acest sens …. Ne este refuzat returul , datorită faptului ca noi am “ intervenit asupra produsului , solicitând transportul și montajul … Sugestii , va rog in acest sens ?
Mulțumesc frumos !
Multumesc frumos pentru raspunsul dumneavoastra!!
Buna ziua, as dori si eu sa stiu daca un contract de munca cu timp partial ( respectiv pentru efectuarea doar a garzilor ) iti asigura continuitate in campul muncii in cazul in care renunt la postul meu ca si medic intr-un alt spital decat cel la care efectuez garzile. In contractul cu timp partial se mentioneaza ca este asigurat stagiul de cotizare. Multumesc frumos pentru rapuns!!
Multumesc frumos pentru raspuns!! As dori , daca nu va deranjeaza, sa ma lamuriti si pe mine si in ceea ce priveste notiunea de " continuitate" in cadrul muncii - daca renunt la postul de care aminteam mai sus si am un contract cu timp partial de lucru ( pe linia de garzi a unui alt spital) , aceasta se considera intrerupere, sau acel contract prelungit anual imi asigura continuitatea? Multumesc frumos, imi cer scuze daca va deranjez cu atatea intrebari...
Buna seara, sunt medic cu post, in cazul in care nu doresc sa merg la terminarea pregatirii ca si rezident la postul respectiv, conform unei legi care a intrat in vigoare in urma cu 2 ani cred, pot renunta la post? Care sunt pasii care ar trebui urmati? Mentionez ca , la randul meu m-am confruntat cu diverse situatii nu tocmai placute datorate " unor scapari" ale spitalului platitor- nu am fost remunerata conform pontajului , din aprilie 2016 de cand am revenit dupa concediul de crestere copil, eram neraportata la CAS , si implicit neasigurata... InMultumesc frumos pentru rabdarea de a-mi citi mesajul
Buna ziua,
Multumesc frumos pentru raspunsul dumneavoastra, am depus actele pana la expirarea celor 60 de zile.
Buna seara,as avea si eu o nelamurire legata de urmatoarea situatie:sunt mamica unei fetite de 1 an si 4 luni,dupa nastere a fost diagnosticata cu malformatie cardiaca, conform patologiei s-a incadrat in grad de handicap grav; la depunerea dosarului pentru concediul de crestere am optat pentru varianta cu 2 ani, afland ca, in cazul ei, conform acelui certificat de handicap, pot prelungi pana la 3 ani concediul, am atasat dosarului si respectivul certificat. C,ertificatul ei a fost reinnoit in luna martie a acestui an;luna aceasta insa am avut surpriza de a nu primi indemnizatia ,au virat doar echivalentul alocatiei copilului motivand, in momentul in care i-am contactat, ca au procedat asa pentru ca nu am depus in termen de 30 de zile de la primirea certificatului de handicap de anul acesta o copie a acestuia, descizia de suspendare a CIM si o adeverinta de prelungire a suspendarii . Este corecta aceasta procedura, fara nici o notificare prealabila? ieri am aflat acest lucru si azi am dus acele acte, m-au intrebat daca nu am primit nici o adresa de la ei la domiciliu (asa cum mi se parea si legal sa faca) si mi-au mentionat ca "drepturile banesti pe luna precedenta le-am pierdut, urmand sa primesc banii din momentul depunerii acelor acte....sa nu mai vorbesc de atitudine, dar sfidarea e deja a doua natura a omului in tara noastra . Spuneti-mi, va rog , daca asa se procedeaza in mod normal, poate nu stiu eu :sorry: ...
Multumesc anticipat pentru rabdarea de a-mi citi mesajul.