avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Activitate VAST Expertise SRL

Activitate VAST Expertise SRL

Răspuns la discuția Accident auto, polita RCA
Bună ziua.
În cazul unui accident din care au rezultat doar daune materiale și s-a întocmit constatarea amiabilă, asiguratorul va despăgubi doar costurile de reparații sau contravaloarea vehiculului în cazul unei daune totale.
Dacă în urma investigațiilor medicale rezultă că păgubitul a suferit anumite vătămări corporale în accidentul rutier, el poate depune o plângere penală, iar în cazul unui dosar penal, asiguratorul va fi obligat să plătească și acele costuri medicale. Evident, plângerea penală depinde de mai mulți factori, de exemplu: nr. zile de îngrijiri medicale, dacă a purtat sau ne centura de siguranță, starea tehnică a autoturismului, posibilități de evitare, etc...
În cauză se poate face o expertiză tehnică prin care se pot determina toate cele de mai sus.
Răspuns la discuția schimbare permis
Daca scrie adresa pe el, atunci da, trebuie schimbat.
Este indicat sa-l suni pe fostul proprietar si sa-i ceri adeverinta fiscala emisa pe baza contractului de vanzare-cumparare, prin care se dovedeste ca el a platit (va trebui sa plateasca impozitul daca nu l-a platit) impozitul si nu mai este proprietatea lui. Apoi o inregistrezi fiscal pe numele tau.

Referitor la reparare in regie proprie, poti sa repari masina pe costurile tale insa la final s-ar putea sa ai surpriza ca asiguratorul sa evalueze costurile de reparatie la o suma mai mica fata de cat ai platit tu.
Art. 38, al. (2) Posesorul unui permis de conducere valabil numai pentru categoria Tr are dreptul sa conduca si un ansamblu de vehicule format dintr-un tractor si una sau doua remorci.
CATEGORIA B

1. autovehiculul a cărui masă totală maximă autorizată nu depăşeste 3.500 Kg şi al căror număr de locuri pe scaune, în afara locului conducătorului, nu este mai mare de 8;

2. ansamblul format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 750 kg;

3. ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 4.250 kg. format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată depăşeşte 750 kg.


Deci tractorul nu trebuie sa depasesca 3500kg iar ansamblul tractor+ o remorca (o singura remorca) nu trebuie sa depaseasca 4250kg.
Răspuns la discuția Masina leasing
In mod normal nu poti sa circuli cu masina fara certificatul de inmatriculare. Ai nevoie de o dovada prin care sa justifici de ce nu il ai. Ai primit o astfel de dovada de la firma? Sau ti-au spus care este acel "protocol"?
1. El trebuie sa dovedesca ca si-a vandut masina si ca nu mai are de platit impozit pt ea.
2. In momentul in care se depune dosarul pentru inmatricularea pe numele tau, vechiul proprietar plateste o taxa pentru rezervare numere iar tu iti alegi alte numere. Tot in acel moment placutele de inmatriculare se predau proprietarului iar tu va trebui sa astepti maxim 2 zile pentru numerele tale.
Răspuns la discuția Incident parcare subterana mall
Cât timp nu există indicatoare sau marcaje care să reglementeze prioritățile în intersecție, se aplică regula priorității de dreapta.
Răspuns la discuția Contestare proces verbal rutiera
Din punctul meu de vedere nu ai șanse sa anulezi procesul verbal. Conform Regulamentului de aplicare a OUG 195 din 2002, dacă ai observat blocajul in trafic și erai conștient că prin pătrunderea pe trecerea de pietoni, chiar și pe culoarea verde a semaforului, vei rămâne blocat pe trecere și riști ca sa obstrucționezi trecerea pietonilor când aceștia vor avea culoarea verde la semafor, aveai obligația să oprești înaintea trecerii de pietoni și să înaintezi pe culoarea verde a semaforului doar dacă nu mai există în fața ta un astfel de blocaj, sau spațiul de pupă trecere este suficient de mare ca întreg autovehiculul să treacă de trecerea de pietoni.
Am observat că acestă greșeală este frecvent întâlnită în traficul urban, și este un factor principal cauzator de blocaje și ambuteiaje în trafic.

Art. 105
Se interzice intrarea intr-o intersectie chiar daca semnalul luminos ori un indicator de prioritate permit, daca din cauza aglomerarii circulatiei conducatorul de vehicul risca sa ramana imobilizat, stanjenind sau impiedicand desfasurarea traficului.
Răspuns la discuția Probleme cu polita RCA
Intrebarea mea este, pe langa avariile provocate de tine, autoturismului prezenta si alte avarii in zona de contact, sau in alte zone de pe bara spate? Daca da, atunci este posibil ca sa profite de asigurarea ta si sa-si repare aceste avarii. Insa in mod normal, asiguratorul cere si declaratia ta privind desfasurarea accidentului si care au fost avariile provocate la ambele autoturisme.
La politie daca nu a anuntat accidentul in 24 de ore de la producere, nu mai poate face nimic. Mai mult, ati completat un formular de constatare amiabila, asat inseamna ca ati ajuns la o intelegere si politia nu mai trebuie sa intervina.
Sfatul meu este sa-ti anunti asiguratorul de cele intamplate ca sa-l previi de o frauda, si evident sa nu iti mareasca costul urmatoarelor polite. Daca este asa cum spui tu, doar o simpla zgarietura ce se poate elimina printr-un polish, sunt mici sansele ca asiguratorul tau sa o despagubeasca.