avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Activitate Danyby

Activitate Danyby

Somatie plata amenda rutiera

Buna ziua,
Am primit azi o somatie de plata pentru o amenda rutiera din 2017 de la o primarie de care eu nu nai apartin din 2020.
Pe somatie e completata adresa mea veche din buletin
Din 2017 pana acum eu nu am primit nicio somatie legata de aceasta amenda.
E legal sa ma execute? Nu s-a prescris?
Din pacate nu mai am PV amenzii si nici nu mai tin minte despre ce e vorba.
Ce pot face in cazul asta?
Multumesc!

[ link extern ]
E invers poza, asa e incarcata de primarie si n-am putut sa o rotesc de pe telefon
latka a scris:

Tot ce e posibil, nu ați precizat ce scrie în HCL.

Ar fi valabila amenda daca parcarea este intr-un complex privat? Si nu e loc de la primarie? E numerotat si fara placuta

latka a scris:

Se pot întâmplă multe. Va trimit o comunicare oficială sa dați toate datele celui care a condus motocicleta, prima dată, și trebuie sa răspundeți la ea, altfel amenda e de vreo 1500 RON. Mai bine răspundeți invitatiei actuale și plătiți jumătate din minim și gata.

Buna dimineata
Am primit o invitatie de la politia popesti leordeni pentru ca am parcat motocicleta pe locul unui magazin.
Am fost chemat sa fiu amendat conform hcl 99/12.08.2022.
Eu primisem acordul verbal de la fostul sef de magazin sa parchez motocicleta pe o laterala a locului lor de parcare astfel incat ei sa poata descarca marfa pe langa mine si sa nu le mai blocheze altcineva locul.
Seful de magazin s a schimbat si a considerat ca e ok sa nu discute cu mine si sa cheme direct politia.
Pe invitatie e trecut nr de inmatriculare dar la marca au trecut Moto
Ce se poate intampla daca nu ma prezint?
Ma poate amenda politia locala?
Multumesc!
Buna seara, m-am documentat dar nu am gasit un raspuns mai recent, mai e nevoie de acordul bancii respectiv de la fondul de garantare daca vreau sa deschid un SRL cu sediul intr-un apartament luat prin prima casa in 2020?
Nu se va efectua activitate cu publicul e vorba despre un magazin online.
Multumesc frumos !
Va multumesc frumos de informatii
Nu m.ar fi revoltat faptul ca isi opreste garantia pentru reparatii, dar sa opresti garantia toata si sa mai ceri si in plus cateva milioane bune este deja prea mult, + amenintarile cu faptul ca are contract ANAF si daca nu ii dau banii n.o sa fie bine
Buna ziua, dupa 10 luni in care mi-am platit chiria la timp si am fost foarte corect cu proprietarul in momentul cand a trebuit sa plec el ma ameninta, oprindu-mi garantia si fortandu-ma sa platesc 600 ron pentru 2 zgarieturi pe perete care nu costa mai mult de 50 ron.Ma ameninta ca are contract la ANAF si ca o sa ma caute daca nu ii platesc si cei 600 ron chiar daca mi-a fost oprita garantia
Discuție Amenda centura
Salut, azi am fost oprit de un echipaj pe dn1 pentru lipsa centurii, desi eu o purtam .. argumentul agentului a fost ca am tras-o dupa ce m-a oprit acesta.Oke 145 in 48 ore, fara martor pe PV si masina lor fara camera, se poate face ceva in privinta ei? Momentan nu dispun de fonduri pentru amenda, ce se poate intampla daca nu o achit momentan?
In urma unui accident de la sfarsitul lunii trecute Asirom mi-au oferit urmatoarele variante:(Masina e praf fata, longjeroane strambe parbriz spart capota praf radiatoare etc)
"In urma analizarii documentelor din dosarul de dauna mentionat mai sus, va comunicam faptul ca vehiculul se incadreaza intr-un caz de dauna majora." - In conditiile in care masina e mai mult decat dauna majora (Lonjeron stramb parbriz radiatoare etc)
"a) Valoarea maxima a despagubirii pentru situatia in care pagubitul nu face dovada repararii vehiculului, este in suma de: 7151.38 Lei.
Calculul este realizat pe baza valorilor de piata ale unor vehicule de aceeasi marca, tip, model, caracteristici tehnice si dotari, an de fabricatie, avand un parcurs in kilometri si o stare de intretinere comparabile.
In acest caz, valoarea ramasa a fost stabilita la suma de: 2383,80 lei."
Sau :
"B) Valoarea maxima a despagubirii pentru situatia in care pagubitul face dovada repararii vehiculului, conform notelor de constatare si reconstatare emise de reprezentantii ASIROM, este in suma de: 9535.18 Lei.
In cazul in care decideti realizarea reparatiei vehiculului, va rugam sa apelati numai la una din Unitatile service legal autorizate sa efectueze reparatii la vehicule.
Facem precizarea ca prezenta adresa reprezinta o instiintare referitoare la valoarea maxima a despagubirii, insa decizia finala in cazul dosarului de dauna, se stabileste de ASIROM numai dupa ce se prezinta toate documentele solicitate in acest dosar."
Ce documente ??!
Suma propusa de ei mai mult ca sigur nu acopera reparatia in service !
Ce pot face ? Oricum prima varianta cu 2000 si ceva de lei nu intra in calcul !
Multumesc!