avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Activitate elfulina

Activitate elfulina

Va multumesc pentru raspunsuri.
Ma scuzati, poate nu stiu eu destul de bine, dar sentintele date pe dreptul muncii nu sunt executorii de drept? De ce trebuie sa astept ca sa devina definitiva si irevocabila? Ma impiedica ceva sa merg mai departe acum?

va multumesc.
Buna ziua,

am castigat un proces pe dreptul muncii, unde instanta a decis ca fostul angajator sa imi plateasca salariile "majorate, indexate şi reactualizate" si reintegrarea in munca.
Inca nu am primit sentinta prin posta, dar as vrea sa stiu care sunt pasii urmatori comunicarii ei si a cui treaba este sa calculeze sumele privind salariile majorate, indexate si actualizate? A mea sau a a angajatorului?
Exista ceva termene pentru plata banilor?
Va adresez aceste intrebari deoarece, pentru nu stiu ce motiv, avocatul nu-mi raspunde la telefon si chiar acum cand "am ajuns la mal" nu stiu ce mai trebuie facut.
In plus, este posibil ca sentinta sa nu o pot executa acum? Cum s-ar putea opune fostul angajator?

Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția perioada de proba
Va multumesc.
Răspuns la discuția perioada de proba
Bun, deci in aceasta situatie angajatorul este decazut din drepturi si nu mai poate sa verifice cunostintele intr-o perioada de proba. De aici rezulta, ca si desfacerea CIM nu se va mai putea face printr-o simpla notificare (posibila in cazul perioadei de proba), ci doar cu respectarea situatiilor impuse de 55 a-c)

Corect?
Buna ziua,

Codul Muncii prevede ca perioada de proba sa fie una singura/angajat, cu exceptia situatiei in care se achimba incadrarea acelei persoane la acelasi angajator sau in caz de conditii vatamatoare.

Intrebarea mea este: daca perioada de proba nu s-a specificat, in scris, in actul aditional de schimbare a functiei, existenta ei se prezuma automat?

Va multumesc.
Va multumesc foarte mult pentru informatii si sprijin moral.
Va multumesc.

Oricum in art. 2 al legii 200 scrie clar " Din Fondul de garantare se asigura plata creantelor salariale ce rezulta din contractele individual de munca si din contractele colective de munca incheiate de angajatii cu angajatorii impotriva carora au fost promulgate hotarari judecatoresti definitive de deschidere a procedurii insolventei..."

Din acest articol deduc ca se aplica si celor care nu au CCM pe unitate/grup/ramura, pentru ca (cel putin teoretic) legea este pentru toti, in caz contrar tind sa cred ca legiuitorul elimina angajatii care lucreaza la o societate ce are sub 20 de angajati???

O alta gaselnita e-a administratorului judiciar este ca acum nici nu are de gand sa semneze statele de plata cu compensatorii (cf CCM national avem dreptul la 1 salar lunar), pentru ca sustine ca nu avem CCM semnat cu angajatorul!!!!! si luni ii 25 ale lunii si nu vrea sa semneze statele decat fara compensatorii!!!! asta ar insemna nici sa nu ne puna pe tabelul de creante cu toate drepturile ce ni se cuvin..s nu mai spun ca ne intarzie depunerea dosarelor la somaj!!!!

ne gandim sa facem sesizare la judecatorul-sindic, pentru ca cei de la Directia Muncii si Inspectoratul de Munca, unde am fost sa cerem indrumare, ne-au zis, voalat, ca administratorul poate face ce crede de cuviinta, daca asa considera ca e mai bine..mi se pare revoltator, ca desi traim in Europa, fiecare isi face legea sa si unde ar trebui sa gasim intelege, ne lovim de indiferenta.

Chiar daca nu vor fi lichiditati de unde sa ne primim drepturile restante, mi se pare normal sa figuram macar pe hartii cu ceea ce legea ne da...gresesc chiar asa de mult???

Va multumesc anticipat.



Buna ziua,

as dori sa va intreb daca cererea pentru Fondul de garantare se poate depune si de salariatii care si-au desfasurat activitatea sub conditiile CCM 2007-2010, sau se aplica doar pentru cei care au incheiat un CCM la nivel de unitate/grup de unitati/ ramura?

Suntem mai multi salariati concediati cu 65a, dar societatea nu a avut CCM separat, ci ne-am suspus CCM pe 2007-2010.

Printre alte documente ne sunt cerute la AJOFM si fisele de lichidare, iar administratorul judiciar nu ne semneaza fisele de lichidare si pe acest motiv invocand art. 1 din Lege.

Ma puteti ajuta cu un sfat?

Va multumesc.
Buna ziua,

va rog sa ma ajutati cu o informatie: ce se intampla cu CIM nr. 2, cu norma partiala, al unei salariate careia i s-a supendat CIM 1 (unde are baza) pentru concediu de intretinere al copilului? CIM 2 tb incetat?

Multumesc.