avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Activitate donny

Activitate donny

Buna ziua!
Exista vreo lege care sa reglementeze interuperile furnizarii de apa potabila pe perioade lungi, precum exista in serviciile de electricitate si gaze? Compania locala de apa intrerupe apa in perioadele ploioase pentru zile la rand, scuzandu-se cu un mesaj postat pe pagina lor, iar problema nu a fost rezolvata de mai bine de un an. Exista posibilitatea de a obtine compensatii precum in cazul intreruperilor de electricitate pe perioade lungi?
Buna ziua. Doresc sa vând un utilaj aflat in proprietatea unei firme care are activitatea suspendată. Întrucât activitatea este suspendată iar utilajele nu mai sunt folosite, nu îmi pot permite sa le țin in continuare oprite. Este posibil sa emit factura pentru vânzare sau contract de vânzare, in condițiile acestea? Ce alternative sunt? Văd fără sens reluarea activității doar pentru a emite o factura, ca mai apoi sa o suspend iar.
Buna ziua.
Am decis sa vând o firma de care nu ma mai pot ocupa și am găsit și un interesat.
Cumpărătorul a avut alte doua firme, una pe care a băgat-o in insolventa și alta cu pierderi mari. Bănuiala mea este ca vrea o a treia pe care sa o folosească ca firma fantoma in anumite scopuri. Ce riscuri exista pentru mine ca fost asociat in cazul in care firma pe care o cesionez acum aduna datorii sau credite restante? Este cesiunea o modalitate sigura prin care eu sa nu mai fiu asociat in vreun fel cu firma?
Buna ziua. Sunt asociat la o firmă cu jumatate din parti. Asociatul meu a decedat de curând. Moștenirea lui nu a fost dezbătută, însă moștenitorii nu sunt interesați de firma. Eu doresc să o cesionez unei persoane terțe, moștenitorii sunt de acord însă nu pot dezbate mostenirea acum pentru ca nu sunt in tara. Exista vreo cale de a face cesiunea in conditiile astea?
La ce procent au dreptul fiecare?
Buna ziua. Cum se imparte mostenirea tatălui in cazul unul din cei doi ai lui este decedat?
Buna ziua.
În cazul în care este refuzată mostenirea din partea tatălui din partea unuia din fii, acesta mai are după dreptul la mostenirea din partea bunicului de pe tata?
Mostenirea nu a fost dezbatuta.
Se poate pune sechestru pe bunurile moștenitorilor in cazul asta?
Buna ziua.
Dacă o persoană a fost implicată intr-un proces penal, iar între timp a decedat, sentința rămâne valabilă? Procesul s-a încheiat după deces cu plata despagubirilor si a cheltuielilor de judecată de către inculpat.
Sunt trecute aceste sume pe seama moștenitorilor?
Buna ziua.
Am fost recent la primăria pentru a solicita un certificat fiscal la o PJ cu activitate suspendată de mai bine de 3 ani.
Doamna de acolo a zis ca nu poate sa imi elibereze certificatul întrucât am impozite neplătite. Am rugat-o să îmi spună de la sunt aceste impozite si de cand, la care doamna s-a poticnit si a zis ca sunt la niste masini de prin 2013 dar nu poate sa vada cu exactitate despre care e vorba.
Spunandu-i ca datoriile mai vechi de 5 ani se prescriu ea mi-a zis ca la ei in primăria nu se practica prescrierea si ca nu imi poate elibera certificatul pana nu plătesc.
Poate sa ma lămurească cineva, de ce unele datorii se sterg după 5 ani și altele nu. Cele din impozite in ce categorie intra?