Scoala cere declaratie notariala pentru Art 175 Îndatoririle părinţilor, tutorilor sau susţinătorilor legali.
Din cate citim se cere doar o declaratie pe proprie raspundere ci nu notariala. Are scoala dreptul de a cere declaratie notariala?
"(6) Parintele/reprezentantul legal al anteprescolarului/prescolarului sau al elevului din invatamantul primar are obligatia sa il insoteasca pana la intrarea in unitatea de invatamant, iar la terminarea activitatilor educative/orelor de curs sa il preia. In cazul in care parintele/reprezentantul legal nu poate sa desfasoare o astfel de activitate, imputerniceste un alt adult"
Multumesc de raspuns, am sa fac o contestare a platii luna viitoare si sper ca o sa le vina mintea la cap. Am sa ii invit sa citeasca si acest topic...
As vrea o clarificare la problema de mai jos, am citit multe topicuri inclusiv articolul publicat de dvs, pe site. Vreau sa ma conving ca am dreptate.
Am un apartament in chirie iar chiriasul s-a plans de cheltuielile ridicate.
Initial nu am bagat de seama, ulterior find bloc nou am decis sa ma bag in CEX. Find in CEX am observat modul nelegal in care administratia incaseaza si cheltuieste. Oarecum am mai stopat din fenomen dar am si iesit din CEX, pentru ca nu semnez cu ochii inchisi.
Au fost prezentate neregulile in ultima sedinta AGA si in mod surprinzator am fost luat la misto ca fac scandal pentru 14-15 ron luna.
As vrea sa imi spuneti ce exact sunt cheltuieli sunt pe persoana, pe cota parte si pe apartament.
In acest moment, totul se incaseaza si se divizeaza la numar apartamente. Asa au decis intr-un AGA la care nu am luat parte, ca toate cheltuielile se impart la nr apartamente.
Cheltuieli Curente : (corectati cum ar fi legal)
- Apa -> plata per apartament (contor individual pe casa scarii, pierderile per apartament)
- Gunoi -> plata pe persoana
- Curent (tot ce tine de asociatie, lifturi, iluminat parcare, camera tehnica, casa scarii, etc) -> plata per apartament
- Administrator -> plata per apartament
- Curatenie ->plata per apartament
- Abonament service lifturi -> plata per apartament
- Abonament internet (camere video) -> plata per apartament
- Investitii, reparatii, diverse, etc -> plata per apartament
Am contestat ultimele cheltuieli, si raspunsul presedintelui a fost: 'Momentan se merge pe decizia majoritatii. Alt comentariu nu pot sa fac.'
Se merge pe faptul ca se crede ca in lege asociatia are dreptul de a schimba cum vor legea in baza textului de mai jos:
"Modul de repartizare a cheltuielilor pe numărul de persoane dintr-un apartament se va stabili printr-un regulament aprobat de către comitetul executiv a asociației. Suplimentar, comitetul executiv va putea stabili cote de participare și pentru persoanele care locuiesc temporar în imobil, timp de mai mult de 15 zile pe lună."
Va rog frumos, sa ma convingeti ca eu gresesc si ca ei au dreptate.
Buna, pana la urma s-a elucidat misterul. Totul (presupunem) din cauza unei pile a dezvoltatorului la banca, care acum este si directoarea sucursalei. Poveste destul de incalcita, dar din buna credinta am platit parcarea din nou prin transfer bancar. Probabil nu sesizau niciodata lipsa banilor daca ANAF-ul nu era in control pentru returnare TVA. Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Am o situatie mai ciudata, si nu gasesc raspuns. Ma scuzati daca scriu in forumul gresit.
Acum 14 luni am cumparat un imobil+parcare. Ambele contracte de vanzare au fost semnate in prezenta notarului, dezvoltatorului si reprezentantul bancii. Apartamentul fiind credit ipotecar iar parcarea fiind platita separat.
Totul frumos, a fost eliberat CF, titlu de proprietate parcare, etc.
Astazi am fost sunat de catre dezvoltator ca nu gasesc chitanta pentru plata parcarii si din cate zic nici in contul lor nu este vreo dovada.
Sincer sa fiu, la vremea respectiva a fost o intreaga nebunie legat de tot ce tine plati, banci, etc.
Din cate stiu am platit cash la ghiseul bancii cu buletinul. Se elibereaza o singura chitanta care este prezentata vanzatorului. Am cautat toate actele acasa si nu am nici o dovada, maine merg la banci sa vad daca pot sa imi spuna ce plati au fost facute de catre mine cu buletinul, cash.
Cum pot iesi din situata respectiva? Mi se pare ciudat ca dupa atata timp se pun intrebari de catre o firma mare, si trecad anul lor fiscal fara sa vada probleme de balanta in conturi.
Totul a fost facut legal, chiar prin notarul agreeat de ei, care a si eliberat titlul de proprietate si CF-ul catre mine si sotie.
Au vorbit frumos la telefon, mi-au zis daca cumva am ceva dovada cu plata, dar tare mi-e ca ne asteapta vremuri grele prin instanta,
Suntem o asociatie noua formata din doua blocuri si am avea nevoie de sfaturi pe partea de predare/receptie imobil.
Mentionez ca cele doua blocuri au fost construite la doi ani distanta, cel mai nou fiind gata acum un an de zile.
Au fost incepute demersurile de ceva timp, insistam, ameninam sa ne dea cartea tehnica si sa semnam procesele de primire/predare de la dezvoltator. Le-am dat un termen de limita dupa care vor fi dati in judecata.
Saptamana aceasta s-a constatat ca vasul de expansiune al blocului este fisurat, necesitand inlocuirea lui. Fiind foarte scump, unii membri CEX dar si proprietari invoaca faptul ca nu s-a facut receptia si trebuie inlocuit pe cheltuiala dezvoltatorului.
Un aspect important este ca camera tehnica este in primul bloc, cel gata acum trei ani, blocul nou fiind ulterior legat la aceasta camera.
Intrebarea noastra este ce exact acopera garantia, de cand este valabila aceasta garantie, tinand cont ca al doilea bloc a fost gata dupa doi ani?
Dezvoltaturul ne-a dat un raspuns foarte evaziv:
Spatiile si instalatiile comune aferente imobilelor corp A si corp C din xxxxxxxxx , respectiv yyyyyyy sunt cote parti comune si indivize a fiecarui proprietar de apartament conform contractelor de vanzare-cumparare incheiate la notar individual ; dar se poate proceda oricand si la semnarea unor procese verbale de predare/primire catre fiecare in parte si/sau Asociatia de proprietari.
Ca sa inchid acest topic, pana la urma m-au despagubit cand le-am dat termen de o saptamana sa plateasca sau judecata.
Pe langa asta am trimis un email cu toata lumea in CC, cu intreaga poveste.
A doua zi banii erau in cont.
Intradevar nimic nu este identificat,
Situatia legata de pamant este mai complicata, fiind bloc fost Electrica (societate stat), construit in 2002, Electrica fiind cumparata mai tarziu de Enel si SISE.
Exista lege prin care pamanturile de stat nu se transferau la cumparararea societatilor de stat, cred ca este vorba de Art. 36 – LEGEA 18/1991.
De la Enel si SISE au fost cumparate apartamentele, unele voluntar altele la licitatie.
Cu contractul e si mai ciudat, cei ce au cumparat de la Enel inca sunt cu dare in plata si cu posibilitate de cumparare, iar cei de la SISE sunt trecuti ca proprietari pe pamant in contract.
Interesant ca nici cota celor de la SISE (cam 1/4 din total) nu este identificata in contracte.
Noi, cei care am cumparat de la Enel nu prea dorim cumpararea terenului acum, acesta avand un pret exorbitant pentru moment, fiind zona foarte buna.
Nu stiu daca ar fi relevanta o identificare, fiindca parcarea ocupa numai 50% din acest lot, restul fiind gazon (neutilizabil ca altceva as zice eu).
Dar cu toate acestea, unii oameni nu inteleg ce inseamna dare in folosinta si ce inseamna sa ai trecut cota parte in contract (pe care eu platesc impozit, cheltuieli, etc) si abuzeaza prin a parca toate masinile.
Desi nescris stim toti ca parcarea a fost conceputa ca 1 loc/apartament.
Inainte eram mai multi uniti, acum unii si-au cumaparat si ei doua masini si nu mai comenteaza....
Pot sa ma indrept si legal impotriva asociatiei, sunt sigur ca nu au nici o sansa, mai ales ca sunt multe nelamuriri legate de administratie.
Dar vreau sa se rezolve pasnic daca se poate.
Cum pot forta asociatia de locatari sa imparta locurile de parcare?
In momentul de fata, blocul, detine cu dare in folosinta un teren pe care sunt facute parcari. In contract am cota din acest teren (cota parte 88mp) cu mentiunea ca il pot cumpara.
De cumparat nu se pune inca problema.
Problema este ca unii au cate 4 masini si seara sunt multe probleme legate de parcare.
Am tot ridicat problema, eu si inca cativa vecini. Total ignorati de presedinte.
Deci cum pot forta impartirea? Asta inainte de a pune o barierea pe unul din locuri cu japca.
"....de sub B 1.1-2, imobil constând din apartamentul nr. x, situat la et. l, compus din 3 camere, bucătărie, 2 băi, 3 debarale și 2 holuri, cu 2,48% părți comune: fațada, fundațiile, instalațiile necesare exploatării clădirii, centrala termică, casa scării B — parter - etaj II și cota de 3,2% părți comune indivize particulare ale SAD 1 care sunt: casa scării A de la parter- mansarda, casa scării B de la parter — etaj II, 1 magazie și o cameră de depozitare scara A, 1 cameră depozitare scara B) și cota de 88/3537 mp. teren în folosință, drept ce se transmite concomitent cu încheierea prezentului act în beneficiul cumpărătoarei, care urmează să dobândească asupra lui dreptul de proprietate, în condițiile art. 36 alin. 3 din Legea nr. 18/1991 republicată. Subsemnații vânzători am dobândit imobilul, ca bun comun, prin cumpărare, în baza contractului de vânzare-cumpărare nr....., anexat, autentificat de notar publi......"