avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Activitate rania1983

Activitate rania1983

Buna ziua.Titlu proprietate teren extravilan cu 4 proprietari,frati.Am facut vanzarea a 3/4 ,iar ptr restul de 1/4 urmeaza sa facem succesiunea.Terenul este INTABULAT. Acea succesiune a fost dezbatuta demult si am obtinut un supliment la succesiune ,doar ca mai urmeaza 3 suplimente la succesiune pana sa ajungem la persoane in viata.La notariat ptr aceste suplimente,ne cere incheierea de intabulare,extras carte funciara,inregistrarea fiecarui certificat de most. la primarie,pe rand.Adica facem un supliment la succesiune,asteptam incheierea de intabulare,scoatem extrasul,mergem la primarie cu certf most. si apoi facem al 2lea supliment.Apoi iar etapele anterioare...si astfel de 4 ori.Intrebare:Nu poate notarul sa faca succesiunea,ca si mostenire,pana se ajunge la ultimul supliment ,cu toti cei in viata,si apoi sa facem intabularea,inscrierea lor in CF?Mai ales ca nu se va face niciun partaj,ci direct vanzarea?

buna seara,
in situatia in care un elev timp de 4 ani a primit "bani de liceu" ,3 ani fiind minor si in ultimul an fiind major,desi avea o pensie alimentara din partea tatalui de 500 lei constant,chiar si 600 lei in primii 2 ani...e normal???el lociueste cu mama lui,in curtea bunicii,si chiar presupunand ca mama timp de 4 ani nu a avut nici un venit,e posibil???din cate am citit venitul pe membru ar trebui sa fie de max 150 lei...
Se poate intelege de aici ca au falsificat declaratiile la dosar,in sensul ca nu au declarat pensie de intretinere actuala ci hotararea de divort de acum 20 de ani in care se acorda custodia mamei si tatal neavand un venit atunci stabil ,pensia era o suma modica?se incadreaza la frauda,nu?
multumesc
Răspuns la discuția vanzare teren
daca cineva poate raspunde,referitor la problema pusa de dvs,mai este nevoie sa faceti vanzare-cumparare cu "oferta pusa la primarie" 30 zile(preemtiune) daca sunteti rude de gradul 3?din cate stiu eu,nu.
Răspuns la discuția Abonament Orange Reziliat
Treaba era ca alea 2 nu trebuiau platit dupa primele 2 luni :-j

nu am inteles prea bine.
ati platit inainte pe 2 luni abonamentul si apoi dupa 2 luni de la incheierea abonamentului v-a venit o facura de 350 lei?de ce 350?de unde suma asta?daca ar fi abonamentul pe 2 luni ar insemna 40 euro,deci maxim 200 lei.si ce ati consumat pe plus de 150 lei in conditiile in care la abonamente de 20 euro cam totul este nelimitat(minute,net,,)
si unde au disparut cele 2 luni platite in avans?ce explicatii vi s-au dat?
ati luat si un telefon in oferta de abonament?
taxa de reziliere este abuziva,chiar daca ati semnat contract pe 2 ani,puteti oricand sa faceti o cerere de reziliere al abonamentului,asteptati 30 zile un raspuns, in care vi se va zice si cat aveti de plata pana la momentul acela astfel incat sa vi se rezilieze contractul( doar facturi si daca ati luat un telefon in oferta de abonament vi se va zice si cat trebuie sa platiti pentru el)
FARA TAXA DE REZILIERE.
cu siguranta in cei 20 mil vechi aveti si taxa de reziliere.
incercati sa faceti o cerere dvs catre ei in care sa solicitati o recalculare a datoriei,sa se elimine taxa de reziliere.faceti cerere de mana,mergeti cu buletinul la un magazin orange si cei de acolo o vor trimite la relatii clienti.
totusi ,dvs platiti acum la firma recuperatoare...Ei v-au pus o suma maxima de plata si daca a mers,in sensul ca ati acceptat_o,e perfect pentru ei.
pe plicurile care va veneau acasa nu este specificat ce taxe sunt incluse in suma totala de plata?
daca e mentionata taxa de reziliere,luati legatura cu reprezentantul de la firma recuperatoare si spuneti sa va faca o recalculare a datoriei,ca ati fost sfatuit de un avocat sa nu platiti acea taxa deoarece este abuziva...
Si pastrati toate chitantele care sa arate ca le depuneti banii in cont si cat le depuneti.
multumesc pt raspuns si pentru timpul acordat.
A-la succesiunea lui A pe langa cota de 1/4 s-a dezbatut si mostenirea pe un alt teren

B-in viata

C- la succesiunea sa, cea din 1991,s_a dezbatut mostenirea pentru casa+2 terenuri,dar nu si cota sa de 1/4 pt terenurile in discutie.Mostenitori sunt :sotia lui C,fiul(C1) si fiica(C2).Si mai exista o fiica renuntatoare C3.
Ulterior fiica C2 a decedat si are o singura fiica mostenitoare C2A(s-a dezbatut succesiunea,)
Ulterior sotia lui C a decedat ,s-a facut succesiunea si are ca mostenitori pe fiul C1,nepoata C2A,fiica C3 si inca o fiica din alta casatorie.
deci va trebui sa facem supliment la succesiune pentru C,C2 si sotia lui C.
Apoi partajul succesoral astfel incat sa ramana doar C1 cu cota de 1/4,sa vedem daca reusim sa gasim un notar care sa nu solicite cadastru la partaj,fiind si in criza de timp deoarece nepoata C2A vine doar pentru o saptamana in tara,cam la 2 ani(si nu doreste sa lase procura)

Referitor la cadastru,am fost la vreo 3 firme de cadastru si ne_au spus ca atata timp cat nu exista planuri parcelare ei nu pot face cadastru si intabularea.
Apoi am trimis o cerere catre OCPI in care am prezentat situatia si mi s-a zis si recomandat o firma care sa faca masuratorile,cadastru,acel plan cadastral trebuie apoi aprobat de comisia locala,apoi de OCPI si in final va aparea cu pozitionare incerta.Costa mai mult ,in jur la 50 mil vechi pt 9,5 ha(nu stiu cel normal,ca sa zic asa,cat ar costa) si dureaza mai mult(o luna si..)
Si eram dispusi sa facem astfel doar ca nu aveam cum sa avem acceptul pentru C, A si B imi facusera procura sa ma ocup in numele lor de cadastru si intabulare.

aveti dreptate ,nu pot intra in posesie prin deschiderea succesiunii bunicului,si A B C sa renunte la succesiune pt ca deja au acceptat_o.probabil se va face partaj si eu sa le platesc o sulta(simbolic,in acte).sper doar sa nu fie obliagtoriu de urmat procedura aceea de vanzare intre coproprietari in care sa stea oferta la primarie o luna de zile(Parca pana la gradul 4 de rudenie ,daca nu ma insel,e scutita vanzarea intre coproprietari de legea aceea,Dar se pun gradele de rudenie intre mostenitorii lui A B C D? Sau gradele de rudenie intre A B C D,cei ce apar pe titlu de proprietate?

Si am uitat sa precizez ca Titlul de Proprietate este emis in 1997 pe numele lui A,B,C,D in conditiile in care C a decedat in 1991 si tatal meu,D a decedat in 1981.

o intreaga nebunie cu actele!!
DECI....o sa explic exact
titlu de proprietate emis pe legea 18/1991 pt 9,5 ha teren arabil astfel:
CETATENII ...A,B,C,D(4 copii)..MOSTENITORI .AI DEFUNCTULUI ..X...(asa apare in titlu de proprietate)
A-decedat,s-a facut succesiune cuprinzand si cota de 1/4 pt terenurile in cauza,un singur mostenitor,care acum cativa ani mi-a facut ante contract v-c pe toata suma ,irevocabil ,doar ca trebuia sa il reinoim contractul,nu am stiut,a expirat...in fine...se va anula acel antecontact...deci A are un mostenitor pt cota de 1/4

B-in viata,adica matusa mea,la fel mi-a facut antecontract v-c 'dar la fel a expirat

C-decedat,succesiunea sa a fost facuta la notariatul de stat in 1991 dar fara cota de 1/4 din terenurile in cauza,mostenitorii sai(2 copii si sotie) 1 copil si sotia au decedat ulterior(s-au facut succesiunile ptr ei ,dar fara cota din terenurile in cauza)....deci 3 suplimente la succesiune.....apoi partaj succesoral...in care cumva se va ajunge la un singur mostenitor al lui D...Dar nu avem cadastu ptr ca primaria nu are planuri parcelare noi(conform noului program de cadastru si carte funciara,hartile vechi ale primariei nu se mai pun la socoteala)....DAR AM INTELES CA EXISTA NOTARI CARE FAC PARTAJ SUCCESORAL SI FARA CADASTRU,MAI ALES CA TOTI RENUNTA CUMVA(chiar daca gratuit,se va da o sulta) IN FAVOAREA UNUI SINGUR MOSTENITOR.

D-tatal meu,eu fiind singurul mostenitor pe cota sa de 1/4

deci A,B,C,D-REPREZENTATI LEGALI

INTREBARE; cum pot A,B,C, sa renunte in favoarea mea(eu fiind D) la cotele lor de 1/4?

pot deschide succesiunea bunicului si astfel prin succesiune A B C sa dea declaratie de renuntare la succesiune si eu D sa raman singurul mostenitor?asta conform titlului de proprietate explicat ,mai sus...ar fi ideal pt ca la succesiune nu e necesar cadstru

si dc nu merge asa,cum pot face cadastru in conditiile in care primaria nu are planuri parcelare?imi trebuie cadastru pt partajare succesorala,pt A B C cumva sa dispara de buna voie pentru D, si eu D vreau sa vand terenurile dar nu am cadastru,pt ca nu exista planuri parcelare.
cei care nu puteti vinde un teren pt ca nu exista planuri parcelare in zona,deci nu puteti face cadatru conform MARELUI PROGRAM DE CADASTRU nu va vine sa urlati la nebunii astia care dau legi aiurea?trebuie sa asteptam pana in 2023 cel putin pana cand fac ei cadastrarea Romaniei,si cumva se va ajunge in anul 2030 cel putin.
DECI CEI CARE VOR SA VANDA UN TEREN SI NU AU CADASTRU PENTRU CA NU EXISTA PLANURI PARCELARE LA PRIMARIE CE AU DE FACUT?CEI CARE VOR SA FACA PARTAJARE VOLUNTARA PANA NU MOR SI CEI BATRANI INCA IN VIATA,CE SA FACA???
Răspuns la discuția Succesiune dupa defunct
nu va speriati inutil.matusa dvs va cere sa faceti succesiunea tatalui dvs pt ca astfel un mostenitor din partea lui,sau 2,3...(depinde cine accepta sau renunta) sa se prezinte IN NUMELE LUI,CA MOSTENITOR,la succesiunea bunicilor,unde veti avea drepturi de mostenire (in locul tatalui dvs).REPET,AVETI DREPTURI,AVETI MOSTENIRE...NU VA MAI SPERIATI INUTIL...e ceva firesc sa se faca succesiunea tatalui dvs pt ca dvs ca mostenitor sa participati la succesiunea bunicilor(in locul tatalui dvs).
formularul 24 defapt e anexa 24 in care sunt precizati mostenitorii tatalui dvs.cine sunt mostenitorii tatalui dvs?mai aveti frati?mama este in viata?.....si ce acte ati trimis copii-xerox?
deci este vorba de mostenirea bunicilor paterni.tatal dvs este mostenitorul lor impreuna cu ceilalti frati.tatal fiind decedat trebuie sa se faca succesiunea lui si mostenitorul (mostenitorii) lui(depinde cine accepta mostenirea,puteti fi doar dvs in cazul in care ceilalti frati si mama dvs renunta la mostenire,dupa caz) va trebui sa se prezinte la dezbaterea succesiunii bunicilor(deci,in locul tatalui dvs decedat).e ceva firesc
sper sa nu gresesc,dar contractul de arenda inceteaza daca una din parti a decedat,deci trebuia sa faca un nou contract de arenda cu dvs ca si mostenitor.si nu are cum sa se opuna daca dvs doriti sa-l vindeti