avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Activitate Balaurul

Activitate Balaurul

cyan a scris:

La data decesului sunteti prezumtiv mostenitor.
Se intelege ca data dobandirii este data certificatului de mostenitor.


RASPUNSUL DUMNEAVOASTRA ESTE GRESIT.
Chiar am închieat la notar vînzarea, iar pentru calculul impozitului, perioada deţinerii imobilului a fost calculata de la data decesului (unchiului - de la care am mostenit apartamentul).
Vă mulţumesc pentru raspuns.
Buna ziua,
Peste cateva zile se implinesc trei ani de la decesul unchiului meu, de pe urma caruia am mostenit un apartament. Certificatul de Mostenitor si Intabularea apartamentului au aprox. doi ani (de cand le-am scos).
Doresc sa vand apartamentul. Pentru calculul impozitului (din ce am citit) sunt două situaţii:
- I) cand imobilul este dobîndit/deţinut de pănă-n trei ani
- II) cand imobilul este dobîndit/deţinut de peste trei ani

Intrebare: De la ce dată se calculeaza aceasta perioadă de trei ani?
a) De la data decesului unchiului ? (cand "am devenit mostenitor") SAU
b) De la data eliberarii Certificatului de Mostenitor, etc
Multumesc pentru raspuns.
Asadar trebuie sa astept posta cu Hot. Tribunalului ...dar cam cît timp durează ? A trecut deja o lună de la pronuntare - afisarea pe site a solutiei.
Buna ziua,
Ca persoana fizica cum adresez o Cerere la CNSAS (formular tipizat, etc) astfel incit sa mi se raspunda daca actualul Primar si viitor candidat la alegeri a fost lucrător sau a colaborat cu Securitatea ?
Buna ziua,
La Tribunal, pe Procedura specială a evacuării - art. 1033-1048 NCPC - am câştigat un proces (astfel încît trebuie sa intru în posesia apartamentului mostenit - am Certif de Mostenitor - si sa evacuez persoana care locuieste/ocupa apartamentul).

Pe site-ul Tribunalului a aparut de citeva zile Sentinta - ...dispune evacuarea pârâtei ...

Intrebare:
Câte zile trebuie să aştept Sentinta scrisă sau e suficient un Certificat de Grefă astfel încît să evacuez respectiva persoană ?
Sentinta o ridic de la Tribunal sau o primesc poştal ?
Meditatii pentru elevi (matematica, de exp). La ţară.
O intrebare va rog: eu, mama si fratele suntem mostenitorii unei suprafete de teren (avem Certif de Mostenitor); asadar Primariea a eliberat 1 adeverinta cu numele tuturor celor 3 mostenitori.
DAR doar eu detin animale si am depus si depun cerere pt subventie la APIA.
Mama si fratele trebuie sa-mi faca mie contract de comodat ? (astfel incit, doar eu folosind terenul, doar eu sa primesc subentia)

Functionarul APIA doreste o adeverinta de la Primarie DOAR pe numele meu si-mi spune sa ma duc la Primarie sa fac/inregistrez Contractul de Comodat INSA Primaria spune ca nu poate elibera adeverinta doar pe numele meu si de Contract de Comodat nu intelege/nu primeste.
Intelegeti dvs ceva?
Daca o persoana cu handicap îsi face o firmă (SRL; PFA) conform ordonanţei 4/2015 să înteleg că NU mai plateste impozit pe venitul realizat (prin firma; PFA) ?
-tatal meu (fratele defunctului) a decedat in 2009 si avem Certific de Mostenitor (s-a dezbatut succesiunea)
- in termenul legal de 12 luni, am acceptat Notarial succesiunea dupa unchiul nostru decedat in Dec 2013
- 99% Nu exista testament intre cei 2 (concubina si decedatil), insa, nu stiu cum a reusit, Contractul de furnizare curent si gaze a fost reziliat de concubina si trecut pe numele ei (la aceeasi adresa a decedatului) chiar daca EA nu apre/poarta acelas nume cu decedatul nostru unchi

Ceea ce trebuie sa desluşesc (si ma duc sapt. viitoare) este cum pot dezbate mostenirea daca EA (concubina) nu-mi dă actele de proprietate (ale apartamentului in care nici nu ma lasa sa intru)?
Sa fac o plîngere la Politie?
Sa dezbat succesiunea in Instanţă? ...dar pe cine sa chem in Instanţă fiindca, noi, mostenitorii (eu si fratele meu) ne înţelegem...

PS: Cei de la electrica, telefonic, mi-au spus ca in baza unui Certificat de Nomenclator Stradal emis de Primarie, a Certificatului de Deces si aunei Declaratii Notariale s-a transferat contractul de furnizare a energiei.