avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1195 soluții astăzi
Forum Activitate Romeo10

Activitate Romeo10

Buna ziua,
Legat de luna celuilalt parinte,in cazul in care copilul are handicap,si se va elibera cerificatul cu o luna inaintea implinirii copilului a varstei de 2 ani,cum se procedeaza ?
Se anunta ca ,copilul va avea acel certificat la institutia unde sa depus initial dosarul pentru indemnizatie ?
Intreb pentru ca nu stiu daca mi se va suspenda automat indemnizatia, urmand a depune iar tot dosarul, sau cum se intampla..
Se poate munci intr-un stat non membru ue, si sa beneficiezi si de indemnizatie ccc ?
Ce actiuni se poate lua impotriva ta in cazul in care ai face asa ceva ?
Poate statul roman verifica faptul ca tu lucrezi in alt stat ?
Da, fondurile au fost europene, au fost cumpărate echipamente de telecomunicații, si ei vor ca eu sa restitui bani integral, deoarece am încălcat o prevedere din contract spun ei(mi-am creat condiții artificiale cica). Bani nu ii am, societatea funcționează,am abonați la serviciile pe care le ofer. Singurele bunuri care sunt ale societății sunt aceste echipamente, care si daca le-am vinde,nu as mai putea plăti suma integrală. Nu mi-am însușit bani ai societății, nu sunt salariat, nu nimic la societate, doar unic administrator. Mentionez ca apartamentul meu,bun personal , este si sediul firmei,căci de, unde poti pune sediul...
Deci în situația data, se pot pune poprire pe conturile proprii / bunurile mele fizice ?
Situația mea: Am accesat fonduri europene,iar acum sunt pus in situatia sa dau bani înapoi pentru unele "nereguli" descoperite de ei. O sa ii dau în judecată pentru a-mi justifica nevinovăția , dar în caz că pierd, fiind administrator unic, se pot lega cumva de mine ca persoana fizica ? Pot să îmi puna poprire pe conturile personale, pe salariu ? Pe apartament? Asta în cazul în care daca firma va fi pusă în faliment si ei nu isi vor recupera întreaga creanță.
Răspuns la discuția Conditii intrare in CCC
Încă o întrebare mai am :
Daca concediul prenatal se depaseste, ce se poate face ? Adica in loc de 84 de zile o sa ai 95 de exemplu.
Se poate lua concediu medical, sau concediu fara plata pentru zilele cat se depaseste ?
Stiu ca 42 de zile trebuiesc pastrate pentru postnatal.
Sau se poate sa iti iei 95 prenatal si restul de 31 sa le iei ca postnatal, dar restul pana la 42 nu vei fi platit ?
Multumesc anticipat ptr răspuns !
Răspuns la discuția Conditii intrare in CCC
in cazul in care nu mai inregistrezi venituri cu 9 luni inaintea nasterii copilului,cuantumul indemnizatiei va fi altul ? adica daca nu inregistrezi venituri inaintea nasterii copilului,va fi aplicat alt procent ? sau daca ai venituri inregistrate in ultimii 2 ani, iar ele sunt minim 12 luni ,din aceia se va calcula acei 85 % ? am citit undeva acest pasaj,si ma bulversat putin :
"Cu alte cuvinte, daca in ultimii 2 ani solicitantii CCC au realizat venituri timp de 12 luni si apoi nu mai realizeaza deloc venituri, vor putea beneficia de CCC si indemnizatia aferenta. Atentie la faptul ca discutam despre un cuantum al indemnizatiei diferit daca salariatul nu a realizat deloc venituri in ultimele 12 luni."

Eu voi inregistra decat 3 luni in ultimele 12 luni anterioare nasterii,si ma gandesc daca nu cumva iti va scadea din indemnizatie. Dar in ultimi 2 ani am 15 luni anterioare in care inregistrez venituri.

Multumesc anticipat pentru lamurire !
angajatorul are sediul in localitatea respectiva,iar eu in contract am la locul de munca specificat ca activitatea se desfasoara la beneficiar (o firma terta ) cu care firma mea si-a terminat colaborarea,iar detasarea mea la accea firma,unde imi era asigurate transportul cazarea si mancarea fara a fi specificat in contract,nu mai este posibila,deoarece firma si-a terminat activitatea.
Este vorba doar de perioada de preaviz,pentru care dansi vor ca eu sa ma duc sa muncesc la ei la sediu.

Multumesc pentru raspuns !
Buna ziua,
Doresc sa stiu si eu ce fel de drepturi am in cazul in care locul de munca este la mai mult de 100 km de domiciliu.
Cazarea, transportul si mancarea sunt asigurate de angajat ? Este specificat undeva acest lucru ?
Exista diurna pe zi ?
Ce obligativitati are angajatorul fata de angajat ?
Doresc sa intreb daca cele 5 zile de concediu aferente casatoriei pot fi platite la lichidare,sau trebuie sa mi le iau ca sa fie platite ?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna ziua,
Sotia este insarcinata si va naste in septembrie anul acesta .
Avand in vedere ca regulile acordarii CCC sau schimbat,puteti sa imi spuneti daca in situatia mea particulara,ca tata pot beneficia de CCC.
Concret: Am realizat venituri impozabile din ianuarie 2015 pana la 1 iulie 2016. De la 1 iulie,imi voi da demisia de la locul de munca. Sotia va naste in septembrie.
Trebuie ca eu sa fiu angajat la data nasterii copilului,sau mi se vor lua in calcul ultimele 12 luni de venituri nete realizate din ultimi 2 ani ?#-o

Multumesc anticipat pentru raspuns !