avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1568 soluții astăzi
Forum Activitate bob222

Activitate bob222

Multumesc frumos! Intr-adevar, "rezonabil"...
Buna ziua!
Am depus o cerere de consultare dosar si va intreb care este acel termen "rezonabil" prin care se accepta sau se respinge cererea? In cadrul dosarului penal m-am constituit parte civila.
Va multumesc frumos!
Buna ziua!
Am nevoie de o consultatie juridica in Bucuresti pt drept penal/plangere-denunt DNA.
Mai exact caut un avocat specializat in penal care sa citeasca plangerea ce urmeaza sa o depun si sa-mi explice in linii mari ce anume trebuie taiat sau adaugat in plangere.
Nu este ceva deosebit de complicat, faptele sunt evidente, nu cred sa dureze mai mult de 30-40min.
Rog contact in privat, cu nr de contact si onorariul perceput. Nu pot discuta detaliile in public.
Multumesc frumos!
Răspuns la discuția Recuperare cheltuieli de judecata
Va mulțumesc frumos pentru răspuns.
Hotărârea este definitivă. Voi notifica întâi partea adversa iar dacă nu, voi căuta un executor.
Buna ziua,
Am fost dat in judecată, am câștigat procesul iar în hotărâre se specifica faptul că trebuie să mi se plătească cheltuieli de judecată de către persoana care m-a dat in judecată.
Cum se procedează pentru a-mi recupera aceste cheltuieli?
Trebuie sa fac o cerere la judecător?
Mulțumesc frumos și aștept lămuririle dvs!
Stimata doamna avocat, apreciez rapunsul dvs insa am totusi cateva nelamuriri sau, poate nu am inteles raspunsul dvs.
Intrebarea era daca sub forma unui contract de Dare in Plata se poate stinge o datorie doar prin vanzarea nudei proprietati. Daca era vorba de un contract de V-C era alta discutie.

Nu o sa intru in detalii daca acest drept de nud proprietar valoreaza cel putin la fel de mult fata de suma imprumutata (in opinia mea exclus, apartamentul a fost "cumparat" la valoarea de piata, deci raspunsul este nu) ci daca sub forima unui act autentic incheiat strict sub prevederile art. 1492 CC se pot stinge astfel datoriile?
(Dacă prestaţia oferită în schimb constă în transferul proprietăţii sau al unui alt drept, debitorul este ţinut de garanţia contra evicţiunii şi de garanţia contra viciilor lucrului, potrivit regulilor aplicabile în materia vânzării).
Garantia contra evictiunii se poate aplica strict asupra unui drept vandut care nu implica posesia?

Problema mea nu este acel drept de uzufruct deorece este un caz mai special. Mama mea a fost tinuta cu forta intr-un apartament dupa incheierea acelui act pentru a nu ajunge la doctor. in urma sesizarilor mele, politia a spart usa si mama mea a ajuns la spital fiind diagnosticata cu dementa cu corpi Lewy (un fel de alzheimer cu parkinson, boli degenerative ale creierului) in grad avansat, boala fiind intr-un stadiu avansat fiind de 5 ani prezenta.
Problema mea este cu notarul care cred ca a facut un act abuziv si si-a incalcat atributiunile desi i s-a comunicat verbal ca mama mea avea probleme de sanatate!
Este vorba de un uzufruct viager pe toată perioada cat mai trăiește persoana respectivă. Contractul este făcut acum 2 ani.
Buna ziua. ma confrunt cu o problema privind art. 1492 cod civil (darea in plata).
Mama mea a imprumutat pe cineva cu o suma de bani iar acea persoana, neavand cum sa-i restituie imprumutul, i-a vandut un apartament, actul fiind intitulat "act de dare in plata".
Problema este ca i-a vandut doar nuda proprietate, el pastrandu-si un drept de uzufruct de 100% asupra apartamentului.
Citind art.1492 privind darea in plata, am constatat faptul ca "debitorul este tinut de garantia contra evictiunii", aspect ce (in opinia mea) se bate cap in cap cu acel uzufruct deoarece evictiunea consta in posesia bunului (linistita folosinta a bunului).
Ma insel sau este o problema cu acel act?
Va multumesc!