avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Activitate AndradaCristu

Activitate AndradaCristu

Răspuns la discuția Zile libere platite angajati
Si daca, totusi, angajatorul doreste sa acorde aceste zile libere platite, pentru a sustine acesti salariati studenti, nu este in regula?

Multumesc
Buna ziua,

Angajatorul doreste acordarea unui nr. de "x" zile libere angajatilor care sunt studenti si au sesiunea de vara.

Nu este prevazut acest beneficiu in R.I. si nu se doreste, neaparat, implementarea acestuia in fiecare perioada de sesiune.

Care ar fi varianta corecta pentru acordarea acestor zile? Decizie interna angajator?

Multumesc
Buna ziua,

Referitor la aplicarea scutirii pentru domeniul IT:

s-a modificat ceva la ordinul din 2018?

1.Se poate aplica scutirea, in continuare, pentru acei angajati care detin o diploma de bacalaureat si urmeaza cursurile unei institutii de invatamant superior?

2.Daca, obiectul de activitate, secundar nu principal, include crearea de programe pentru calculator, se poate aplica scutirea?

Multumesc
Buna ziua,

referitor la Anexa 7, eliberata de catre angajator salariatului in vederea eliberarii concediului medical de catre medicul de familie.

Daca angajatul nu are stagiul de cotizare de minim 6 luni la angajatorul curent, nu a mai lucrat in ultimele 12 luni, anterioare lunii in care se acorda concediul medical / a fost student dar nu a finalizat studiile cu diploma de licenta,
e corect ca angajatorul sa elibereze aceasta adeverinta?

Desi i s-a comunicat ca nu poate fi eliberata adeverinta, fara dovada stagiului, medicul de familie i-a sugerat sa ii fie eliberata adeverinta cu mentiunea ca are doar 1 luna lucrata in companie.

Multumesc
Buna ziua,

Rog sa imi confirmati daca este corect modeul de decizie de mai jos, pentru incetare CIM prim demisie - cu renuntarea partiala de catre angajator la termenul de preaviz:

D E C I Z I A
nr. .. din .......
Privind încetarea Contractului Individual de Muncă prin demisie

Subsemnatul ……., în calitate de Reprezentant legal al ….., înregistrată la registrul comerțului sub nr. …., cod fiscal ….,
Având în vedere demisia înregistrată cu nr. …….. din data …….., prin care salariata …., având funcția de …. în cadrul societății, solicită încetarea contractului de muncă prin demsie,
Ținând cont de renunțarea parțială de către angajator la termenului de preaviz de 20 de zile lucrătoare,
În baza prevederilor art. 81 (7), din Codul Muncii - actualizat;


DISPUN:

Art.1 Începând cu data de …, contractul individual de muncă a salariatei …., CNP …, înregistrat în Registrul General de Evidență a Salariaților sub nr. …/…….., încetează în conformitate cu prevederile art. 81 alin. 7 din Codul muncii – Legea 53/2003, la data renunțării parțiale de către angajator la termenului de preaviz;
Art.2 Prezenta decizie se va comunica celui în cauză în termen legal de 5 zile;
Art.3 Împotriva prezentei dispoziții de încetare a contractului individual de muncă, susnumita se poate
adresa cu contestație la Tribunalul în raza căruia își are domiciliul, în termen de 45 de zile de la comunicare;
Art.4 Departamentul de Resurse Umane va pune în aplicare prevederile prezentei decizii.


ANGAJATOR, SALARIAT,
.......... .....
____________________ ___________________________


Am primit un exemplar,
Data: _______________
Semnătura: __________

Multumesc
Buna ziua,

Rog, daca ma puteti ajuta cu procedura de urmat in cazul unei salariate gravide care prezinta, azi, adeverinta de la medicul specialist cu recomandarea reducerii programului de lucru la 6 ore (adeverinta datata cu data de ieri).

Daca salariata depune solicitarea reducerii programului in cursul zilei de astazi, este corecta dispunearea modificarii incepand cu ziua de maine?

Multumesc
Multumesc. Persoana este deja angajata, are si fisa de aptitudini in urma controlului medical periodic, insa, eliberata inainte de a primi certificatul de handicap.
Voiam sa ma asigur daca ar trebui ca medicul de medicina muncii sa primeasca o copie dupa certificatul de handicap si nu sa stabilim un control medical.
Am discutat, in cele din urma, cu dr. de medicina muncii si m-a rugat sa trimit o copie dupa certificat.
Multumesc
Buna ziua,

Am primit de la un coleg un certificat de handicap accentuat. Pe certificat nu este percizat nimic cu privire la interdictia de a lucra full-time sau alte mentiuni.

Mentionez, conditiile de munca: munca de birou.

Ar fi necesar sa transmitem certificatul medicului de medicina muncii, in cazul in care ar trebui sa tinem cont de anumite recomandari?

Multumesc
Buna ziua,

Acordarea unei zile libere platite pe perioada preavizului (aprobata de catre angajator) suspenda aceasta perioada?

Eu consider ca nu, dar prinde bine si o confirmare.

Multumesc
Buna ziua,

Ce termen de contestatie in instanta se va trece pe decizia de incetare in cazul unei demisii? 45 de zile calendaristice?

Multumesc