As dori sa stiu daca salariul unui asistent medical angajat la un medic de familie, (care este organizat sub forma de Cabinet Medical Individual aflat in relatie contractuala cu CASA DE ASIGURARI DE SANATATE),intra sub incidenta legii 153/28.06.2018 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice.Adica ,daca i se v-a marii salariul si asistentului medical care lucreaza intr-un cabinet de medicina de familie la fel ca si la asistentul medical angajat la spital.
In speranta ca o sa primesc un raspuns,va multumesc anticipat.
Cu stima,SFL
Am o intrebare???Cine intocmeste dosarul de adoptie???Azi a venit la mine o persoana(asistent maternal) la care i s-a spus ca copilul care il are in plasament o sa fie adoptat. I s-a dat asistentului maternal o lista cu ce acte sa duca la Directia de Protectie a Copilului. Intre aceste acte era si un certificat medical care trebuie eliberat de medicul de familie in care trebuie sa se faca o droaie de analize medicale (hiv analize pt hepatita A,B,C,sifilis,etc) analize care costa milioane de lei. Nu mi se pare corect ca asistentul maternal sa plateasca aceste analize medicale (nedecontate de sistemul medical) ,pentru ca nu el il trimite pe copil spre adoptie. INTREBARE: Ce lege si ce articol specifica cine intocmeste dosarul de adoptie,si in in ce lege si ce articol se specifica CINE PLATESTE toate costurile de adoptie??? Va multumesc anticipat!
Conform legii noi a salarizarii la articolul 40 spune:" Indemnizațiile consilierilor locali și consilierilor județeni
Prin derogare de la prevederile art. 34 alin. (2) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare, în perioada 1 iulie 2017-31 decembrie 2021, indemnizația maximă lunară de care beneficiază consilierii locali pentru participarea la numărul maxim de ședințe este de până la 10% din indemnizația lunară a primarului, președintelui consiliului județean sau primarului general al municipiului București, după caz, exclusiv majorările prevăzute la art. 16 alin. (2)."
Deci in consecinta cu 1.07.2017 trebuie sa incasati indemnizatia de sedinta de consilier local dupa noua lege a salarizarii!(daca a-ti participat la sedinte).
As dori sa stiu daca salariile angajatiilor primariilor sunt publice sau nu!
Multumesc anticipat.
P.S.
daca poate careva sa imi zica si temeiul legislativ privind acest aspect;adica ce lege si ce articol stipuleaza acest lucru.Multumesc mult
MULTUMESC MULT PENTRU RASPUNSUL ACORDAT....dar as vrea sa ii arat secretarului comunei si temeiul legal.As fi mult mai credibil asa in fata consiliului local.DACA ma puteti ajuta CU O LEGE SI UN ARTICOL as fi profund dator.
O zi buna.
Buna ziua si as vrea un ajutor daca se poate.
Sunt consilier local intr-o comuna cu aprox.3600 loc.si as vrea sa stiu cum se calculeaza indemnizatia de sedinta!L-am intrebat pe secretarul comunei si mi-a zis ca indemnizatia de sedinta este de pana la 5% din salariul primarului avuta la data de 31 .12 . 2013. Mi s-a parut un pic ciudat ca e anul 2013 si nu 2015?!?!?!
Mi-a zis sa citesc legea 284 ca acolo scrie.M-am uitat la lege si e tare stufoasa!
DACA MA POATE AJUTA CAREVA SA IMI ZICA CARE ARTICOL SE REFERA LA ACEST ASPECT!
Va multumesc anticipat.