avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Activitate elutza

Activitate elutza

Bună ziua,

Rog ajutor în următoarea problemă: un SRL este implicat intr un proces…ni s a cerut să dovedim calitatea de reprezentant legal….am scos online un certificat constatator de la ONRC.

Nelămurirea mea este dacă mai trebuie semnat/ștampilat conform cu originalul. Multumesc
Multumesc pentru raspuns.

Judecata nu o consideram o optiune, din respect pentru memoria unchiului.

Citisem pe forum despre notiunea de "desemnare prin testament a unui legatar universal al tututor bunurilor mobile si imobile". Nu poate fi o optiune petru noi?

Cu multumiri.
Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema.

Bunicii mei au avut 2 copii...bunicul este decedat si nu s-a dezbatut mostenirea dupa el. De asemenea, a decedat si unchiul meu, avand ca urmasi 2 copii.

Bunica mea vrea sa-i lase tatalui meu, partea ei din "avere". Ideea era ca sa se faca acum dezbaterea dupa bunicul si ulterior bunica sa-i doneze partea ei tatalui meu.

Pentru aceasta, ar trebui sa fie prezenti sau mandatati toti mostenitorii bunicului meu: bunica, tata si cei 2 verisori. Unul din verisorii mei nu se afla in tara si se tot inventeaza motive pentru a nu transmite o procura pentru a fi mandat si prin urmare, toata "procedura" stagneaza.

Exista vreo solutie ca bunica sa-i lase tatalui meu intreaga mostenire ce-i revine, in lipsa acestei mandatari?

Multumesc
Răspuns la discuția lamurire indemnizatie
multumesc mult pentru raspuns. o seara buna!
Răspuns la discuția lamurire indemnizatie
iulie 2015 - 16 august 2016 - CCC

din 17 august 2016 nu mai lucrez (contract de munca incetat cu acordul partilor).
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o lamurire. desi am citit noua lege a indemnizatiilor nu am reusit sa ajung la o concluzie.

Pana in data de 16 august 2016 am fost in CCC (2 ani) pentru bebe1 (nascut in septembrie 2014). incepand cu data de 17 august 2016 mi-am dat demisia.

in momentul de fata sunt din noua insarcinata, urmand sa nasc in iunie 2017.

Voi beneficia de indemnizatie sau nu? Multumesc de ajutor.
Buna ziua,

Va rog un sfat in urmatoarea situatie: in data de 18 iunie a.c. tatal meu a fost implicat intr-un accident rutier, exclusiv cu daune materiale. La faza locului s-a deplasat un echipaj al politiei care a incheiat un proces verbal prin care s-a stabilit vinovatia celuilalt sofer.

Am incercat sa deschidem un dosar de daune la compania asiguratoare a "vinovatului", dar ni s-au cerut niste copii ale unor acte (C.I. sofer, C.I. proprietar, certificat de inmatriculare, copie RCA) pe care "partea adversa" refuza de o saptamana sa ni le trimita.

Ce putem face in aceasta situatie? Din pacate, masina noastra este avariata peste posibilitatile noastre financiare de a suporta costul reparatiei, apoi judecata pentru recuperarea contravalorii reparatiei.

Multumesc pentru ajutor.
Discuție evictiune
Buna ziua !

Indraznesc sa va deranjez cu urmatoarea intrebarea: suntem proprietarii unui imobil cumparat in baza Legii 112.

In cazul in care imobilul este obtinut in instanta de catre fostii proprietari (Legea 10), am auzit ca exista o lege prin care PMB este obligata la plata valorii reactualizate a pretului platit de chirias pentru imobil.

Este adevarat sau nu? Sau este vorba de un articol din C. Civil? :-/

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri