avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Activitate Amaliaenescu

Activitate Amaliaenescu

Buna ziua!
Sunt insarcinata, urmand sa nasc la sfarsitul lunii noiembrie, 2023. Nu sunt salariata, cel care va intra in CCC fiind sotul meu. Intrebarea mea este: avand in vedere ca nu voi beneficia de concediu prenatal, nefiind angajata, mai sunt obligatorii cele 42 de zile de lauzie? Cand ar putea intra sotul meu in CCC?
Mai sunt ceva formalitati, documente, proceduri ce trebuie indeplinite de mine din moment ce nu sunt angajata?
Multumesc.
Buna ziua, ma ajuta cineva cu un raspuns? Multumesc.
Buna ziua! Ca si persoana fizica ce vinde pe un site (etsy.com) produse digitale (designuri de produse), deci nimic fizic, ar trebui sa platesc ceva taxe la stat? Mentionez ca locuiesc in Romania si platesc taxele siteului care nu este unul romanesc (VAT: processing fee, VAT: renew sold, VAT: transaction, etc). Multumesc.
Bună ziua!

La calculul indemnizației pentru creşterea copilului intră şi al 13-lea salariu? Dar bonurile de masă? Dar bonusul pe care compania îl oferă la naşterea unui copil?
Menționez că cel care ar trebui să intre în CCC este tatăl. În condițiile acestea, când ar trebui să intre, la cate zile după naşterea copilului? Iar indemnizația se va calcula pe cele 12 luni anterioare naşterii copilului sau pe cele 12 luni anterioare datei intrării ín CCC?
Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!
Mulțumesc frumos pentru raspuns!
Buna ziua! Trebuie sa ma intorc la vechiul loc de munca (part-time) dupa concediul de crestere a copilului. Deoarece contul pe care lucram s-a desfiintat, compania o sa ma transfere pe alt cont, dar printre conditiile pentru a lucra part time pe acest cont se numara si aceasta: Orarul ca agent part time ar fi 10-19 sambata si duminica, si 4 ore in timpul saptamanii.

Deci ar fi obligatoriu sa lucrez in fiecare sambata si duminica, fara exceptii sau rotatii cu agentii care lucreaza full time. Mentionez ca nu se acorda niciun spor/bonus pentru faptul ca lucrez in weekend.

Mi-as dori sa stiu cat este de corect si ce as putea face in cazul acesta?

Multumesc.
Buna! Ma poate ajuta cineva cu vreo informatie legata de autorizarea jucariilor handmade? De unde se incepe, ce presupune, unde trebuie mers si asa mai departe? Multumesc.
Am inteles, multumesc!
Buna ziua!
In Decembrie voi naste al doilea copil, iar din motive personale as vrea sa imi dau demisia luna aceasta (precizez ca sunt angajata la actualul loc de mumca de 1 an jumatate, iar inainte am fost in CCC). Intrebarea este, daca imi dau demisia, mai pot beneficia de indemnizatie, avand in vedere ca nu voi avea parte de cele 126 de zile de concediu maternal?
Multumesc!
Multumesc pentru raspuns! O zi buna!