avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1795 soluții astăzi
Forum Activitate Ujub

Activitate Ujub

Cum e posibil sa plateasca acest debit nudul proprietar care de circa 10 ani se afla in Australia.Aceasta obligatie cade in sarcina exclusiva a uzufructuarului pentru ca el are posesia si folosinta locuintei...
În 1999 am vândut fiului meu (care locuieşte definitiv în Iaşi)apartamentul în care locuiesc(din 1973)din Suceava cu clauza uzufructului viager şi fără condiţia întreţinerii...
Întreb,cine are obligaţia plăţii cheltuielilor comune către asociaţia de proprietari,proprietarul sau uzufructuarul care are posesia şi folosinţa şi care locuieşte efectiv în acest apartament,precum şi temeiul legal al acestui răspuns.
Vă mulţumesc mult pentru ajutor.
Deoarece nu sunt doi executori judecătoreşti care să procedeze conform legii,întreb,cine-i verifică pe aceştia ?
Vă mulţumesc frumos.
Respectiva chitanta se mai poate copia si la o multifunctionala performanta pentru a nu disparea scrisul(in timp).
Fondul de reparatii nu a fost niciodata restituit.Cel ramas necheltuit la finele anului se reporta pentru anul urmator.In anumite situatii(legale)si fondul de rulment are aceeasi soarta .
Discuție Penalizări...
În ce situţii o asociaţie de proprietari poate impune penalizări ce depăşesc debitul la care se calculează, pentru neplata la termen a cheltuielilor comune?Menţionez că penalizările sunt de ordin intern şi nu a furnizorilor de utilităţi.Dacă se poate aş dori un model de sistem propriu de penalizări aplicabil într-o asociaţie de proprietari.
Vă mulţumesc mult pentru sprijin.
Printr-un testament notarial în 2005 mama mea a lăsat legatarului(fratelui cel mai mic din 5 fraţi existenţi)cam trei sferturi din averea totală inclusiv casă cu luvadă cu condiţia ca acesta să aibă grija de mama până la inclusiv cheltuielile de înmormântare.Mama a murit în 2016 la 92 de ani.Legatarul face parte din a doua căsătorie a mamei împreună cu penultimul frate.Toată această avere,casă şi pământuri(intra şi extravilan)aparţin în totalitate tatălui biologic al primilor 3 fraţi.Acesta a decedat în 1951.Tatăl vitreg a decedat în 1992,care la rândul său nu avut nicio avere.Nu a fost deschisă niciodată succesiunea...Întreb,în această situaţie(în lipsa succesiunii)putea mama,legal,să lase prin testament cele de mai sus ? şi mai ales că nimeni nu a ştiut nimic până după decesul acesteia.Cum rămâne cu moştenitorii rezervatari,dacă se poate ataca şi în ce condiţii acel testament,în caz că da cum trebuie să procedăm pentru a anula acel testament şi în continuare să urmăm paşii prevăzuţi de normativele de resort aplicabile.
Vă mulţumesc frumos.:O
Răspuns la discuția Poprire, deblocare cont
Eu am avut o situaţie mai frumoasă,în sensul că mi s-a făcut o executare silită(fără nicio notificare prealabilă) prin poprire din pensie.Executorul a comunicat poprirea la cele doua case de pensii de unde primesc pensiile precum şi indisponibilizarea conturilor mele de la 32 de entităţi bancare şi nebancare din două judeţe...Ambele case de pensii s-au conformat reţinîndu-mi 1/3 din pensie iar ce a rămas a fost transferat in contul meu bancar de unde şi banca imi ia 1/3.NO COMENT !Ce facem cu prevederile Codului de Procedură Civilă ? Mai sunt aplicabile sau mergem după cum vrea muşchiul fiecărui executor judecătoresc ?
Bună ziua,
Sunt pensionar cu două pensii la doua case de pensii diferite.Una din pensii este de 1454 lei iar cea de a doua este de 371 lei.Printr-o executare silită mi se face poprire la ambele case de pensii astfel că din pensia mare mi se reţine 1/3 conform legii.Această casă de pensii în calculul reţinerii nu-mi adună şi pensia mică.Din pensia mică mi se reţine tot 1/3 dar acest terţ poprit îmi adaugă la calcul şi pensia mare.
Întreb: 1. Dacă terţul poprit ce-mi este dator periodic cu distribuirea pensiei mici poate să ia în calcul şi pensia mare cu toate că nu este debitorul acesteia şi care este termenul legal pentru a proceda astfel ?
2.Dacă din pensia mică se poate face o poprire chiar dacă este mai mică decât 1/2 din salariul minim net pe economie şi care este baza legală ?
Vă mulţumesc frumos.