avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Activitate Myth2016

Activitate Myth2016

Extindere program legaturi personale cu minorul:
Buna ziua!
Pe foarte scurt. Am clasica decizie de week 1 si 3, de vineri seara pana duminica seara.
De un an si jumatate, desi noi parinti locuim foarte aproape, o rog pe fosta sa ma lase sa vad copilul si in alte zile decat cele stabilite ca fiind minimale, nu restrictive, si sunt refuzat/ignorat.
Copilul este foarte atasat de mine, imi simte lipsa si uneori isi manifesta aceasta dorinta a lui de a sta mai mult cu mine.
Mai mult de atat, fosta a anuntat la scoala ca nu am voie sa-mi vad copilul intr-o pauza, de exemplu. De asemenea, sunt limitat de catre fosta la un singur apel telefonic pe sapt.
Subliniez. Nu am fost niciodata violent, nici verbal nici fizic.
Sunt sanse de extinderea programului actual? De exemplu sa pot lua copilul in loc de vineri seara de la casa fostei, joia direct de la scoala si sa il duc, peste weekend, eu la scoala?
Multumesc!
Buna ziua!

Exista cai de atac pentru respingerea unui apel, ca fiind nefondat?

Multumesc!
Copilul a fost audiat, deși la vremea respectiva avea 6 ani, și pentru că noi deja de 4 ani stăteam alternativ cu copilul, a spus că vrea și cu mami și cu tati.....doar că, am nimerit un judecător din vremea dinozaurilor, așa că, mie mi-a dat program minimal de 2 weekend uri pe lună.....iar fosta, din vanitate și orgoliu, eu nefiind o pers conflictuală, îmi îngrădește drastic contactul cu copilul.......bănuiesc și din cauza actualului soț, care consideră că nu mai am ce căuta în viața copilului, decât alea 4 zile pe lună.
Sunt la faza de Apel, dar până la soluționarea apelului, mama, imi interzice contactul firesc cu copilul.........doleanța mea era să știu dacă mama are acest drept, ca urmare a hotărârii din fond, să mă priveze atât de drastic de legăturile mele cu copilul.

Mulțumesc!

Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
De principiu NU dar ... dar daca fosta sotie va solicita expres scolii acest lucru, scoala se va conforma.
Solicitati aceste drepturi in instanta.
Cu privire la cele 2 week end-uri, cam asa se solutioneaza.
Se considera ca fiecare parinte are drepturi EGALE.
De ce nu ati solicitat si audierea copilului daca are peste 10 ani?

Vizitare copil la scoala.
Ca urmare a unei decizii nedefinitive, mi s-a stabilit un program minimal de relatii personale cu copilul (2 week pe luna), motiv pentru care mama copilului mi-a impus doar un singur telefon pe sapt cu copilul, si imi interzice sa-mi vad copilul in pauza dintre orele de la scoala, Scoala imi poate interzice sa-mi vad copilul? Mama, la randul ei, imi poate restrictiona sa-mi vad copilul cateva minute la scoala?
Orice rugaminte a mea, pentru doua apeluri telefonice pe sapt cu fiica noastra, a fost refuzata.
Mai mult de atat, fiica noastra este foarte atasata de mine, la un moment dat, un an si jumatate, eu am fost singurul parinte care a avut grija de sanatatea ei, de asemenea, am petrecut foarte mult timp cu ea.
Sunt la faza de Apel, dar pana la solutionarea custodiei, va rog sa-mi spuneti daca atat scoala, cat si mama fiicei noastre, imi poate interzice sa merg la scoala intr-o pauza?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Da, am inițiat procedura legala Pt stabilirea unui program, dar, conform spuselor și faptelor mamei, eu nu mai am "dreptul" să mi vad sau sa vorbesc cu fiica mea, până la stabilirea unui program.
Ideea pentru care am întrebat audiența pentru a face reclamații la politie și DGASPC, dacă este oportun la acest punct, este ca mama fetiței să nu își imagineze că ea este *Dumnezeu" în relația mea cu fetița
Nerespectarea măsurilor privind încredințarea minorului

Ca urmare a unei decizii judecatoresti, s-a dispus autoritatea parinteasca in comun cu adresa la mama si plata de catre mine a unei pensii alimentare, pe care am platit-o luna de luna, chiar in plus fata de o patrime din venitul net declarat.
Dupa decizia respectiva, cu ajutorul unui mediator am reusit sa conving mama sa stam cu copilul jumatate-jumatate, dupa un an si 2 luni de program egal cu copilul, mama, din motive aberante si exagerate (ca eu o rasfat prea mult, ca o invat sa povesteasca ce face la mine) a decis unilateral sa imi vad copilul doar 4 zile pe luna.....am decis sa fac ca ea si am incercat cu mediator, care a picat la refuzul mamei de a continua, in acest moment mama imi refuza pana si dreptul de a vorbi la telefon cu fetita de 5 ani.
S-a mutat de la adresa initiala de 2 ori, avand in vedere perioada de liniste, nu am facut caz, doar ca, in acest moment, stiu doar in mare unde locuieste, fiind vorba de un complex rezidential, iar la solicitarea mea, de a mi spune adresa pentru a face chemarea in judecata, a refuzat.
Numarul meu de telefon este blocat, am sunat de pe alt numar de telefon si a raspuns, ocazie cu care am vorbit cu fiica mea, cateva minute, dar pe fundal, mama o indemna pe fiica ce sa raspunda, dar, chiar si asa, fiica mea m-a intrebat "cand vii sa ma iei de la mami?" .......mentionez faptul ca, pana la varsta de 5 ani, parintele care a locuit cel mai mult cu fiica noastra, am fost eu.
De 3 sapt nu mi-am putut lua fiica, asa cum mi s-a propus, 2 week pe luna si, de o sapt nu reusesc sa dau de fiica mea, impiedicat fiind de catre mama, si nici nu stiu adresa exacta Pot face plangere la politie si DGASPC, din moment in care am inceput demersurile legale?
Din pacate, din cauza situatiei pendemice, primul termen a fost pus pe 11 ianuarie, avocata va incerca sa obtina un termen mai rapid.....dar, totusi, deja mi s-a transmis de catre mama ca pana la primul termen nu imi va da ocazia sa stau/vad copilul...
Instanța nu a decis un program, era lăsat la latitudinea părinților.....părinți care au căzut de acord, la un moment dat, moment dat care a durat un an și două luni, iar înainte de acest an și două luni, eu, tatăl, am fost cel care a stat cel mai mult cu copilul.......acum, mama copilului, din motive total aiuritoare, mi a impus, nejustificat, să pot sta cu copilul doar 4 zile pe luna.

Părintele care a stat cel mai mult cu fetița, am fost eu.....nu mama fetiței.
Urma să definitivam acordul, dar din cauza situației pandemice, am amânat pentru această toamnă, iar acum mama fetiței refuza medierea.
Eu ma voi lupta pentru jumătate jumătate....atât locuințele noastre, cât și grădinița sunt apropiate.
Fetița este foarte atașată de mine, nu mi poate interzice nicio instanță sa pot sta cu fetița mea timp egal cu mama fetiței.....nu sunt violent, nu am generat tensiuni, am evitat total orice discuții în contradictoriu cu mama fetiței, nu pot accepta să fiu rupt de fetița pe care o ador și de care am avut, am și voi avea grijă cât voi trăi.....pentru că o mamă este total ruptă de realitate și, care dorește, din motive numai de ea cunoscute sa ma rupă de legături sănătoase cu copilul nostru

gi-jane2 a scris:

Am apelat la un mediator, care a reușit să o convingă pe mama fetiței să stăm juma juma.


aveti un acord scris ? cand ati apelat la mediator, aveti un acord semnat ?
va va ajuta acum in instanta.
nu cred ca veti obtine sa stati fiecare cate o saptamana sau cate 2, dar cred ca veti obtine un program larg de vizite daca ziceti ca locuiti in apropiere de gradinita.

cand s-a stabilit ca locuinta copilului sa fei la mama, cum s-a stabilit vizita ?


Program copil minor.
Fosta și cu mine avem o fetita de 5 ani.
Acum 2 ani și jumătate, mama fetiței pleacă de acasă fără fetiță.
Ca urmare a unei ordonanțe pre. și a unei sentințe pe fond, fetița mi a fost încredințată, obligând mama fetiței la plata unei pensii alimentare.
Motivul principal pentru care mi a fost încredințată fetița a fost acela ca mama fetiței nu a fost deloc implicată în derularea orelor zilnice de terapie comportamentală, nici cu bani nici cu timp alocat.
Cât timp fetița a fost la mine, m am rugat de mamă să stăm juma juma cu fetița. A refuzat, ea dorind ca eu să stau doar 2 weekend uri pe lună, eu nefiind de acord cu așa ceva, mama fetiței a preferat să stea cu fetița când avea chef, max 8 zile pe lună.
Mama fetiței a făcut apel, ca urmare a unui complet de judecata rău voitor (să nu spun corupt sau incompetent) mama fetiței a câștigat.
După ce a câștigat, mi a pus în vedere faptul că îmi va limita timpul cu fetița la două weekend uri pe lună. Am apelat la un mediator, care a reușit să o convingă pe mama fetiței să stăm juma juma. În primă fază, am stat o săptămână cu o săptămână, apoi, odată cu închiderea grădinițelor din cauza cov19, mama fetiței a cerut 2 sapt cu 2 sapt.......până acum 2 sapt când, printr-un email m a anunțat că îmi interzice să stau cu fetița mai mult de 2 weekend uri pe lună.
Subliniez faptul că în acest an și două luni de când stăm juma juma, nu am avut niciun fel de dispute sau conflicte, mai mult, suma plătită ca pensie era mai mare decât 1/4 din venitul net declarat, adică 1000 lei pe lună, în condițiile în care partea mea de grădiniță, 50%, era 650 lei.....iar noi stăteam 50-50.
Menționez că am un program care îmi permite sa termin munca la ora 14, iar în perioada cât fetița era la mine, petreceam, exclusiv, timpul cu ea. (lecții, joacă, excursii) iar fetița este foarte atașată de mine.
Nu vreau să iau din timpul de 50-50 al mamei, vreau să am timpul meu cu fetița noastră.
Locuim aproape de grădiniță.
Supărarea mamei fetiței a plecat de la faptul că își imagina ca eu ma preocup mai mult de distracție cu fetița și nu de treburi serioase(!?!?), că primește jucării prea multe. (total eronat) sau că, din cauză de grădiniță închisă, fetița stă prea mult timp cu bunica diminețile.
Cum mă sfătuiți să procedez mai departe, în condițiile în care, de data aceasta, a refuzat propunerea de mediere.
Mulțumesc!
Ce expuse punctual au dus la câștigarea procesului pe fond, care s a pronunțat la inceputul lui februarie 2019, mama a făcut apel în termen, dar comportamentul ei a fost identic: nu a participat deloc nici cu bani și nici cu timp alocat, singurii bani fiind cei fixați ca pensie de întreținere (1100lei) dar costurile terapiei fiind în jur de 5000 lei lunar (fără sa punem costul grădiniței, hrană, îmbrăcăminte. Dar eu nu pot înțelege cum o instanță decide ca este mai bine copilului la grădiniță până la orele 19 și nu cu tatăl ei(!?!?)
Am aflat ca am pierdut apelul acum 2 zile, după minuta ce se afla la arhiva, așteptăm motivația in termen. S a decis adresa la mamă și plata de către mine a unei pensii. Dar asta nu ar fi o problema, dacă mama copilului ar fi de înțeles, sa pot sta și eu cu copilul în mod egal.....dar ea îmi oferă 2 weekend uri pe lună.