Se da urmatoarea situatie: societatea comerciala XYZ are sediul social la adresa A, dar isi promoveaza produsele la o adresa diferita (B). Presupunand ca adresa B reprezinta un punct de lucru:
1. Societatea are obligatia de a avea un document care sa ateste dreptul de a isi desfasura activitatea la adresa B (contract de chirie, comodat, etc) sau este suficient ca administratorul sau actionarii sa faca dovada ca locuiesc la adresa B (chirie sau proprietate personala)?
2. In cazul in care societatea in cauza nu are vreun act doveditor ci doar se foloseste de adresa B pt promovare, unde se incadreaza aceasta situatie dpdv legal si ce autoritate are dreptul de a dispune sanctiuni?
Multumesc.
Tocmai aici este partea interesanta: vanzatorul a pus la dispozitia notarului toate actele apartamentului in cauza, aceste fiind de altfel mentionate si in contractul semnat. Problema este ca le-a returnat vanzatorului inainte de semnarii. Acestea fiind spuse, notarul poate fi notificat pentru reobtinerea actelor de la fostul proprietar pentru a mi le pune la dispozitie sau ramane sa ma descurc cum pot?
Buna ziua. Am urmatoarea situatie: am achizitionat un apartament si am primit contractul de vanzare-cumparare aferent. Fostul proprietar ezita sa imi dea restul de documente aferente (titlul initial de proprietate si restul de documente prin care se atesta istoricul schimbarilor de proprietate). Notarul mi-a transmis ca nu intra in responsabilitatea lui. Asadar:
- Care este procedura legala pentru obtinerea respectivelor acte (trebuie sa alerg dupa proprietar sau este ceva ce notarul trebuia sa faca in momentul semnarii achizitiei)?
- Care este cadrul legal care reglementeaza acest aspect?
Va multumesc.
Salutare.
Ma confrunt cu o situatie destul de des intalnita in ultima vreme, dar de care m-a saturat: abordarea copiilor de tot felul de indivizii (de regula pensionari) care se hlizesc la ei, ii intreaba diverse (ce faci? cume te cheama?), intervin in diverse situatii (daca nu esti cuminte, te ia baba acasa) sau ajung sa le dea dulciuri.
Pentru ca am ajuns la limita suportabilului sa am de-a face cu tot felul de oameni needucati si pentru ca orice tentativa de a le atrage atentia se termina cu niste replici absurde din partea lor (Doar glumeam. De ce v-ati suparat? Am vorbit cu el, nu l-am mancat?) creez aceasta postare.
Prin urmare, exista vreo lege care sa interzica astfel de comportamente?
Multumesc anticipat.
Va salut. Am urmatoarea dilema: harnirea animalelor fara stapan pe domeniul public este sau nu interzisa? In urma unei discutii cu un politist local din Bucuresti am fost informat cum ca hranirea animalelor fara stapan pe raza municipiului Bucuresti este reglementa de HCGMB 120/2010 si se pedepseste cu amenda in valoare de 1000 lei. Din cate stiu, exista legea 205/2004 prin care se reglementeaza conditiile de viata si bunatatea ale animalelor, insa nu am gasit nimic concret privind animalele fara stapan. De asemenea, nicio hotarare de consiliu local nu este mai presus de lege.
Pe scurt: unde este reglementarea?
Am facut deja o reclamatie catre ANRE si astept raspunsul.
Recunosc ca nu am citit cu mare atentie acel ordin, eu ramanand ancorat in procedura pe care am urmat-o in 2017. Ce nu imi este clar in momentul de fata este raspunderea executantului. Conform ordinului, este in sarcina lui sa se verifice dosarul (adica existenta documentelor necesare), ceea ce inseamna ca responsabilitatea completitudinii dosarului ar cadea in sarcina beneficiarului. Ori executantul nu are posibilitatea sa verifice veridicitatea acestora (nu exista o baza de date a investitorilor de instalatii).
(Faptul ca nu am primit un raspuns pertinent la aceasta speta ma face sa cred ca, foarte probabil nu voi gasi solutia pe acest forum. Prin urmare, am luat fraiele problemei in propriile maini si voi documenta in acest thread evolutia spetei, pentru a fi la indemana celor care se vor confrunta pe viitor cu o speta asemanatoare)
Ordinul ANRE 156/2020 a schimbat procedura de acordare a accesului la instalatia, astfel ca distribuitorii de gaze au nevoie doar de o cerere pentru a oferi respectivul acord. Verificarea dosarului beneficiarului (inclusiv existenta acordul asociatiei de proprietari si, respectiv, a investitorilor instalatiei) cade in sarcina executantului lucrarii.
Din cate am inteles de la cei de la Distrigaz, executantul depune o documentie la Distrigaz, in baza careia se finalizeaza proiectul (montarea contorului), insa nu mai exista obligatia de a depune si acordurile investitorilor.
In ceea ce priveste speta mea: vecinul de la 1 a fost informat de niste "binevoitori" de pe scara cum ca toata coloana a fost ridicata de vecinul de la parter si, prin urmare, nu avea nevoie de acordurile vecinului de la 6 sau al meu. Desigur ca nu m-a crezut cand i-am spus ca am dosar + chitanta care sa ateste investitia mea.
Distrigazul s-a delimitat de speta, asa ca am facut o adresa catre ANRE, prin care am cerut pasi de urmat in continuare. De asemenea, cum nu am reusit sa ajungem la un consens, voi cauta un avocat.
(revin cu noutati de indata ce le voi avea)
Va salut. Sunt de acord ca undeva s-a produs o greseala, motiv pentru care am ajuns in aceasta situatie. Am depus o cerere catre Distrigaz, in care am solicitat dosarul de racordare al vecinului (momentan nu am primit niciun raspuns).
intre timp, I-am trimis un mesaj vecinului in care l-am rugat sa imi dea un termen pana la care considera ca se poate achita de cota sa parte. Cu raspunsul sau a fost unul evaziv, ma intorc la prima intrebare: ce alternative am pentru a descalci situatia. Ma gandesc la urmatoarele:
=> adresa catre Distrigaz, in care sa solicit revocarea acordului de racordare, in baza faptului ca nu exista acordul tuturor proprietarilor tevii comune
=> adresa catre vecin, cu confirmare de primire, prin care sa ii solicit banii pana la o data X, urmata de actionare in instanta, in cazul unui raspuns nefavorabil.
Ar mai exista si o alta varianta?
Salutare. Locuiesc intr-un bloc racordar la reteaua de distributie de energie termica a orasului. Pe o perioada de cativa ani, impreuna cu 2 vecini am construit o coloana de gaze naturale, folosita pentru a instala centrale de apartament si a ne debransa de la reteaua orasului. Conventional, proprietatea asupra conductei este impartita in doua, vecinul de la parter fiind proprietar asupra segmentului de conducta dintre bransamentul de la strada si plafonul parterului, iar al doilea vecin si cu mine detinem in coproprietatea restul conductei.
Acum, ma confrunt cu situatia urmatoare, descoperita intamplator: in ecuatie a mai aparut un al patrulea vecin (situat la etajul 1). Acesta a obtinut acordul vecinului de la parter, apoi, in baza acestuia, a depus documentatia la furnizorul de gaze, a obtinut avizul tehnic de racordare si s-a legat la conducta.
Din cate stiu, dosarul in baza caruia se obtine avizul de racordare ar trebui sa contina urmatoarele:
- acordul tuturor proprietarilor conductei (sau declaratie notariala prin care se promite despagubirea proprietarilor). Daca ce am aflat, vecinul de la 1 are doar 1 acord din 3 si nici vorba de declaratii.
- declaratie pe proprie raspundere cum ca documentele depuse sunt complete si corecte.
Vecinul in cauza este deschis la dialog, pentru a solutiona situatia, argumentul fiind ca a crezut are nevoie doar de acordul vecinului de la parter. Totusi, in cazul in care nu ajungem la un consens, care sunt pasii potriviti pentru a clarifica situatia?
(NB: atat eu, cat si al doilea proprietar, avem toata deschiderea pentru a permite accesul celorlalti vecini la conducta, in conditia unei despagubiri proportionale)