am gasit declaratia : ,,Seful departamentului de omologari individuale spune ca problema este ca Registrul Auto Roman nu are acces la baza de date a vehiculelor urmarite in spatiul Schengen. „Asta inseamna ca certificatul de autenticitate pe care il da RAR-ul acopera la acel moment bazele de date Furt Auto (care este baza de date romaneasca), Interpol si EUCARIS, dar nu Schengen. Acopera primele trei baze de date si exista un mic procent de situatii in care, atunci cand omul ajunge la inmatriculari cu acel certificat emis de RAR, cei de acolo sa spuna STAI, vehiculul este furat! Aici este o mica sursa de nemultumire '' pe cind in situatia mea apar actele declarate ca si furate ,aceleasi acte pe care sau facut verificarile in bazele mai sus mentionate :(
SPCRPCIV este institutia care are in subordine si RAR-ul iar verificarea documentelor este OBLIGATORIE inca de la solicitarea primului numar rosu provizoriu ,]iar ca si referinta aceste institutii folosesc EUCARIS si STOLENCARS pentru verificare . eu tocmai asta denunt faptul ca ori verificarea a fost de mantuiala ori nu exista aceasta problema si este doar o modalitate ca SPCRPCIV sa mai incaseze niste bani de la posesorul auto avand in vedere ca pina la solutionarea problemei esti obligat sa-ti scoti lunar nr. rosi cu toate taxele aferente cu toate ca tu deti un certificat de autenticitate al autoturismului si o carte de identitate eliberata de autoritatile din Romania care nu au semnalat nici un fel de problema cu documentele care astazi apar ca ,,problematice''
am impresia ca nu am fost inteles sau nu s-a citit suficient de atent ceea ce am scris : autoritatea care a verificat documentele pentru numerele provizori emise si verificarea efectuata la RAR au fost facute la institutii apartinind SPCRPCIV unde au fost verificate , iar astazi masina este in evidenta autoritatillor competente din Romania si nu figureaza ca si furata si corespunde conform certificatului de autenticitate cu actele . faptul ca a fost verificata superficial nu poate genera o culpa pentru cumparator
am achizitionat un autoturism care a fost inmatriculat provizoriu in Romania pe o perioada de 90 de zile de catre cel de la care am cumparat-o ,dupa achizitie am efectuat toti pasi necesari in vederea inmatriculari si am platit toate taxele aferente inclusiv ceea de mediu iar in ziua in care am mers la SPCRPCIV Brasov pentru inscrierea definitiva a autoturismului ,cu toate ca actele necesare erau in regula din punct de vedere legal ( conform cerintelor institutiei respective ) am fost anuntat ca nu pot inmatricula deoarece fostul propietar din Germania si-a declarat actele furate . Intrebarea mea este : ma pot indrepta cu actiune in instanta impotriva deciziei SPCRPCIV Brasov avand in vedere faptul ca acest autoturism a trecut prin 3 verificari succesive la inmatricularea provizorie si la verificarea RAR cind sa eliberat documentatia necesara nu au fost gasite nereguli sau ca masina ar fi furata . multumesc anticipat!
o sa merg pe varianta inmatricularii provizori pe termen nelimitat deoarece consider ca sunt cumparator de buna -credinta si nu pot accepta faptul ca STATUL considera o propietate cumparata printr-un document perfect legal de vanzare-cumparare si cu verificare in baza Europeana de ,,autoturisme furate'' in care acesta nu figureaza , doar pentru ca cetateanul german vrea sa-si insele statul la impozit .demersul celalalt am inteles ca-l face cei de la Bucuresti (exprimarea celui de la ghiseu )
partial corect avand in vedere ca la mine cu toate ca scrie clar pe Brief ,,UNGULTIG'' si ca am toate actele necesare si toate taxele platite inclusiv ceea de mediu si RAR-ul facut ,la inmatriculare mi-au fost oprite toate documentele deoarece chiar daca masina nu figureaza furata in baza de date propietarul din germania si-a declarat actele furate sa nu plateasca impozit (justificare celui de la ghiseu ) , ce sa fac in aceasta situatie ?!?
am achizitionat un autoturism SH si dupa ce am trecut verificarile de la RAR ,ANAF, etc. , si am platit inclusiv taxa de mediu am fost anuntat ca masina nu este in baza de date ca si furata dar ca cetateanul din Germania si-a declarat actele furate pentru a nu plati impozit si ca eu nu-mi pot inmatricula masina cu toate ca actele sunt in perfecta regula decit provizoriu cu termen nelimitat pina la solutionarea problemei in Germania . Ce este de facut in aceasta situatie deoarece este penibil ca toate autoritatile statului sa-ti incaseze taxe si impozite pe un bun iar dupa ce banii sunt dati sa-ti zica ca nu se poate ??? va multumesc anticipat !
am achizitionat un autoturism SH si dupa ce am trecut verificarile de la RAR ,ANAF, etc. , si am platit inclusiv taxa de mediu am fost anuntat ca masina nu este in baza de date ca si furata dar ca cetateanul din Germania si-a declarat actele furate pentru a nu plati impozit si ca eu nu-mi pot inmatricula masina cu toate ca actele sunt in perfecta regula decit provizoriu cu termen nelimitat pina la solutionarea problemei in Germania . Ce este de facut in aceasta situatie deoarece este penibil ca toate autoritatile statului sa-ti incaseze taxe si impozite pe un bun iar dupa ce banii sunt dati sa-ti zica ca nu se poate ??? va multumesc anticipat !