Buna ziua,
Am avut un Contract verbal cu o familie de avocați privind Consultanta pe un litigiu cu un Asigurător din U.E. După 6 ani de procese, Clientul meu (fam. de avocați) a câștigat suma de aproximativ 8 mil euro. Valoarea înțelegerii pentru Consultanta mea de specialitate oferită lor era la 40.000 euro. În Octombrie 2019 Înalta Curte de Casație decide în favoarea clientului. Clientul meu nu a mai dorit sa încheie Contractul de Consultanta, așa că eu am rămas cu paguba și cu Societatea suspendata dar și cu retragerea autorizației de funcționarea deoarece nu am fost capabil sa majorez capitalul social conform legislației în vigoare.
Ce este de făcut în această situație?
panaitcorneliu
Utilizator 5din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna seara,
In astfel de situatii putea familia Doamnei sa ceara in instanta despagubiri pe polita RCA, insa daca ei nu au declarat incidentul imediat, iar Dvs ati facut-o, atunci nu trebuie sa va faceti probleme.
1. In astfel de situatii, RCA-ul despagubeste
2. Santajul se pedepseste
3. Exista un certificat constatator de deces, care arata cauza morti femeii.
panaitcorneliu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Stimata Doamna,
Având în vedere că fapta este continuată, prescriere acesteia se face doar înaintea celor 3 ani. Adică suntem în 2019, iar faptele din 2015 sunt prescrise, dar prejudiciul poate fi recuperat prin deschiderea dosarului penal. Noi, am deschis dosar penal, datorită plângerilor penale împotriva Președintelui Asociației, împotriva cenzorului si a Societății de contabilitate. În momentul unei posibile înțelegeri cu aceștia, sigur vom recupera întreg prejudiciu si nu doar pe ultimii 3 ani. M-am uitat pe răspunsurile date de utilizatori si nu am găsit vreun sfat de acest gen. Sugestia mea este să țineți cont, deoarece la noi au fost rezultate pozitive de recuperare a banilor.
Baftă.
Noi suntem chiriași în Bloc, iar noi am constatat dispariția Fondului de reparații al blocului. Blocul are 128 de apartamente, unde fiecare apartament a plătit 30 de lei/luna* 7 ani, adică suma de 322.560 ron. Am strâns proprietarii de apartamente, le-am adus la cunoștință constatările mele și le-am deschis dosar penal (președintelui de bloc, cenzorului cât și Societății de contabilitate) Eu sunt Broker de asigurări și am constat la foarte multe blocuri aceasta meteahnă a conducerilor de Asociație de bloc. Ei sunt ajutați și susținuți chiar de către reprezentanți ai primăriilor de sector, deoarece aceștia cotizează. Acum a intrat Procuratura pe fir deoarece mai mulți locatari le-au făcut plângere penală pentru încălcarea Legii 196/2018, cât și pentru furt calificat și fals în acte și speram să rezolvăm aceasta situație.
Sugestia mea este să faceți întâi sesizare la autoritățiile locale (primăria de sector) și apoi plângere penală.
In astfel de situații,
1.sunteți exonerată datorita fenomenelor atmosferice sau a calamităților naturale invocând forța majoră.
2. Cu siguranță, autoturismul nu se afla într-o parcare autorizată.
Orice avocat va poate ajuta, insa doar in momentul in care sunteti chemata, ori la negociere, ori in instanta.
Toate cele bune.
panaitcorneliu
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Am constatat ca in general președinții de Bloc se cred Grofi pe condominou. Aceștia sunt doar niște angajați ai Asociației de locatari și trebuie sa respecte Legea 196/2018. El, este obligat sa primească cererile, nu sa facă ce vrea el. Specific, este doar un angajat al Asociației. Nimic mai mult.
Buna dimineata,
In astfel de situatii trebuie sa va angajati un Avocat care este specializat pe astfel de spete. Procese pe RCA. Despagubirea se face in baza unei decizii a instantei de judecata de catre Asiguratorul unde vinovatul are polita RCA. Nu mergeti la notar caci cu siguranta veti fi pacalita. Exista Legea RCA 132/2017 care protejeaza victimile accidentelor rutiere.
panaitcorneliu
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna seara, In astfel de situatii trebuia sa faceti sesizare la politie, iar in baza politei RCA veti putea fi despagubit de Asigurator, iar soferului ii va fi suspendat carnetul pentru 90 de zile si deschiderea unui dosar penal pentru vatamare corporala. In aceasta situatie angajati-va un avocat care sa fie specialist in litigii de acest gen.