avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Activitate morfic

Activitate morfic

eu mi-am declarat veniturile depunand formularul 200 parca la ANAF. Trebuia sa le declar si la CAS?
Buna ziua,
Am primit in urma cu cateva zile o instiintare din partea Casei de Asigurari de Sanatate privitor la neplata unor contributii catre ei. Este vorba despre niste contracte de prestari servicii incheiate intre mine ca persoana fizica si un muzeu. Este vorba despre servicii ca muncitor pe santier arheologic. Contractele si deci restantele sunt din 2007 si 2008. Din cate retin eu (nu am reusit deocamdata sa gasesc contractele), in perioada respectiva (si parca pana in 2010), beneficiarul era cel care trebuia sa achite toate cheltuielile de acest fel. Va rog sa-mi spuneti daca gresesc. De asemenea, este normal ca abia in 2012 sa fiu anuntat pentru prima data despre niste restante din 2007 si 2008, direct cu majorari calculate din momentul respectiv?
Va multumesc,
Petru Ureche
Ca persoana fizica
Buna ziua,
Am lucrat cu contract de prestari servicii in perioada 12.08.2010 - 24.08.2010 pe un santier, in acelasi timp fiind angajat cu contract de munca la o firma. Intrebarea mea este daca trebuie sa platesc contributiile catre stat si din salariul incasat prin contractul de prestari servicii sau nu.
Bună ziua. În data de 22 10 2007 am avut un accident. În urma încheierii procesului verbal mi s-a dat dreptate, dar celalalt șofer nu a semnat. În 20.02.2008 am depus un dosar la judecătorie pentru recuperarea daunelor. Procesul a fost suspendat deoarece celalalt sofer facuse reclamatie, in 4.11.2008 fiind primul termen. I s-a acceptat dupa mai bine de un an contestatia si la a doua infatisare a castigat procesul, fara ca eu sa fi fost citat ca martor, desi aveam impotriva lui un proces de pretentii in urma aceluiasi accident. Nu era normal sa ma audieze si pe mine?
În data de 22.10.2007 am avut un accident. Un tip a schimbat banda fără să se asigure și m-a lovit în ușa dreapta fața. Am mers după 2 zile la poliție (numai atunci a putut el) și polițistul l-a declarat vinovat. Individul nu a vrut să îmi dea asigurarea. Mi-am reparat mașina și am așteptat să vad dacă face contestație. Nu a facut, așa că, pe 02.06.2008 am depus un dosar pentru recuperarea daunelor. Apoi aflu cu stupoare că dosarul a fost suspendat, și aflu că pe data de 02.09.2008 celălalt face contestație pentru un accident petrecut cu aproape un an înainte. Am așteptat să fiu citat ca martor în acest proces, lucru care nu s-a întâmplat și acum am văzut pe Portalul Instanțelor că în data de 20.01.2009 individul scapă de plata amenzii și mai primește și despăgubiri !!!!
Ciudat mers al lucrurilor, dacă puteți vă rog să-mi explicați ce s-a întâmplat, că eu nu mai înțeleg nimic.
Discuție Amenda
Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: In timp ce ieseam cu spatele din parcare am lovit usor un stalpisor de cca 50 cm inaltime care mi-a infundat fusta spate la masina si mi-a ciobit putin semnalizarea. Ca orice cetatean responsabil :) am mers la politie pentru a obtine o hartie de reparatie, am explicat ce mi s-a intamplat si ca stalpisorul este in regula (era pt ca intre timp a fost taiat pt ca incurca). Mi s-a intocmit un proces verbal de contraventie in care am primit 4 puncte de amenda, deci 200 RON si 3 puncte de penalizare. Am contestat procesul verbal, dar nu m-am putut prezenta la proces fiind plecat din localitate in interes de serviciu, iar contestatia a fost respinsa. Dupa ce am primit decizia am mers sa platesc amenda pentru a beneficia de plata unei jumatati in termen de 48 de ore, dar cei de la Finante au spus ca 48 de ore doar de la data emiterii procesului verbal, si nu si a sentintei, deci am platit integral. Intrebarea mea este daca dupa ce am contestat procesul verbal si deci prevederile acestuia au fost suspendate temporar, nu era normal ca de la primirea instiintarii ca a fost respinsa contestatia sa am la dispozitie 48 de ore pt plata la jumatate?
Si a doua intrebare...merita sa fac recurs?
Răspuns la discuția Contestare proces verbal
Si in cazul suspendarii, se mai revine la cauza? Eu m-am prezentat de 2 ori la proces, iar a 3-a oara nu, si a fost suspendat. Prima si a doua oara nu am fost audiat din cauza unor greaeli facute la incadrarea dosarului. Multumesc!
Discuție 3 probleme auto
1. la iesirea din parcare am lovit un stalpisor si mi-am indoit putin partea din spate a masinii. Cand am mers la politie pentru autorizatie am primit 3 puncte de penalizare si 4 puncte amenda, in valoare de 200 RON. Este normal sa primesc penalizare si amenda asa mare doar pt ca am lovit un stalpisor in parcare?
2. In aprilie anul trecut am avut un accident. Prin procesul verbal incheiat politistul a considerat ca eu eram cel vinovat. Am facut plangere si am castigat. Eu nu mi-am reparat masina dupa acel accident deoarece era foarte putin indoita si nu am avut nici posibilitatea financiara atunci si stiind ca am dreptate nu as fi vrut sa o repar pe banii mei. Daca o repar acum, pot cere despagubire pe factura de acuma?
3. In octombrie am avut un alt accident, politistul mi-a dat mie dreptate, celalalt nu a vrut insa sa-mi dea asigurarea, nu a semnat procesul verbal si a spus ca face contestatie. Desi au trecut 4 luni de atunci nu am primit citatie de la tribunal. Eu nu am de gand sa-mi repar masina pe banii mei daca el e de vina. Nici pe portalul instantelor de judecata nu apare plangere contraventionala facuta de respectiva persoana. Ce trebuie sa fac?
ms mult