avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Activitate aurelia2

Activitate aurelia2

Buna ziua!
Intrebarea se adreseaza celor care cunosc procedura privind actualizarea actelor asociatiilor de proprietari.
Am depus dosarul la judecatorie si, dupa multe incercari, a fost acceptat si am primit hotararea.
Nedumerirea mea este ca se depune doar un singur dosar (nu se mai primesc mai multe exemplare), iar dosarul ramas la asociatie (actele au fost redactate in cate 2 exemplare) practic nu ar fi o dovada ca exact acelea au fost depuse.
Ma gandesc ca o solutie ar fi sa fie stampilate si semnate de persoana care le-a intocmit. Se poate?
Intreb pentru ca nu stiu cat sunt dispuse grefierele/functionarele de la judecatorie confirme exemplarul de la asociatie.
Sper ca m-am facut inteleasa.
Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Asociatii de proprietari
Multumesc frumos! Asta am inteles si eu, dar ma intriga partea a doua, caci suntem deja la a 4-a depunere si mereu apar alte argumente de respingere ...
Buna ziua! Va rog frumos sa-mi explicati urmatoarea sentinta judecatoreasca, data deocamdata online, avand in vedere ca intentia asociatiei este de a actualiza CEX-ul, statutul, regulamentul si componenta membrilor (modificata in mare parte si adaugate cereri pt. toti care au dorit sa fie membri, luat de la zero, cum se spune), dupa 18 ani, de cand nu s-a mai facut nimic si aliniat totul la Legea 196/2018.
Iata deci sentinta: "Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte cererea. Ia act de modificările intervenite cu privire la alegerea Preşedintelui Asociaţiei şi cu privire la componenţa Comitetului Executiv, potrivit procesului-verbal al Adunării Generale a Proprietarilor din data de 03.06.2024. Dispune înscrierea modificărilor în Registrul Asociaţiilor de Proprietari. Respinge în rest cererea ce neîntemeiată. Cu apel în termen de 5 zile de la comunicare, cererea urmând a se depune la Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti. Pronunţată astăzi, 09.07.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei.
Document: Încheiere finală (dezinvestire) 09.07.2024"
Multumesc anticipat!
Va multumesc frumos pentru sfat!
Va multumesc frumos pentru raspuns!
Buna seara! Asociatia de proprietari al carei presedinte sunt de cateva luni, intentioneaza sa schimbe banca, din cauza comisioanelor mari percepute. Cu aceasta ocazie doresc ca platile furnizorilor sa le fac eu, direct pe site-ul acestora, folosind cardul nou, fara a-l mai implica si pe administrator. Intrebarea este: pot sa fac aceste plati eu, sau chiar si altele, evident prin hotararea si autorizarea si de catre CEX? Nu am gasit in Legea nr.196/2018 nicio precizare. Pana in prezent le face adminul, cu OP-uri si participam impreuna, cu acele token-uri. Va multumesc anticipat!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-adevar totul depinde de calitatea umana ... problema ramane insa, caci cu greu o gasesti ... chiar si la aziluri scumpe sunt situatii grele pt. batrani ... totul este de fatada si frumos cand apare camera de luat vederi ... cunosc persoane care au schimbat mai multe asemenea locasuri, unde se percepeau sume semnificative, sau persoane care s-au prapadit repede, caci atentia care ar fi trebuit sa li se acorde nu a fost cea promisa, personalul fiind lipsit de omenie, asa cum este in majoritatea locurilor, spitalelor si chiar in salasurile patronate de biserici, unde chiar am intrat si am fost oripilata (luxul lua ochii, iar batranii erau legati de pat, sedati, chipurile sa nu se raneasca, fara sa-i scoata nimeni pe-afara, macar cu un carucior) ... De-afara totul este frumos, dar doar atat ... greu se gaseste un asemenea loc condus de OAMENI si cu personal uman, ca sa zic asa ... stiu ca ele exista, dar sunt putine si ocupate la maxim ... Credeti-ma, ma preocupa de foarte multi ani acest lucru si treptat-treptat am sters totul de pe lista, ramanand la ideea de a ramane in casa mea, caci noi nu ne putem compara cu strainatatea ... este greu sa ingrijesti un batran (stiu din proprie experienta), dar cine isi asuma, ar trebui s-o duca la capat in mod onest, iar ramasul in propria casa, iti confera o oarecare autonomie, atata timp cat esti in plinatatea facultatilor mintale si te poti deplasa cat-de-cat .... Va multumesc, inca o data, dl.Cornea. caci va consumati timpul pt. a discuta/comunica cu mine si va marturisesc ca m-am angrenat in dialoguri, mai mult pt. ca se mai informeaza si altii! Sarbatori frumoase si pace in inimi va doresc tuturor!


aurelia2 a scris:

Depinde de situatie. In niciun caz statul nu va benificia, ci rudele, atatea cate or fi, care nu s-au inghesuit sa ajute ... apoi nici testamentul, dupa parerea mea nu este bun in toate situatiile ... daca vei ajunge sa nu te poti deplasa si vei sta cumva 'sechestrat' si cu legaturile cu exteriorul taiate, nu ai cum schimba testamentul, sau orice act l-ai incheiat anterior ... Am cantarit toate situatiile, mai ales ca am ajuns la un oarecare grad de intelepciune si avem si un nepot mai apropiat, dar nu stii cum vor decurge lucrurile pe viitor ... Oamenii buni si dezinterisati sunt putini, la fel si propriii copii ... se cunosc multe cazuri, in care copiii si-au abandonat parintii, sau le aplica rele tratamente ... solutia optima este pe undeva pe la mijloc, in functie de circumstante, iar sfatul pe care l-am dat unora, l-am dat dupa ce chiar cunosc unele cazuri, care, ca si mine, au scos si azilul din ecuatie, unde, cati bani ai da, tot esti tratat prost ... daca ai totusi un oarecare sprijin in cineva de omenie si dezinteresat, in mod sigur nu va pretinde un testament ... iar daca va dori sa te ingrijeasca dezinteresat, sau iti va angaja o persoana care sa te ingrijeasca bine (platita de tine, evident), abia atunci poate poti incheia o intelegere scrisa si autentificata ... aceasta este parerea mea ... daca nu, atunci ne asumam tot - si moartea in conditii mai 'urate', iar dupa, nu ne va mai interesa nimic, caci materia ramane in urma, iar viata este doar o experimentare a acesteia ... toate acestea sunt scenarii de luat in seama pentru noi, cei de varsta a 3-a ...