Draga domnule Grecu, am declarat de la bun inceput de care parte a barierei ma aflu iar din inceputul monologului dvs am inteles ca dvs cat si o persoana apropiata dvs, aveti o relatie de ostilitate, tipic romaneasca, fata de initiativele comerciale, altele decat cele de salariat (banuiesc ca aceasta este ocupatia dvs).
Ca sa faci omleta, trebuie sa spargi oua... insa de aici si pana la a picta in culori ostile acel magazin gen Billa (probabil la Mega Image faceti referire) este cale lunga. Nu neg, minimizez sau ironizez stresul la care dvs si prietenul dvs sunteti expusi, nu ma intelegeti gresit!!
Abia la final o lasati mai domol, recomandandu-mi sa stau de vorba cu 200 persoane, locatarii blocului in cauza :). Va anunt pe aceasta cale ca nu doresc sa-mi schimb profesia in aceea de politician! Am prea mult bun simt si studii la zi, de tanar, nu la 50 de ani.
Revenind la topicul intrebarilor postate de mine... observ ca interventia dvs constructiva nu m-a ajutat cu absolut nimic... ma rog, am ajutat la o descarcare nervoasa (cu placere!) si o vaga reactie care-mi reaminteste ca faptul ca "traim in Romania... iar acest lucru ne ocupa tot timpul"!
Va multumesc.
Next!
Da, este spatiu comercial din constructie. Insa presedintele asociatiei imi spune ca vor vota anumite restrictii in ceea ce priveste activitatile permise in spatiul comercial.
Banuiesc ca decizia inaintarii actelor catre primarie pentru gard se va lua/discuta in prima sedinta a asociatiei cu proprietarii (se asteapta actele asociatiei).
Tot sub acest regim (al obtinerii acordului de la primaria de sector) se va discuta si amplasarea barierei la intrarea in complex.
Eu, ca proprietar al spatiului comercial, ma pot opune ridicarii gardului... in sedinta asociatiei si/sau eventual in justitie? Am si eu drepturi in acel complex, la fel ca fiecare proprietar in parte (poate un pic mai radicale, dat fiind destinatia spatiului).
Multumesc.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu raspunsuri sau indrumari la urmatoarele doua intrebari:
1. Activitatea intr-un spatiu comercial de la parterul unui bloc de locatari necesita aprobarea asociatiei de locatari sau a vecinilor directi? Poate asociatia sa restranga obiectul activitatii societatii?
2. Locurile de parcare din jurul blocului sunt proprietate personala. Asociatia doreste sa imprejmuiasca blocul si parcarea de jur-imprejur cu gard metalic, invocand traficul pietonal prin proprietatea privata insa acest lucru imi limiteaza drastic accesul vizitatorilor/clientilor! In plus, la intrarea in parcare se va pune bariera. Este legala decizia asociatiei?
Multumesc anticipat.
Buna ziua,
Printr-o situatie similara (in mare parte) am trecut eu.
Contract ipotecar cu banca, 30 ani, eu si fosta sotia.
Notificat banca divort si solicitare excludere debitor - atentie, valabilitate limitata (cu depunere acte cerute de banca).
Divort amiabil la tribunal urmat de partaj la notar in care am declarat ca voi prelua eu apartamentul si contractul cu banca (platit "fictiv" o sulta catre fosta sotie in actele de la notar).
Pasul urmator a fost semnarea unui act aditional cu banca (pe baza documentelor de mai sus + altele) de preluare integrala a creditului (+ un extras de carte funciara de confirmare primit de la notar ulterior).
Da, in cazul nostru eu am fost de acord cu preluarea creditului (am spus mai sus ca totul s-a desfasurat intr-un mod amiabil intre mine si fosta sotie).
Succes si sper sa ajute, macar partial!
Buna seara,
Am ocazia de a achizitiona, intr-un bloc nou care se construieste, un spatiu comercial de la dezvoltator.
Am rugamintea de a ma ajuta cu un raspuns la intrebarea: este mai convenabil/ieftin a achizitiona spatiul pe pers fizica sau juridica?
Mentionez ca pe pers fizica am mai achizitionat o locuinta cu 5% TVA iar pers juridica este un cab stomatologic, neplatitor de TVA, cod unic de activitate.
Destinatia acestui spatiu este, pana voi mai face niste economii, de inchiriat; ulterior voi deschide un alt cab dentar acolo.
Multumesc anticipat pentru ajutor!
Draga doamna moderator gi_jane2,
Barbat fiind, am trecut printr-o situatie similara, gasind totusi intelegere si dorinta de incheiere a socotelilor cu demnitate si fara scandal atat la mine cat si la fosta sotie.
Nu reusesc sa inteleg insa abordarea dvs de soldat si recomadarea "cereti sa i se atribuie casa, creditul si masina si sa va dea sulta cat considerati". De ce nu invers?
Domnul fiind imprumutat iar doamna co-debitor inseamna, mai mult ca sigur, ca domnul are o remuneratie mai mare decat doamna. Ambii sunt la fel de implicati in acest contract comercial, fiind o familie la data respectiva.
On-topic, din punctule meu de vedere, o mediere este mai mult decat necesara, apeland la un avocat specializat in acest tip de cazuri (eu am dat intamplator peste un asemenea avocat) sau la un mediator (costuri mai mici).
Oricum se va fi finalizat aceasta situatie, imi pare rau sa aud ca un sufletel mic sufera suplimentar din cauza orgoliilor unor oameni "majori".
Cum s-a rezolvat pana la urma? Si eu am primit o notificare de la operatorul de sistem in care mi se cere aceasta verificare a instalatiei de gaze.
La cererea mea de eliberare copie proiect tehnic, raspunsul este pas! Nu exista. Ba sunt obligat sa-l fac de urgenta via un operator economic autorizat. Cost estimat telefonic: 400 RON (Bucuresti).
Intrebarea mea catre dvs este: aceasta documentatie tehnica a instalatiei de gaze:
- trebuia sa existe la data achizitiei imobilului?
- daca DA, atunci catre cine trebuie sa ma adresez pentru a-l obtine?
- daca NU, atunci cum am reusit sa semnez preluarea contractului de distributie gaze de la dezvoltator?
- indiferent de raspunsurile de mai sus, cum a reusit dezvoltatorul imobiliar sa semneze contractul cu ENGIE/GDF Distributie FARA acest proiect tehnic?
Multumesc,
Costi