avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Activitate silie

Activitate silie

In cazul in care liftul nu are contor separat si este alimentat din reteaua parti comune(casa scarii, ghene , subsol, etc) cum se calculeaza ?
In practica se mai întâmpla ca banii sa nu ajungă la copil, minorul este întreținut de bunici ( materni sau chiar paterni) iar mama folosește pensia alimentara în folosul propriu. Faceți comentarii teoretice, în practica treaba este mai complicata (practica ne omoară). Daca nu ma înșel exista pensia de întreținere în natura deși și asa e de discutat.
Va multumesc pentru precizari. O sa procedez cum ati scris in post, m-am linistit. Va doresc o seara linistita.
Revin cu cateva precizari: contestatia am depus-o la data de 15.12.2016 iar actiunea in istanta la 18.01.2017, intampinarea casei de pensii Bucuresti are data de 03.02.2017. La momentul actual au trecut 45 de zile.Ma pot prevala de acest lucru in raspunsul la intampinare? Va multumesc pentru raspunsuri daca se poate cat mai urgent, nu am decat 10 zile la dispozitie.
Buna ziua.Am depus la casa de pensii sector 6 o cerere de recalculare a pensiei prin luarea in calcul a unor venituri dintr-o adeverinta obtinuta dupa iesirea la pensie care nu au fost valorificate la stabilirea pensiei.Am primit dupa 5 luni raspuns nefavorabil . Am facut a doua zi Contestatie la Comisia Centrala de Constestatii si mi s-a sugerat ca raspunsul va fi tot negativ si sa ma adresez instantei.La sugestia unor colegi dupa 35 zile am depus la Tribunalul Bucuresti cerere de chemare in judecata a casei de pensii a municipiului Bucuresti pt recalculare, deoarece ,ziceau colegii ca raspunsul va veni chiar si dupa 1 an.Azi am primit o comunicare de la instanta. Casa de pensii a facut Intampinare pentru "exceptia prematuritatii cererii de chemare in judecata pentru neandeplinirea conditiei prevazute de art.150 alin.4 din legea 263/2010". Comunicarea instantei imi cere ca in termen de 10 zile sa depun raspuns la intampinare. Ce trebuie sa fac, ce raspuns sa formulez ? Pot retrage chemarea in judecata si dupa trecerea termenului legal de 45 zile de raspuns la contestatie sa pot introduce din nou chemarea in judecata? Daca da trebuie sa fac alte dosare cu actele necesare? Va multumesc pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția Prescriptie plata sulta (1990)
Este vorba de anul 1990 nu exista atunci CF.Poate nu e moral dar a lasa copilul e moral .?. s-apoi era vorba de circa 15% din valoarea casei stabilita de expertiza. Nu cunosc adresa actuala nu am de unde s-o iau. Cum procedez? Va multumesc pt.promptitudine.
Buna ziua.Am o intrebare. In anul 1990 am facut partajul cu fosta sotie (divortul a fost efectuat in 1986),in urma caruia mi-a fost atribuit apartamentul proprietate personala dobandit de amandoi sotii in timpul casatoriei,urmannd ca eu sa-i platesc o sulta fostei sotii.Din varii motive nu am platit acea sulta si doresc sa stiu daca prescriptia de 3 ani este valabila si in acest caz? Mentionez ca fosta sotie nu a mai luat legatura cu mine decat in primii 2-3 ani sa intrebe de copilul nostru care mi-a fost incredintat mie.Actualmente nu mai stiu nimic despre ea.
Cum pot radia un sechestru din anul 1987 din Registrul de Transcriptiuni si Inscriptiuni asupra unui imobil. Mentionez ca exista o sentinta judecatoreasca din anul 1996.