avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Activitate horea_horia

Activitate horea_horia

Buna ziua,

Între anii 1850-1900 o comunitate obșteasca a creat un composesorat in părți egale care avea in patrimoniu pășuni si păduri.
La momentul de fata sătenii (urmașii membrilor din acea vreme) doresc sa își recupereze patrimoniul, care este in prezent administrat de obprimarie de comuna fără ca beneficiarii de drept sa dețină un avantaj.
Exista posibilitatea de a fi reactivat acel composesorat in condițiile in care membri actuali pot face dovada faptului ca sunt urmașii ai membrilor fondatori de la acea data? Sau ce forma de organizare ar trebui sa folosim in demersurile de a recupera acel patrimoniu.

Mulțumesc
Graniture priprietati

Buna ziua

Vecinul meu și-a intabulat proprietatea acum 20 de ani, fiind primul proprietar intabulat de pe acea strada.
După 5 ani am inatbulat și eu proprietate, dar dintr-o eroare a rămas între mine și Vecinul o suprafața de 20-30 de centrimetri pe întreaga lungime a propietati. Am făcut o documentație de repoziționare fără modificarea suprafetei și m-am alipit de vecin. Acum el îmi solicita sa împărțim acea suprafața rămasă neintabulata in mod egal și ma amenință cu acțiunea in instanța.
Exista posibilitatea sa pierd acea suprafața care in fapt este a mea fiind dovada și vechiul gard dintre proprietăți? Și având in vedere faptul ca OCPI a autorizat deja acea cerere de repoziționare?

Mulțumesc.
Ferestre orientate spre vecini

Buna ziua,
Am o proprietate la țara cu o casa mai veche, la spatele casei am 3 ferestre după cum urmează:
1 la Cămara de alimente la înălțime de 2 metri (30*40 cm) cu sticla transparenta aflată spate in spate cu casa vecinului
2 doua cu sticla mata care se pot doar rabata

Cu vechiul prioritar nu am avut probleme, însă in prezent moștenitorul are o problema cu asta.
Am o distanța de 90 cm de la limita de proprietate la casa, iar el are 30.

Având jn vedere ca sticla este mata dar se pot deschide geamurile trebuie sa le închid?
Dacă îmi face reclamație pot primi amenda? Sau doar un avertisment și obligația de a le Închide într-un termen stabilit?

Mulțumesc
Dar având in vedere faptul ca avem o suprafața neintabulata între proprietăți exista temei legal sa ma oblige sa îmi fac gardul la limita mea de proprietate - insist pe cei 15 cm pentru ca streașina casei cade acolo pe cei 15 cm.
Mulțumesc
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutați cu un sfat dacă se poate.
Am o proprietate in mediul rural. Vecinul meu are proprietatea intabulată de peste 15 ani, iar acum 12 ani când am intabulat și eu dintr-o eroare inginerul care sa ocupat de intabulare nu a lipit proprietatea mea de cea a vecinului a lăsat între propietati o suprafața de 15 cm pe întreaga lungime a terenului.
In prezent doresc sa fac un gard in jurul proprietații și întâmpin probleme cu Vecinul.
Eu am făcut gardul la limita lui de proprietate (la 1cm de limita lui) și întâmpin probleme cu el. Ma obliga sa stric gardul sau in caz contrar îl va strica el.
Având in vedere ca acel gard nu este pe proprietatea lui legal vorbind are dreptul sa distrugă acel gard? Sau dacă o face dacă am temei legal sa ii fac plăcere organele competente.
Mulțumesc
Buna seara,
Mașina mea a fost avariata in timp ce era parcata regulamentar. Cel care a provocat accidentul m-a sunat ma chemat la mașina, era Dumincă seara nu aveam un Formular de constatare amiabila la îndemâna. Am stabilit sa ne întâlnim urmărirea zi pentru completarea formularului. De atunci nu ne-am sincronizat sa semna formularul au trecut aproximativ 13 zile de atunci și acum el evita sa mai vina sa completam formularul. Dacă merg la poliție sa anunț incidentul având in vedere ca au trecut 13 zile ce sancțiune risc având in vedere ca nu am declarat in termenul legal incidentul.
Buna ziua, am făcut câteva verificări și încă nu este in insolventa, probabil urmează sa ceara începerea procedurii.
Absur este ca de la ANPC sunt trimis la poliție.
Citez “Operatorul economic la care faceti referire a fost cautat cu ocazia altor reclamatii, atat la sediul social cat si la punctul de lucru, nefiind identificata nicio persoana/administrator cu care sa se poata lua legatura in vederea solutionarii reclamatiilor. In aceasta situatie va trebui sa va adresati Inspectoratului de Politie al Judetului Cluj, Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice (SICE), avand in vedere ca institutia noastra nu are nici atributii nici mijloacele necesare pentru urmarire, identificare si interogare de persoane.”

Având in vedere răspunsul ANPC ma simt victima unei bătati de joc.
In cazul in care societatea încă nu este in insolventa cum ar trebui sa procedez pt returnarea avansului
Buna ziua in 15/11/2017 am facut o plata ca si avans pentru achizitioanrea unui obiect de mobilier, cu scuze acceptabile, s-a solicitat amânarea termenului de livrare pt luna ianuarie, iar acum am fost instiintat ca firma in cazua este in insolventa si imi voi recupara banii conform legislatiei in vigoare.
va rog sa imi spuneti care sunt pasi de urmat, si care ar fi termenul de restituire al banilor dar si riscul de a nui recupera.
in calitate de client trebuie sa astept ca mai intai sa isi recupereze debitele salariatii, apoi cei care au ipoteci, apoi statul, apoi alti debitori?
sau administratorul judiciar administreaza aceste lucruri? ce se intampla daca intra faliment?
Răspuns la discuția Pensie alimentara
conform unor interogari ANAF in 2014 si 2015 are penituri peste 30 000 Ron/an, insa este adminsitator la propia firma si isi poate scadea veniturile delarate printr-o scadere a normei de lucru de exemplu
Buna ziua,

in 14.06.2016 am primit un PVCC emis in 07.06.2016 prin care se conatata ca ma circulat in 08.12.2016 pe un DN fara a detine rovignieta valabila.
La momrntul respectiv auzisem ca camerele fixe de rovinieta nu sunt legale (posibil sa fi fost dezinformat) si intradevar nu aveam.
am vreo sansa de castig in situatia in care fac contestantie la PVCC, si ce motiv ar trebui sa invoc.
PVCC este in copie, la fel si semnatura adentuluiconstator.

Multumesc