avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Activitate moni47

Activitate moni47

Multumesc frumos!
Buna ziua!

Va rog, sunt reclamant intr-un proces de succesiune la Judecatoria Baia Mare. Am angajat avocat de la Baia Mare.
Ideea este ca eu locuiesc in Bucuresti si este destul de greu sa ajung prea des acolo.
Cum pot consulta dosarul respectiv fara sa ma deplasez la Baia Mare?
1. Pot trimite prin e-mail solicitare la Judecatorie sa imi trimita scanat ce doresc din dosar (eventual contra cost)?
2. Unde trebuie sa transmita judecatoria citatiile din dosar: doar la avocatul meu, sau trebuie sa primesc si eu, prin posta, in Bucuresti?
3. Pot solicita parola de la avocat, pentru a consulta eu personal dosarul?

Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Răspuns la discuția Deschidere succesiune
Va multumesc foarte mult pentru sfaturi, sanatate multa!!!
Buna ziua!

Va rog, doresc sa intreb cum se procedeaza pentru deschiderea succesiunii in urma decesului tatalui meu.
Trebuie insa sa precizez ca sunt singurul sau copil
- tatal a divortat de mama cand eram mica. Tata s-a recasatorit, insa nu a avut alti copii cu cea de-a doua sotie
- Eu locuiesc in Bucuresti, insa tata a locuit in ultimii ani la Baia Mare, unde a si murit
- Din cate stiu la succesiune venim eu si sotia supravietuitoare
Cine trebuie sa deschida succesiunea? Eu sau sotia lui?
Cum procedez cu notarul - stiu ca trebuie facuta succesiunea la Baia Mare.
Eu nu cunosc exact bunurile ce au apartinut tatalui, iar toate actele sunt la sotie.
Va rog, cum ma sfatuiti sa procedez, sa caut eu notarul, sa deschid eu succesiunea?

Multumesc anticipat pentru sfat.
Răspuns la discuția Contributie intretinere
Multumesc!
Răspuns la discuția Contributie intretinere
Va multumesc pentru raspuns, insa probabil nu am explicat eu destul de clar.

Deci: fata mea are 23 de ani, termina anul acesta masterul. Daca se inscrie in continuare la alt master sau doctorat (cu taxa), le va termina peste 2 ani, adica la 25 de ani, deci nu depaseste 26 de ani.
INTREBAREA mea era daca face acel master sau doctorat, fara sa depaseasca 26 de ani, primeste in continuare contributie de intretinere?

M-ar interesa in special daca s-ar inscrie la doctorat in continuarea masterului de acum.

Normal zic eu ar fi sa primeasca, deoarece isi continua studiile.

Multumesc inca o data si va doresc o zi frumoasa
Buna ziua!

Fiica mea are 23 de ani si este studenta in ultimul an de master la facultate. Ea primeste contributie de intretinere de la tatal ei. Stiu ca poate primi in continuare daca isi continua studiile, dar nu mai mult de 26 de ani.
Va rog, poate primi in continuare aceasta contributie daca se inscrie in continuare la alt masterat la o facultate particulara?
Dar daca se inscrie in continuare la doctorat la facultatea la care este in prezent (Universitatea Bucuresti)?

Multumesc frumos,
Răspuns la discuția Sediu firma
Multumesc!
Discuție Sediu firma
Buna ziua!

Suntem 2 propietari de apartamente intr-o vila. Eu locuiesc la parter, vecinul la etaj. Acesta are o firma-S.R.L.- cu sediul la adresa la care locuieste (adica la etajul vilei).
Pot sa va intreb daca pentru stabilirea sediului firmei la adresa comuna la care locuim nu avea nevoie si de acordul meu?
Cu stima,

Monica S.
Răspuns la discuția Executor judecatoresc neserios
Multumesc!