avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Activitate Andrei0307

Activitate Andrei0307

Bună seara! Ma confrunt cu o situație mai dificila și mi-ar prinde bine niște sfaturi, ca să știu încotro să mă îndrept...
Recent am cumpărat un teren extravilan de 20000 mp,neintabulat. La notariat s-a întocmit un antecontract prin care eu întru în posesie pe o perioada de 3 ani urmând ca după aceasta perioada sa devin proprietar de drept! Acum am pornit procedura pentru intabulare iar când s-a măsurat au reieșit 24000mp. Problema mea este cu unul din cei doi vecini care nu vrea să-mi semneze procesul de vecinătate. Inițial a spus ca semnează dacă intabulez doar 20000mp cât am cumpărat, lăsând cei 4000mp la liber, ca să zic asa. Acum, după cateva zile, a spus ca el nu mai semnează nimic. Menționez ca amândoi vecini au intabulate terenurile din vecinătatea terenului meu. Cum as putea eu sa intabulez fără sa fie nevoie de semnătura lui?
Mulțumesc pentru răspuns. Am mai citit și am văzut ca se poate contesta contractul de vânzare cumpărare! Se poate și în această speță, dacă moștenirea este făcută și ceilalți au cotele lor? Eu nu am dovada plății către bunica și unchi, pentru ca banii au fost dați în fața notarului, nu prin virament bancar!
Bună ziua! În urma cu 6 ani am cumpărat de la bunica soției cota de 5/8 din casa în care locuim. În 2019 am cumpărat cota de 1/8 de la unchiul soției. Tatăl și mătușa soției dețin fiecare cota de 1/8 și nu vor sa cedeze în favoarea noastră. Bunica soției este în viață si locuiește cu noi. În toti acești ani noi am investit și am renovat toată casa(am păstrat facturi) . Dacă deschid acțiune în instanță, cum trebuie sa procedez sa pot întra în posesia cotelor celor doi? Mulțumesc anticipat!
Bună ziua! Daca plătesc executorului suma pentru care sunt executat,mai pot face contestatie după aceea? Dacă ma încadrez in cele 15 zile. Executarea e pentru un credit din 2006 deci teoretic e prescris,dar eu trebuie să-mi deblochez contul de la banca si sa nu mai apar cu poprirea!
Răspuns la discuția Când pot incepe partajul?
Mulțumesc frumos! O să revin dacă mai am nelămuriri.
Răspuns la discuția Când pot incepe partajul?
Succesiunea este făcută și cei trei au cate 1/8. Casa e locuita in totalitate de noi,ei neavând vreun lucru care sa le aparțină. Trebuie să fie o lege care să le interzică să pătrundă în locuinta fără acord! Pot sparge ușa și pot lua lucruri așa fără nici o problema? Îmi cer scuze că pun atâtea întrebări dar vreau să știu cam in ce situație sunt! Noi am investit în casă și o întreținem ( am dovada facturi și vecini că martori).
Răspuns la discuția Când pot incepe partajul?
Deci legea nu permite niciunuia din ei sa refuze sulta stabilită de instanță? Se consideră violare de domiciliu dacă vreunul din ei vine cu forța în curte sau în casă? Menționez că avem domiciliul la aceasta adresa.
Buna ziua! Locuim cu bunica soției care ne-a vândut cu contract partea ei de 5/8 din casă. Unchiul,mătușa și tatăl soției dețin o cota de 1/8 fiecare și nu vor să cedeze sub nici o forma! Dacă unul din ei ar vinde partea lui de 1/8 unui copil de-al lor,s-ar mai putea face partajul sau ar avea dreptul să ceară o suma exagerată pentru acea cotă? Mulțumesc anticipat!
Mulțumesc frumos! M-am mai liniștit! As mai vrea să știu daca in instanța o să pot câștiga,având cota cea mai mare,facturi pe investiții și martori care sa confirme că noi am locuit in casa și am făcut toate îmbunătățirile? Bineanteles,să le plătesc cota lor după o evaluare a unui specialist.
Dar dacă nici unul din ei nu are domiciliul la aceasta casa și eu dețin cea mai mare parte,ce pot face că sa stabilesc exact partea lor? Nu mi se pare normal că eu sa fiu singurul care investește și ei să beneficieze de toate așa pur și simplu! Și dacă unul din ei ar veni să stea într-o cameră până s-ar finaliza procesul,ar avea dreptul să umble prin toată casa(baie, bucătărie) sau doar camera stabilită cu cale de acces la strada?