avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Activitate tudor_11

Activitate tudor_11

pot intra in concediul medical in timp ce sunt in concediul de odihna ? ms
Va salut. Sunt angajatul unei societati de distributie a apei. Functia detinuta de peste 10 ani e de sudor. concomitent execut lucrari de instalatii avand calificare cu scoala profesionala,munci necalificate cat si sofer pe masina institutiei,numindu-ne echipa de interventii. Acum ni se impune de catre sefii ierarhici sa facem si citiri apometre in teren,lucru ce ne-ar face direct raspunzatori de neconcordantele din calculator-comercial. Am refuzat verbal sa facem citiri iar dansii considera ca ne revoltam si au decis sa ne puna nemotivat. Ba chiar am fost anuntati sa plecam acasa ca nu o sa mai fim pontati. Ce am putea face in situatia asta sa ne putem pastra locul de munca ? Avem totusi o varsta si o vechime,iar la noi se schimba sefii relativ destul de des...criterii politice. Multumesc !
va salut. la firma care lucrez,o societate pe actiuni cu capital majoritar consiliul judetean au avut loc unele schimbari majore,probabil politic.as vrea sa stiu daca e legal si nu incompatibil ca presedintele si vicepresedintele de sindicat ai societatii sa ocupe acum posturi de conducere in contact direct cu muncitorii ca sef sucursala si sef retele tehnice ai aceleiasi societati ?binenteles salarii mari platite de aceiasi societate. multumesc
cu respect va salut. deoarece parintii sunt divortati de ceva vreme iar mama lucreaza in germania am primit alocatie in romania. acum am terminat facultatea si sunt la master. de o luna m-am angajat cu norma intreaga in MAI. as vrea sa stiu daca pot lua alocatia incontinuare pana termin studiile sau trebuie sa anunt ptr. incetarea ei, sa nu ma trezesc ca trebuie sa dau bani inapoi, multumesc !
de ceva timp am cumparat o casa intr-un oras de provincie.deschiderea la strada e destul de mica,cam asa fiind majoritatea proprietatilor pe-aici pe strada. intre peretele casei mele si gard, razorul cu unul din vecini sunt 50 cm. as vea sa izolez peretele casei cu polistiren deoarece este pe nord si tine rece iar gazele...s-au cam scumpit. problema e ca vecinul nu ma lasa sa intru la el in curte invocant tot felul de pretexte,ca are treaba, ca pleaca de-acasa,ca ii rup crengile la pomi (plantati la cca. 1 m de peretele meu),ca-i omor gainile ca acestea mananca polistirenul, etc. as vrea sa stiu daca legal il pot constrange in vreun fel sa ma lase cateva zile sa-mi pot izola peretele casei si sa nu mai am nici o treaba cu el...am incercat in tot felul posibil sa discut cu el omeneste ca vecini dar fara nici un rezultat. multumesc
da,da, asa am facut si eu iar acum dupa cca doi ani sunt la a patra amenda de rovinieta ca ma dispera. sa vad daca pot obtine radierea in instanta...masina a mai fost vanduta de doua ori, din prahova in slobozia iar acum e in valcea
Răspuns la discuția dreptul muncii
va multumesc, nu inteleg dece e greu de dat o solutie cand legea ar trebui sa fie clara pentru toata lumea, inclusiv pentru patroni. ok. unde,cum ar trebui facuta contestatia deciziei de impunere? cine il va chema pe angajator si ce va putea rezolva referitor la plata a 17000 lei ? (am gresit suma mai sus, fiind vorba de o suta saptezeci milioane vechi ! )sa inteleg ca itm-ul nu are nici o treaba?doar ca avea oameni la negru si asta nu ajuta cu nimic in solutionarea cauzei ?ce sanse ar avea daca apeleaza la un avocat? daca fratele meu ar fi stiut ca nu mai are contract de munca ar fi anuntat si nu s-ar fi ajuns aici dupa atata timp. va rog, dati-i o solutie, nu are de unde da atatia bani inapoi fiind pe cale sa ramana si fara munca.
Discuție dreptul muncii
fratele meu dupa nasterea copilului a facut dosar de insertie punctul doi cu drept de munca iar dupa doua luni a inceput sa primeasca bani. acum dupa doi ani si trei luni i sau stopat banii si a primit o instiintare cum ca trebuie sa dea banii inapoi deoarece patronul firmei (de constructii din mizil-prahova) dupa ce fratele a introdus doasarul la cca. o luna ia desfacut contractul de munca platind angajatii la negru,momentan fratele este iar angajat deoarece in urma cu doua luni ia trebuit o adeverinta pentru a duce copilul la spital si a trebuit angajat. in urma instiintarii ca trebuie sa returneze 1700 lei ptr. doi ani in urma si solicitand informatii de la patron pentru aceasta speta acesta la aburit, la evitat iar recent la vizitat acasa si la amenintat ca il va da afara , ca va pune baietii sa-l bata ca vor ramane multi fara servici, ca el nu are nevoie de controale, etc.si cat bine ia facut...iar fratele sa nu-i faca rau. as vrea sa stiu daca patronul avea voie sa-i desfaca contractul de munca in acea perioada si eventual un sfat obiectiv, ce mai poate face fratel meu in situatia asta deoarece este nevoias,singurul salariat in familie cu sotie si doi copii mici iar banii de returnat nu sunt deloc de neglijat, amenintat cu darea afara de la munca fiind intr-o zona unde-ti gasesti greu de munca si partonul fiind foarte influent. mltumesc.
Discuție succesiune
am deschis succesiunea dupa bunica pentru o casa si curte la tara si 6000 m extravilan. am convenit cu restul mostenitorilor ,contra unei sume de bani sa-mi lase mie mostenirea. am trei verisoare in spania care nu pot veni personal la notar. as vrea sa stiu ce si cum trebuie formulat la consulat,poate renunta la mostenire din spania sau trebuie sa imputerniceasca pe cineva aici in tara sa semneze in locul lor de acceptare sau renuntare la succesiune? fiind trei surori in acelasi oras pot trimite toate o singura procura sau trebuie facuta de fiecare in parte? multumesc
vrem sa facem succesiunea dupa bunica care a decedat in urma cu 18 ani. a avut patru copii din care trei au murit si au mostenitori iar al patrulea traieste.am convenit cu matusa si ceilanti veri sa-mi lase mie casa si terenul din curte contra unei sume de bani. deoarece unii veri sunt stabiliti in strainatate si nu se pot prezenta decat prin procura, intreb cum ar fi mai bine si mai usor sa intru in posesia mostenirii devenind proprietar?sa renunte la mostenire in favoarea mea?sau accepta mostenirea, titlul de proprietari urmand sa-mi vanda fiecare prin contract vanzare-cumparare?tinand cont ca oricum am convenit sa le dau o suma destul de maricica , care ar fi solutia cea mai buna si mai favorabila mie per total?cadastru, intabulare, carte funciara,taxe...si toate cele .multumesc ps.nu stiu daca aici trebuia sa intreb dar am nevoie de indrumare si sper intr-un raspuns competent