20 de persoane au pus bani și au cumpărat un teren. apoi au făcut o convenție prin care stabilesc ce loc de parcare revine fiecăruia, l au amenajat, îngrădit etc. Suprafața terenului a dus la existența unui spațiu “mort” (cam 80% dintr un loc de parcare). Acel spațiu mort a fost inchiriat.
Rog ajutor în următoarea problemă: un SRL este implicat intr un proces…ni s a cerut să dovedim calitatea de reprezentant legal….am scos online un certificat constatator de la ONRC.
Nelămurirea mea este dacă mai trebuie semnat/ștampilat conform cu originalul. Multumesc
Judecata nu o consideram o optiune, din respect pentru memoria unchiului.
Citisem pe forum despre notiunea de "desemnare prin testament a unui legatar universal al tututor bunurilor mobile si imobile". Nu poate fi o optiune petru noi?
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema.
Bunicii mei au avut 2 copii...bunicul este decedat si nu s-a dezbatut mostenirea dupa el. De asemenea, a decedat si unchiul meu, avand ca urmasi 2 copii.
Bunica mea vrea sa-i lase tatalui meu, partea ei din "avere". Ideea era ca sa se faca acum dezbaterea dupa bunicul si ulterior bunica sa-i doneze partea ei tatalui meu.
Pentru aceasta, ar trebui sa fie prezenti sau mandatati toti mostenitorii bunicului meu: bunica, tata si cei 2 verisori. Unul din verisorii mei nu se afla in tara si se tot inventeaza motive pentru a nu transmite o procura pentru a fi mandat si prin urmare, toata "procedura" stagneaza.
Exista vreo solutie ca bunica sa-i lase tatalui meu intreaga mostenire ce-i revine, in lipsa acestei mandatari?
Va rog un sfat in urmatoarea situatie: in data de 18 iunie a.c. tatal meu a fost implicat intr-un accident rutier, exclusiv cu daune materiale. La faza locului s-a deplasat un echipaj al politiei care a incheiat un proces verbal prin care s-a stabilit vinovatia celuilalt sofer.
Am incercat sa deschidem un dosar de daune la compania asiguratoare a "vinovatului", dar ni s-au cerut niste copii ale unor acte (C.I. sofer, C.I. proprietar, certificat de inmatriculare, copie RCA) pe care "partea adversa" refuza de o saptamana sa ni le trimita.
Ce putem face in aceasta situatie? Din pacate, masina noastra este avariata peste posibilitatile noastre financiare de a suporta costul reparatiei, apoi judecata pentru recuperarea contravalorii reparatiei.
Indraznesc sa va deranjez cu urmatoarea intrebarea: suntem proprietarii unui imobil cumparat in baza Legii 112.
In cazul in care imobilul este obtinut in instanta de catre fostii proprietari (Legea 10), am auzit ca exista o lege prin care PMB este obligata la plata valorii reactualizate a pretului platit de chirias pentru imobil.
Este adevarat sau nu? Sau este vorba de un articol din C. Civil? :-/