Buna ziua! Fiul meste plecat din tara din anul 2015. Zilele trecute am primit o somatie de platata pe numele lui care continea 3 amenzi stb din 2011 si 2012, inclusiv cheltuieli de urmarire. In urma cu 6 sau 7 ani a luat permisul auto, nu a gasit nimeni atunci aceste "datorii", cum au aparut dupa 12 ani?? Stie cineva daca exista un termen de prescriere? Multumesc!
Buna ziua
Am si eu o intrebare, daca am de vanzare un teren cu o valoare aproximativa de 160000 ron, dupa noua legislatie trebuie sa platesc impozit la suma incasata si care ar fi valoarea acestuia? Va multumesc.
Buna ziua
Am o intrebare. Vreau sa vand un teren iar cumparatorul spune ca el suporta toate cheltuielile de vanzare inclusiv impozitul. Conform declaratie 600 cum poate el sa imi plateasca impozitul si cass?
Multumesc.
Se plateste impozit la vanzarea unui teren arabil in valoare de aprox 200000 ron? Stiu ca taxele notariale le suporta cumparatorul. Eu ca si vanzator am vreo taxa sau impozit de platit?
Buna ziua
Am o intrebare legata de vanzarea unui teren extravilan. Prin vanzarea terenului voi incasa o anumita suma de bani, taxele de vanzare le suporta cumparatorul, dar nu stiu daca eu, in calitate de vanzator am ceva de platit catre stat si cam la cat se ridica sumele de plata daca suma incasata de mine se ridica sa zicem la 10 000 euro.
As dori sa stiu, daca se poate care este varsta standard de pensionare la femei si care este stagiul minim complet de pensionare?
Eu sunt nascuta in 23 ocombrie 1962 si am o vechime in munca de 26 de ani, din care 10 sunt in grupa 1 de munca.
Din luna iunie 1990 lucrez in aceeasi intreprindere unde am avut somaj in perioada mai2014-mai 2015. In mai 2015 m-am reangajat in acelasi loc.
In perioada iunie 1990-iunie 2000 am avut grupa 1 de munca apoi am trecut in grupa a 2a.
Imi puteti spune cu aproximatie cand ma pot pensiona?
Revenind la aceeasi intrebare mai vreau o lamurire va rog, daca se poate.
Acel procent de 10% din media salariului pe ultimul an se aplica persoanelor cu un stagiu minim de cotizare de 20 de ani. In cazul meu, se tine cont de vechimea totala in munca sau se ia in calcul doar perioada lucrata de la celalat somaj si pana acum?
Pentru ca, in cazul in care se tine cont doar de perioada lucrata din mai 2015 pana in oct 2016 nu as beneficia de acest procent.
Va multumesc.