avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Activitate gyagya

Activitate gyagya

Pentru a rezolva problema acoperișului și a infiltrațiilor din apartament, pașii de urmat includ:

Documentare: Înregistrați și documentați problemele de umiditate și infiltrații, inclusiv fotografii și măsurători ale umidității, dacă este posibil. Utilizarea unui dezumidificator poate ajuta temporar în reducerea umidității din apartament.

Comunicare cu dezvoltatorul: Contactați dezvoltatorul imobilului și informați-l despre problemele întâmpinate, solicitând repararea defectelor de construcție, inclusiv izolarea corespunzătoare a acoperișului.

Consultare legală: Dacă dezvoltatorul nu răspunde sau refuză să rezolve problema, este recomandat să consultați un avocat specializat în drept imobiliar pentru a evalua opțiunile legale de acțiune împotriva dezvoltatorului.

Mobilizare și colaborare: Încercați să mobilizați și alți proprietari afectați pentru a avea o abordare unitară în fața dezvoltatorului sau în instanță, dacă este necesar.

Contactarea autorităților locale: În funcție de legislația locală, puteți sesiza problemele la autoritățile competente (de exemplu, inspectoratul de construcții) pentru a efectua o inspecție și a determina necesitatea unor reparații.

Reparații temporare: În așteptarea unei soluții pe termen lung, utilizarea unui dezumidificator poate ajuta la menținerea unui nivel confortabil de umiditate în apartament. Găsiți ceva modele aici: [ link extern ] /

Acești pași ar trebui să vă ajute să abordați problema acoperișului neizolat corespunzător și a infiltrațiilor din apartament.
Buna ziua,

Un angajat poate avea 2 CIM-uri cu norma intreaga? 1 CIM la stat cu program de lucru 7:30 - 15:30 , si un al doilea CIM la o firma privata cu program de lucru 15:30 - 23:30 ? Prin urmare, programul de lucru nu se suprapune. Mentionez ca la al doilea CIM se va lucra de acasa.

Multumesc!
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutați cu următoarele nelămuriri, întrucât am cautat răspunsuri online dar nu am găsit nimic concret și la subiect.

Vreau sa îmi deschid o afacere online (website), care revinde haine second hand. Vreau sa cumpăr produsele în totalitate de la persoane fizice, prin intermediul anumitor grupuri/platforme. Persoana fizica mi le va livra prin curier.

As vrea sa știu:

Care este procedura legala de cumpărare care ma va ajuta sa introduc produsele în gestiunea firmei? Produsele îmi vor fi livrate prin curier, prin urmare nu am sa am contact fizic cu vânzătorul.

Menționez ca am cunoștințe de webdesign și marketing online, și consider ca pot face aceasta afacere profitabila.

Mulțumesc anticipat!


Am înțeles. Mulțumesc mult
Buna ziua,
Va rog să mă ajutați cu următoarea problema:

Sunt salariată și în același timp am un PFA de 2 ani. Am următoarele nelămuriri in legătură cu ICC:

1. din ce m-am documentat, știu că pot beneficia de ICC calculat din veniturile din salariu + veniturile impozabile de la PFA. Va rog să-mi confirmați daca este corect acest lucru

2. Știu că am nevoie pentru dosar de o decizie de întrerupere a activității a PFA-ului. De unde iau acesta decizie? Pentru întreruperea activității la serviciu, iau aceasta decizie de la angajator. Dar în cazul PFA-ului, cum procedez?

3. Știu că am nevoie pentru dosar de dovada veniturilor. Din nou, pentru salariu iau acesta dovada de la angajator, dar pentru PFA de unde iau dovada veniturilor?

Mulțumesc anticipat
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o problema.

Am un PFA, platitor de TVA, plata de tva la trimestru, cu care achizitionez servicii intracomunitare de la Google (servicii publicitare google adwords) in fiecare luna.
1. Cand trebuie sa declar si sa platesc tva-ul pentru aceste servicii? Lunar dupa eliberarea fiecarei facturi sau trimestrial?
2. Ce declaratie trebuie sa depun?
1. Si cu veniturile din strainatate pentru care am platit impozit statului Roman, cum raman?

2. Sa spunem ca ma incadrez in:
(5) In situatia prevazuta la art. 2 alin. (6) , daca persoana realizeaza concomitent venituri supuse impozitului atat in tara, cat si in statele care aplica Regulamentul, se iau in calcul doar veniturile realizate in tara.

...cum ramane cu veniturile care provin din USA? E o tara in care nu se aplica Regulamentul.

Multumesc foarte mult pentru sfaturi!
Sper sa aveti dreptate.

Eu asa inteleg situatia:

Sa mai explic inca o data:

Am lucrat in Tara in perioada 2015 - (nasterea copilului) Noiembrie 2017
Am venituri din Irlanda in perioada 2015 - (nasterea copilului) Noiembrie 2017
Am venituri din USA in perioada 2015 - (nasterea copilului) Noiembrie 2017

Lunile luate in calcul la ICC sunt Decembrie 2016 - Noiembrie 2017

Intradevar veniturile sunt concomitente, dar urmatorul aliniat:
(5) În situația prevăzută la art. 2 alin. (6), dacă persoana realizează concomitent venituri supuse impozitului atât în țară, cât și în statele care aplică Regulamentul, se iau în calcul doar veniturile realizate în țară.

....se refera doar la cei ce fac Totalizarea perioadelor de activitate(art. 2 alin. 6) pentru a indeplini cele 12 luni necesare ICC.

Eu am complete 12 luni in tara si nu am nevoie de totalizare. Veniturile din afara ar trebui luate separat.
Multumesc pentru raspunsuri, dar tot nu inteleg. Ar trebui sa primesc icc din ambele surse sau doar la veniturile din tara? Multumesc
Am inteles asta. Dar daca in ultimele 12 luni am venituri din ambele surse, tot inseamna ca am facut totalizare? Sau totalizare inseamna doar atunci cand faci completare de luni pentru a indeplini cele 12 luni necesare acordarii de ICC?