avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Activitate DoruSt

Activitate DoruSt

Nu știu ce cuprinde acel act. Doar că se numește Convenție. Asa apare în documentele de la cadastru.
Buna ziua,
in anul 2016, in urma decesului mamei, s-a dezbatut succesiunea si fiecare a primit cate o cota parte. In noiembrie 2021 are loc decesul tatalui. Inainte cu cateva luni de acest aveniment, el semneaza un act , numit "CONVENTIE" , cu o terta persoana, prin care isi instraineaza toata cota parte . Eu, in calitate de unic copil al lui, mai am dreptul , in aceste conditii, la rezerva succesorala ramasa in urma decesului lui ? Prin acest act numit CONVENTIE este afectata rezerva succesorala ?
Cu consideratie si multumiri !
Buna seara,
daca ma prezint la un notar, de pe raza de domiciliu al tatalui meu decedat, se poate afla daca acesta a instrainat catre un tert, cota parte dintr-un imobil si ce tip de act a fost intocmit sau trebuie neaparat sa deschid succesiunea ?
Multumesc.
Multumesc frumos pentru raspuns.
Buna seara,
exista posibilitatea instrainarii cotei parti dintr-un imobil,detinuta de un coproprietar, sub orice forma (contract vanzare cumparare, donatie, testament, contract de intretinere) , atata timp cat imobilul (un apartament ) nu are cartea funciara facuta ?
Ar exista vreo "portita ' legislativa care sa permita totusi instrainarea acestei cote parti in conditiile lipsei cartii funciare ?
Multumesc mult,
Răspuns la discuția certificat de mostenitor
Buna ziua,
va multumesc mult pentru raspunsul dat.
In urma dezbaterii mostenirii, in certificatul de mostenitor e trecuta masa succesorala , reprezentata de 1/2 dintr-un apartament, pentru sotul supravietuitor si copii ( cealalta 1/2 este tot a sotului supravietuitor).
Tot in acest certificat este specificat faptul ca masa succesorala ramasa de pe urma defunctei are o anumita valoare in lei. Ce reprezinta aceasta suma, valoarea intregului imobil sau doar a 1/2 din imobil care se imparte la sot si copii ?
Se poate instraina o cota parte fara ca imobilul sa aiba documentatie cadastrala ?
Buna seara,
job-ul actual este de reprezentant de vanzari. In urma depunerii demisiei, mi-a fost conditionata incheierea notei de lichidare de aducerea confirmarilor de sold stampilate si semnate de la toti clientii. Exista un temei juridic care sa justifice aceasta conditionare, sau este un abuz din partea angajatorului ?
Ce pot face daca mi se refuza incheierea notei de lichidare ?
Va multumesc.
Multumesc mult pentru raspunsul anterior si revin cu inca o intrebare si anume daca dezbaterea succesorala a unui imobil poate avea loc in timp ce acesta este ipotecat. Cu consideratie.
Buna ziua,
am rugamintea de a-mi raspunde la intrebarea daca, in perioada 2011 -2014 un apartament neinregistrat in Cartea Funciara putea fi ipotecat de catre o banca comercial in vederea obtinerii unui credit (10000 lei).
Multumesc.